Lag för lag: Borås HC

 

Tips på slutplacering: 11:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Henrik Eriksson

Huvudtränare: Jan Ericson
Assisterande tränare: Petri Mylläri

Snittålder: 24.41
Snittlängd: 183.77 cm
Snittvikt: 83.77 kg

Nykomlingarna Borås lyckades ta sig tillbaka upp till Hockeyettan igen efter fem säsonger i lägre serier. Som förväntat finns det väldigt många spelare kvar från Division 2-året ifjol, men finns det några guldklimpar i laget? Ja det tycker vi allt att det gör.

Målvaktssidan är den positionen vi ställer oss mest frågande till såhär på förhand. Här har vi Adam Höglund som nu debuterar på Hockeyettanivå, och Johan Lantz som inte gjort några jätteväsen av sig i Hockeyettan tidigare. Kanske är det dags nu?

På backsidan är sju av backarna kvar ifrån fjol, däribland meriterade Aleksander Ossipov som kanske mest är ihågkommen från sin tid i Varberg precis som sina estländska kollegor i laget. Han har en stabil plats i Estlands landslag sedan många många år tillbaka och var uttagen så sent som ifjol. Kanadensaren Mark Corbett kom till Borås i slutet av säsongen från Tyringe och har potential. Annars är en av de mest intressantaste spelarna i laget nyförvärvet Roni Viirlas som är värvad från Nice i Frankrikes högstaliga, han har tidigare meriter även från flera säsonger i högsta och andraligan i Finland. Det andra nyförvärvet är egna produkten Simon Westlund som fått ett try out-kontrakt efter att han spenderat förra säsongen i USA, där han dock bara spelade fem matcher.Även forwardssidan består av ett par meriterade lirare. Roman Andrejev är lagets andra landslagsspelare som lägger mycket tid i Estlands landslagströja. Har gjort mycket poäng i Division 2, men har inte gjort lika mycket under sina säsonger i Hockeyettan. De har även en tredje landslagsspelare som är given i Estlands landslag och det är Alexei Sibirtsev, som tidigare visat att han kan göra poäng även i ettan. En annan som sticker ut är Henrik Eriksson som har spelat flertalet säsonger i både SHL, Allsvenskan och i utlandet och även finländaren Joonas Houvinen, som värvats från Dunaújvárosi Acélbikák i Ungern, har precis som sin landsman Viirlas spelat i både högsta och andraligan i Finland. Det andra nyförvärvet framåt är Ludvig Jansson från Helsingborg (17 poäng på 32 matcher).

Som ni ser så är det ganska snålt med nyförvärv i laget, endast fyra stycken varav en är på try out. Vi gillar värvningarna av finländarna, och de har lyckats behålla en bra stomme. Laget kan säkert ställa till det för några lag högre upp i tabellen, men de räcker inte riktigt till peta lagen över i vår tippning.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Adam Höglund
Johan Lantz
Backar:
Hugo Bäckman Ulmgren
Mark Corbett
Casper Estola
Christoffer Häggblad
Victor Johansson
Aleksander Ossipov
Niclas Svedberg
Roni Viirlas
Simon Westlund
Forwards:

Roman Andrejev
Henrik Eriksson
Joonas Houvinen
Ludvig Jansson
Gustaf Jonsson
Linus Karlsson
Martin Karlsson
Simon Kämpe
Oscar Ribbnäs
Alexei Sibirtsev
Philip Svensson

Södra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. Borås HC
12. Halmstad HFDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!