Lag för lag: Bodens HF

Tips på slutplacering: 3:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Max Pålholm och Fredrik Larsson

Huvudtränare: Robert Nordberg
Assisterande tränare: Henry Acres

Snittålder: 23.6
Snittlängd: 179.56 cm
Snittvikt: 81.64 kg

Målvaktssidan den här säsongen består av tre målvakter, där tanken är att ena ska lånas ut till Division 2. I den tilltänkta rollen som förstemålvakt har klubben värvat in Oskar Sehlstedt som förra säsongen spelade för SK Lejon där han spelade 9 matcher och hade 94.1% i räddningsprocent. Från Skellefteå har man även värvat hem Bodensonen Emil Rullander som spelat i Skellefteås J20 där han spelade 21 seriematcher i SuperElit (90.1%) och 1 slutspelsmatch (89.7%). Den tredje målvakten är Carl-David Almqvist som är kvar i Boden från förra säsongen där han spelade 5 matcher (87.7%). Har jag förstått det rätt verkar tanken vara att det är Almqvist som kommer att lånas ut.

På backsidan finns Anton Barsk, Fredrik Bergdahl, Albin Eklund, Lucas Hedlund och meriterade Tommy Wargh kvar från förra säsongen. Nya är Fredrik Larsson från Sollefteå (15 poäng på 21 matcher), Markus Magnusson från Lindlöven (21 poäng på 37 matcher) och Alfons Malmström från HV71 J20.

På forwardssidan har laget fått in tre helt nya spelare. Det är juniorlandslagsmeriterade Marcus Collin från Luleås J20 (18 poäng på 51 matcher, spelade även 10 SHL-matcher ifjol), Jesper Juntto från Luleås J20 (20 poäng på 51 matcher) och Max Pålholm från Valbo (20 poäng på 40 matcher). Även Alfons Nordberg har värvats, men han var utlånad ett gäng matcher till Boden förra säsongen från Luleås J20. Bland spelarna som är kvar från tidigare finns bl.a Sebastian Harila (26 poäng på 37 matcher), Christian Nyman (29 poäng på 38 matcher), Viktor Sandberg (23 poäng på 36 matcher) och Jesper Ylivainio (23 poäng på 37 matcher).

Boden gjorde som nykomlingar en riktig succésäsong förra säsongen, men i år har laget mer press och förväntningar på sig. De har fått behålla en riktigt bra och stabil stomme i laget och de flesta spelarna finns kvar från förra säsongen. Efter att ha sett lagets försäsong så vill jag lyfta fram backen Fredrik Larsson och forwarden Max Pålholm som potentiella positiva överraskningar under säsongen. Laget har även fått in Sehlstedt på målvaktssidan som är en kanonmålvakt på den här nivån när han är hel och motiverad, men efter två säsonger i rad förstörda i skador så är frågan: Kommer han hålla? Och om han inte gör det, vad ska då Boden göra?

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Oskar Sehlstedt
Carl-David Almqvist
Emil Rullander
Backar:
Anton Barsk
Fredrik Bergdahl
Albin Eklund
Lucas Hedlund
Fredrik Larsson
Markus Magnusson
Alfons Malmström
Tommy Wargh
Forwards:
Sebastian Huczkowski
Jesper Juntto
Christian Nyman
Max Pålholm
Viktor Sandberg
Jesper Ylivainio
Sebastian Harila
Robin Askebrand
Alfons Nordberg
Johan Ceder
Marcus Collin
Christian Pettersson
Petter Sundqvist
Anton Toolanen

Norra serien tippning:

1.
2.
3. Bodens HF
4. Kalix HC
5. Örnsköldsvik HF
6. Vännäs HC
7. Kiruna AIF
8. Kiruna IF
9. Tegs SK
10. SK Lejon
11. Asplöven HC

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!