Kristianstad flyger hem med tre stabila poäng

Boden borta sägs vara en av de tuffaste bortamatcherna i kvalserien. Trots en tågresa på ca 18 timmar i benen hade Kristianstad inte några större bekymmer ikväll.  Tvärtom såg Kristianstadsspelarna riktigt pigga ut och istället var det Boden som inte riktigt kom upp i den nivån de varit kända för under säsongen.

När lagen gick till första pausvilan ledde Kristianstad med 0-1, och när de sedan fick starta andra perioden i powerplay kom även 0-2 ganska omgående. Halvminuten senare chockade de hemmalaget genom att även öka på till 0-3 och med tanke på Joel Gistedts stabila spel i motståndarkassen kändes det som att matchen nästintill var avgjord där. I tredje perioden såg dock Boden till att göra två mål. ”Två mål? Matchen slutade ju 1-4”, ja ni läste rätt. Boden reducerade till 1-3, men när laget sedan tog ut målvakten i jakten på ännu ett mål så kom det ett – men i fel kasse. En puck vid motståndarkassen som var menat som en passning till en lagkamrat i samma zon blev något helt annat och istället åkte pucken hela vägen bort till egna målet och mitt i prick.

I och med att Kristianstads målkung Johan Lundgren tilldelades det sista målet så fick han två nya kassar till målkontot idag. Värd att nämnas är även Robin Sterner med 2 assists.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!