Krönika: Det glöder i Söder

Såhär halvvägs in i silly season så börjar linjerna dras upp. Man börjar utkristallisera vilka lag som har någon form av offensiv agenda och siktar uppåt och vilka som kör på som tidigare.

Kristianstad gör precis som vanligt. Man värvar bra spelare och visar upp att visionen om Hockeyallsvenskan lever i allra högsta grad. Viktigaste pjäsen i detta är förlängningen med Fredrik Hansson. Fredrik tillhör de absolut skickligaste spelarna i Hockeyettan och öser in poäng varje säsong. Tillräckligt med poäng och skicklighet för att spela i en högre serie men han är sitt KIK trogen. I tillägg  knyter man till sig offensivt starka spelare från resten av hockeyettan vilket bara bevisar att man tänker spänna musklerna inför serien.

Värvningen av Daniel Håkansson från HC Dalen har en potential att bli något riktigt bra. Daniel har producerat bra i HC Dalen och kan nu göra en Tor Immo och ta nästa steg i karriären.

Lyckas man nu knyta till sig Victor Löfstedt så toppar man upp den offensiva kapaciteten avsevärt. Med sin gedigna allsvenska erfarenhet kommer han bli en klasspelare i Hockeyettan – om han skriver på.

Acke Ringström har valt att pröva lyckan i VIK Västerås och Hockeyallsvenskan. Ett tungt avbräck på backsidan som efterlämnar ett hål som kan bli svårt att fylla.

Målvaktssidan återstår. För att bli ett lag att räkna med så får vi hoppas att man knyter till sig ett klassnamn för att komplettera Oliver Tornerefelt. 19-åringen har ännu inte fått den stora chansen att etablera sig i seniorhockeyn och kommer sannolikt behöva nåt rutinerat att luta sig mot.

Några fler tunga offensiva namn och KIK blir att räkna med. Får man bara ordning på backsidan – som i nuläget ser lite tunn ut – samt en bra målvakt så kan det bära hela vägen. KIK vore förtjänta av att få ta steget då man i många år varit laget som värvat helt perfekt lagom för att inte riktigt orka hela vägen när det väl börjar gälla.

I år ser vi fram emot nya tuffa drabbningar mellan KIK och Troja. Eftersom det är två klubbar som vill uppåt så är matcherna dessa emellan kanske de mest prestigefulla i Hockeyettan Södra. Matcher som brukar bli minnesvärda.

Mr Troy tipsar: Kristianstad slutar på 2:a plats i höstserien.

Tipsa gärna till: mr.troy@div1hockey.com

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!