Intervju: Petter Mattsson – slutar med hockeyn

Petter Mattsson har spelat i Hockeyettan i 10 säsonger och representerat Hedemora, Surahammar, Enköping och nu senast Västerås. Han har alltid varit en pålitlig poänggörare och har gjort totalt 361 poäng på 328 matcher i ettan. Efter den gångna säsongen tog 29-åringen beslutet att lägga av med hockeyn, men han fick avsluta karriären på bästa sätt genom att vara med och ta upp Västerås till Allsvenskan igen. Div1hockey har intervjuat Petter om hans karriär och hur tankarna går nu efter hans beslut.


Hur känns det nu när beslutet är taget?

– Det är kluvna känslor. Skönt på ett sätt att det är helt klart. Jag har vetat om att det skulle bli såhär ett tag så det känns bra att kunna gå vidare nu. Samtidigt är det tråkigt då hockeyn har varit en stor del av mitt liv sen jag var typ 7 år. Men som helhet så känns det bra.

Varför väljer du att lägga av med hockeyn?

– Jag kände under säsongen att det blev tufft att få ihop allt med det på sidan av. Vi fick barn under säsongen plus att jag har ett ganska tidskrävande jobb. Det hade inte gått att få ihop det i Allsvenskan även om jag hade blivit erbjuden kontrakt och jag har inte det drivet att spela ett år till i ettan så det kändes naturligt att det här blev den sista säsongen.

Du avlutade karriären med att vara med och ta upp Västerås till Allsvenskan. Hur känns det?

– Det känns fantastiskt bra att jag fick vara med om det här. Det kommer såklart vara det starkaste minnet från min tid som hockeyspelare. Resan har varit ganska krokig både för mig personligen med skador och även för laget med lite dippar under resans gång. Men vi klarade av att ta lärdom av motgångarna och göra rätt saker när det gällde som mest. I playoff och kvalserien spelade vi vår bästa hockey och det är väl det som definierar ett vinnande lag- att vara bäst när det gäller.

Du har mest varit Hedemora och Surahammar trogna under din karriär (förutom en säsong i Enköping och i Västerås). Hur kommer det sig att du aldrig valde att testa på lyckan i toppklubbarna i ettan?

– Jag har haft en del anbud från ettanklubbar och även från utlandet under årens gång, men det har alltid varit viktigt för mig att ha en säkerhet utanför hockeyn med en civil karriär så klubbvalen har hela tiden styrts av det civila. Tack vare det har jag en examen från högskolan och ett bra jobb att ”falla” tillbaka på nu när jag lägger ner. Vilket är väldigt skönt såklart.

Vad har du för speciella minnen från karriären som du kommer bära med dig?

– Förutom avancemanget i år så finns det en del minnen som ligger kvar. När man tänker efter så har man ändå fått vara med om en hel del så det är svårt att bara plocka ut något sådär men första gången vi gick till Allettan med Hedemora genom att slå Valbo i en avgörande match är ett. Tv-pucken med Dalarna samt andra J18 säsongen i Västerås när vi gick till semifinal är ett annat minne som jag kommer bära med mig.

Kommer du vara involverad i hockeyn på något annat sätt än som spelare?

– Jag har funderar lite på framtiden och jag kommer vara involverad i hockey på något sätt, sen om det blir som tränare eller domare det får vi se. Men det är inget som är aktuellt just nu utan vi får se vad som sker i framtiden.

Hur ser ”livet” ut nu? Vad händer i framtiden för din del?

– Jag kommer byta jobb här i månadsskiftet, vi får vår nya lägenhet i sommar och som jag sa tidigare så fick vi barn under säsongen så det finns att göra om man säger så. Sen ska jag även försöka njuta av att slippa alla måsten med träning m.m och försöka spela en del golf, avslutar Petter.

Tack för allt Petter! Lycka till med vad du än tar dig för i framtiden!

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!