Isproblemet sprider sig, vad kan förbundet göra?

Som jag tidigare skrivit om så har Väsby stora problem vad det gäller att få till det med matcher och träningar på hemmaplanen, nu visar det sig att dem har fått dispens att spela med den nuvarande rinken och säkerhets problemen skall vara lösta till 99% enligt ansvariga hos Upplands Väsby Kommun.

Dock är Väsby inte den enda klubben som drabbas utav detta med isproblem, nu har problemet även spridit sig till Hammarby IF dock så är det junior, ungdoms och dam verksamheterna som drabbas nu då den välkända rinken Zinkensdamm på Södermalm i Stockholm fått stänga med omedelbar verkan p.g.a. säkerhetsrisker och rasrisk i byggnaden. Detta beror på att marken rör på sig vilket leder till att konstruktionen riskerar att inte hålla.

Så nu undrar jag vad kan Svenska ishockeyförbundet göra på centralt håll för att ishallarna runt om i landet ska underhållas och skötas på korrekt sätt, det är redan problematiskt att få tillgång till istider i Stockholm.

Ska fler hallar i landet behöva stängas för att de underhålls för dåligt eller börjar det bli dags för en ordentlig genomgång ifrån förbundets sida där de kollar över alla ishallar och dess is pister eller ska det bli kaos i mindre hallar just för att de inte underhålls tillräckligt bra?

 

De är dags för en förändring på denna fronten och det behövs fler utbildade besiktningsmän för ishallarna runt om i Sverige, nu får det vara nog med ishalls kaoset runt om i landet då klubbarna som drabbas utav dessa riskerar stora inkomst bortfall samt publiktapp.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!