Janne Kivilathi – Är han förlorad för Nybro?

Superfinnen

Janne Kivilahti presenterades den 15 Maj 2018 för Nybro Vikings, den finska 26-åringen kom då från finska andradivisionen där han spelat för Kiekko-Vantaa. Visserligen var han ett spännande nyförvärv men ingen kunde väl tänka sig denna poängproduktion som han har haft.

För Nybro Vikings har han vart lagets klart bästa och stabilaste spelare så här långt under säsongen. Han har match in och match ut producerat poäng och det har blivit 17 poäng, 8 mål och 9 assist på 12 matcher ger ett snitt på 1.42 poäng/match.

Efter säsongsinledningen har Janne Kivilathis namn gett eko i hela hockey-Sverige och många HockeyAllsvenska-lag har hört sig om Janne, bland annat länskollegan IK Oskarshamn. Kivilathi har varit utlånad till Oskarshamn i två matcher och har gjort avtryck. I den senaste matchen hemma mot ärkerivalen och länskollegan Västervik stod han för tre poäng, 2 mål och 1 assist och bidrog starkt till Oskarshamns 4-2 seger.

Div1hockey.com tog kontakt med Per Wallin som sitter i Nybros sportgrupp. Och han säger såhär om Kivilathis framfart.

Vi tycker det är jättekul att Janne har lyckats prestera så bra som han gjort undet matcherna i Oskarshamn. I Nybro Vikings jobbar vi just nu på att nå en allettan plats i södra div.1 serien och Janne är en ledande spelare hos oss. Det innebär att just nu är det inte aktuellt med att sälja Janne eller bryta vårt kontrakt med honom”. 

På frågan om det finns någon klausul som Janne kan utnyttja för spel i HockeyAllsvenskan så svarar han: 

Nej det har han inte men vi kommer så klart ha en dialog framåt med Janne, vilket så är långt fungerat bra. Det har varit mycket intresse kring honom sedan en tid tillbaka”.

Än så länge verkar det som att nybrofansen kan andas ut. Men spel i Nybro hela säsongen tror jag inte.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!