Kalmar ger tränaren sparken efter rasistiskt utspel

Kalmar HC sparkar sin nye tränare Duane Smith med omedelbar verkan efter att ha gjort bort sig på sociala medier. Tränaren ska ha uttryckt främlingsfientliga åsikter mot framförallt islam på Twitter vilket klubben tar starkt avstånd ifrån.

– Duane är djupt ångerfull och tycker att han uttryckt sig dumt och ogenomtänkt, men att han inte riktigt insett sociala mediers genomslagskraft och att han nu faktiskt representerar Kalmar HC, säger klubbchefen Tobias Johansson till klubbens hemsida.

Duane Smith passar även på att be om ursäkt:
”Jag vill verkligen, från djupet av mitt hjärta, be alla som på något sätt drabbats eller tagit illa vid sig om ursäkt. Det var absolut inte min mening. Jag är inte rasist och står naturligtvis bakom uppfattningen om alla människors lika värde. Jag är också pappa till tre döttrar och blir upprörd när det rapporteras om kvinnoförtryck i olika delar av världen, ett förtryck som ibland är legitimt inom vissa kulturer. Det försökte jag  –  på ett plumt, klumpigt och väldigt dåligt formulerat sätt  –  diskutera på sociala medier. Det misstaget gör jag aldrig om.”

Samtalen med Duane Smith kommer att fortsätta under veckan.

//Mr Troy

Tips: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!