Krönika: Är alla Dalar beige?

HC Dalen gjorde en bra säsong 17/18. Man snuvade Tranås på sista platsen till Allettan. Det var det nog inte många som räknat med. Men HC Dalen är som den beige mannen i Galenskaparnas Macken. De smyger liksom bara med och lyckas blanda sig i handlingen trots att inte så många räknat in dem på förhand.

Till skillnad mot den beige mannen i macken så lyckas HCD göra väsen av sig. Klubben försöker varje år att få fart på draget när man lånar in sig i Kinnarps Arena. Ett trevligt koncept som lockar fler till matcherna än de något hundratal som normalt söker sig till Skandiamäklarna Center i Norrahammar. Trots sitt hårda engagemang så lever man dock som hockeyns lillebror i Jönköpingsområdet. En lillebrorsroll som de kanske lider publikmässigt av men som ger fördelar i att man blir försedd med spelare från HV71.

Trots att man tappat sin poängmaskin, Daniel Håkansson, till Kristianstad så har inte offensiven utarmats nämnvärt. Bakåt så lämnade Anton Svensson för Troja och det är kanske lagets största förlust. Anton gjorde en fantastiskt säsong mellan stolparna. Som lagbygge ser HCD helt klart intressant ut och laget är sannolikt inte sämre i år.

Målvakter:

David Elmgren är på kontrakt. En rutinerad ettan-målvakt som man vet vad man får av. I dagarna blev det också klart att Adam Ohre ansluter. Adam kommer närmast från Halmstad HC där han skrapade ihop 90% i räddade skott. Med detta är HCD:s målvaktssida klar. Ska föregående års succé med Allettan upprepas måste antingen David eller Adam ta av sin beige jacka och blomma ut till något färggrant som alla lägger märke till. Bakåt kommer Dalen behöva vara allt annat än nyanslöst.

Backar:

Den stora händelsen i årets Dalen är väl att man lyckats knyta till sig Patrik Magnusson. Alla vet vem Patrik är. Helt omöjligt att missa faktiskt. Enda anledningen till att han spelar med hjälm är för att inte få huvudskador när han åker in i takbalkarna runt om i hockeyladorna med begränsad takhöjd. 204cm lång gör honom till en jobbig sak att möta. Vill man runda Patrik måste man åka via parkeringen – annars når han med klubban. För övrigt ser backuppsättningen stabil ut. Jesper Åkerman och Viktor Näslund är två labila pjäser bakåt. Detta kryddat med några intressanta ungdomar gör att det ser hoppfullt ut.

Forwards:

Kommer Kalle Hult fortsätta leverera? Med ett ytterligare steg i år kan han utvecklas till den nye Tor Immo eller Daniel Håkansson. Victor Romfors tillför ytterligare spets tillsammans med resten av kollektivet. I brist på riktiga offensiva och producerande stjärnor så är just det offensiva kollektivet det som HC Dalen får inrikta sig på. Såvida inte en ny ung talang kliver fram och får sitt stora genombrott. Det som talar för det är att man har den traditionen i klubben. Man lyckas alltid få någon att ta det sista steget.

Det finns egentligen inget som talar för en ny sportslig succé för HC Dalen. Det är därför som det kan ske. Likt den beige mannen i Macken så smyger man med i kulisserna och tar sina poäng. Vågar vi gissa på missad Alletta med följande topplacering i Hockeyettan Södra Vår. Vågar vi till och med gissa på PO1 till våren? Inget är omöjligt så mycket beige som HC Dalen faktiskt innehåller. Ett innehåll som bara är till deras fördel.

// Mr Troy

Tips – Åsikter – Tankar? Maila: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!