Kvalserien till Hockeyettan: Arboga och Trångsund klara för nedflyttning

Omgång 9 är spelad i kvalserien till Hockeyettan, en omgång återstår och det är tajt i många serierna. Redan nu är två av lagen från Hockeyettan klara för spel i Division 2 nästa säsong – IFK Arboga och Trångsunds IF.

Östra kvalserien

Hanviken är väldigt nära ett nytt kontrakt i Hockeyettan. Laget ligger på förstaplatsen på 21 poäng, jagade av Eskilstuna Linden på 19 poäng och Wings HC på 18 poäng.

Hanviken vann sin match idag med 0-1 mot Nacka där Marcus Due Boje spikade igen fullständigt och räddade 30 skott. Någon som även spikade igen helt och hållet var Wings-målvakten Richard Mutze-Hvitman som räddade alla 19 skott när hans lag vann med 0-3 mot Trångsund. Eskilstuna Linden vann sin match med 6-2 mot Viggbyholm där Simon Rodling blev tvåmålsskytt.

Tabellen i sin helhet:
1. Hanvikens SK 21 poäng
2. Eskilstuna Linden Hockey 19 poäng
3. Wings HC Arlanda 18 poäng
4. Viggbyholms IK 12 poäng
5. Nacka HK 8 poäng
6. Trångsunds IF 3 poäng

Västra kvalserien

Även Surahammar ligger otroligt nära till att klara av ett nytt kontrakt. Sura har 19 poäng och jagas av Strömsbro och Munkfors på 16 poäng, men där har de sistnämnda ganska mycket sämre målskillnad. För Arbogas del är det kört och laget får sikta in sig på spel i Division 2 nästa säsong.

Även fast Surahammar leder kvalserien så föll de mot jagande Munkfors idag med 4-1.Billy Dahlgren blev stor matchvinnare med sitt hattrick. Strömsbro vann sin match mot Hallstahammar med 5-3 där Krister Sundlöf gjorde två mål och Arboga vann på straffar mot Fagersta med 1-2.

I sista omgången möts:
Surahammar – Strömsbro
Arboga – Munkfors
Fagersta – Hallstahammar

Tabellen i sin helhet:
1. Surahammars IF 19 poäng
2. Strömsbro IF 16 poäng
3. IFK Munkfors 16 poäng
4. Fagersta AIK 14 poäng
5. IFK Arboga 11 poäng
6. Hallstahammars HK 5 poäng

Södra kvalserien:

I söder toppar Halmstad serien på 21 poäng och jagas av Borås på 18 poäng. Helsingborg har 16 poäng och får sikta in sig på en andraplats och en eventuell uppflyttning. Har de tur kan det även räcka med en tredjeplats den här säsongen.

I dagens möten vann Halmstad mot Grästorp med 6-2 och där gjorde Grästorpsspelaren Oliver Hofbauer två mål. Borås vann över Alvesta med 5-2 och även i den matchen fanns det en tvåmålsskytt, Linus Karlsson i BHC. I den tredje matchen vann Helsingborg med 3-2 över Vänersborg.

I sista omgången möts:
Grästorp – Vänersborg
Alvesta – Halmstad
Helsingborg – Borås

Tabellen i sin helhet:
1. Halmstad HF 21 poäng
2. Borås HC 18 poäng
3. Helsingborgs HC 16 poäng
4. Vänersborgs HC 13 poäng
5. Grästorps IK 8 poäng
6. Alvesta SK 5 poäng

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!