Intervju: Mattias Wigley -”Det vände när vi bytte tränare”På tisdag drar Playoff 1 igång. Vi kommer fram tills dess ”ta tempen” med en spelare från varje lag. Det här är intervju #5, som är med Vimmerbys forward Mattias Wigley.

Inför säsongen hade Vimmerby ett par tunga spelartapp och jämfört med tidigare år har Vimmerby känts aningen svagare, speciellt innan jul då laget missade Allettan.

– Jag tycker inte det är jättemycket som skiljer från förra året. Den största skillnaden är att vi hade lite mer spets förra året och hade ett grundspel som fungerade från starten av säsongen, säger Mattias.

I Vårserien ryckte Vimmerby däremot upp sig rejält och gick fram som en ångvält och kan nu gå in i playoffen med en grym form.

– Tycker vi egentligen spelade upp oss redan innan jul när vi bytte tränare. Vi fick till ett stabilare grundspel och försvarsspel jämfört med i början av säsongen. Problemet va bara att vi inte fick med oss poängen innan jul medans efter jul så har vi vunnit matcherna.

Vimmerby har fått in en del nya spelare i laget på senare tid i bland andra Kristoff Kontos, Nils Rygaard och Wilmer Lindblad, spelare som knappast gör Vimmerby sämre.

– Jag tycker att alla nyförvärv som vi har fått har gjort det väldigt bra. Alla har bidragit med det de blivit värvade för.

Wigley själv gör just nu sin poängbästa säsong i karriären. Hittills har han gjort 26 poäng på 40 matcher, hans tidigare rekord på seniornivå var 17 poäng.

– Självklart känns det bra att göra poäng. Dock är det inte poänggörandet som har varit mitt signum, utan det har varit att jobba hårt defensivt och alltid jobba för laget. Jag har alltid vetat att den offensiva delen av spelet har funnits där men det är först i år som utdelningen kommit.

Vimmerby blev valda av Kallinge/Ronneby. Två lag som till vardags båda tillhör Södra serien och som har bra koll på varandra sedan tidigare. En duell som känns otroligt spännande att följa, som egentligen kan sluta precis hur som helst.

– Valet var ganska väntat med tanke på vilka lag som fanns kvar att välja. Kallinge är ett bra lag och det kommer bli en jämn matchserie. Spelar vi så bra som vi kan så har vi absolut en möjlighet att gå vidare.

Vad talar för att det är just Vimmerby och inte KRIF som går vidare till Playoff 2?

– Svårt att säga men vi kliver in i playoff med ett bra självförtroende och bra go i laget och det är såklart en fördel.

Avslutningsvis, vilka fyra lag tror du tar sig till kvalserien?

– Mycket svårt att säga med tanke på att man inte vet vilka lag som går vidare och hur alla lag väljer, men jag tror det blir: Vimmerby, Väsby, Borlänge och Huddinge.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!