Intervju: Rasmus Koskinen -”Glöden och hungern för att vinna är stor”Idag drar Playoff 1 igång! Vi har ”tagit tempen” med en spelare från varje lag. Det här är intervju #13, som är med Tranås Rasmus Koskinen.

Tranås har blandat och gett den här säsongen. Laget har tagit imponerande segrar, men har även tagit ickeimponerande förluster. Det har inte riktigt klaffat för Tranås i år och resultatet av detta har blivit en fjärdeplats i grundserien och en sjundeplats i Allettan.

– Klaffat och klaffat, jag vet inte riktigt.. Vi har haft en säsong där vi blandat och gett som du säger. I grundserien började vi jättetungt med förluster och vi ändrade lite på småsaker i försvarsspelet och fick det att stämma tillslut och under andra omgången har jag för mig att vi var det bästa laget i serien. Samma sak i Allettan där vi började lite tyngre men vi trodde alltid på det vi gjorde och har alltid haft en bra känsla i laget. Även i allettan var vi väldigt heta i andra omgången. Känns som att vi spelat tuffa matcher med ”kniven mot strupen” ända sen november i stort sett, där vi också bevisat att vi är starka när det verkligen gäller. Alla säsonger går inte spikrakt och det man lär sig av motgångarna har gjort oss starkare för varje dag.

Förra året spelade Tranås i kvalserien, vad är det som tyder på att Tranås kommer göra det även i år?

– Vi inom laget och föreningen har ett bra självförtroende och vi vet vad som krävs, alla är jättesugna på att göra en lika lång säsong och verkligen visa att Tranås är att räkna med. Glöden och hungern för att vinna är stor och som jag sa tidigare så har vi visat oss från vår bästa sida när det verkligen varit betydelsefulla matcher.

Finns det några spelare i laget du skulle vilja plussa lite extra för?

– Vårat lag är ett kollektiv. Vi har jättemånga bra spelare men det finns en stomme som leder oss yngre varje dag, såsom Petersson, Lindström, Skoog, Johnson, grabbar som varit här en längre tid och verkligen visar sig från sin ödmjuka sida. Men som sagt, utan att glömma någon så tycker jag att alla i laget är lika viktiga.

Koskinen är en väldigt hårt jobbande forward som inte ger upp i första taget. Poängen är väl inte riktigt hans signum egentligen, men i Allettan har han varit stekhet just på den biten och gjorde hela 9 mål och totalt 12 mål hittills under säsongen vilket är mest under hela hans karriär.

– I början av Allettan spelade jag med Max Rapp och André Astley Rydberg, där vi var tänkta att vara en jobbig kedja att möta. Vi skapade mycket lägen men lyckades inte sätta dom. Efter ett par matcher fick jag gå bredvid Skoog och Eklöf, två spelare som de flesta vet gör poäng. Många gånger räcker det att ha klubban på rätt ställe så kan man få lite gratispoäng, sen har jag väl alltid gått in med inställningen att alltid göra mitt bästa varenda kväll och sen får det bära eller brista. Men man kan inte göra mer än sitt bästa.

Som lägst rankade lag fick Tranås inte möjlighet att välja motstånd, utan blev tilldelade Piteå som inget annat lag ville möta.

– Piteå blir väldigt skojigt, ett lag vi inte mött tidigare.

Vad vet du om Piteå sedan tidigare?

– Har stannat där och tränat en gång med Moras J20 påväg upp till Luleå för några år sedan. Fin hall och kallt i staden, mer vet jag inte (skratt). Jo det finns ett fint hotell där, det har Ahrling berättat! Jag vet egentligen inte så mycket om laget förutom att de alltid är ett spelskickligt lag med några väldigt bra poängplockare.

Avslutningsvis, vilka fyra lag tror du tar sig till kvalserien?

– AIF, Nybro, Huddinge och VäsbyDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!