Lag för lag: Enköpings SK

 

Tips på spelare att hålla ett extra öga på: William Kaijser och André Fredriksson

Huvudtränare: Johan Jonsson
Assisterande tränare: Tobias Holm Karlberg

Snittålder: 22.55
Snittlängd: 184.5 cm
Snittvikt: 84.64 kg

På målvaktssidan har klubben fått behålla sin viktiga egna produkt Simon S:t Cyr som är klar för sin fjärde raka säsong. En bra målvakt på Hockeyettan-nivå som även i år får Pontus Hagman som kollega som ifjol fick chansen i 15 matcher.

Backsidan består av endast två spelare från förra säsongen och fem nya spelare. Bland de ”gamla” spelarna finns Robin Nilsson som ett helt gäng matcher i Allsvenskan på meritlistan och är en av lagets viktigaste spelare. Nyförvärven är Filip Andersson som ifjol var utlånad hela säsongen till Kallinge/Ronneby från Almtuna, allsvenskmeriterade William Kaijser från Arboga, Kevin Lidström från SK Lejon, John Petersson från Kalix och William Svärd från Västerås J20 som var utlånad tre matcher till Enköping ifjol.Framåt är desto fler spelare kvar och här finns bland annat Hampus Wallin och Dennis Näslund (som belönats med kaptensrollen den här säsongen). Nya är Zebastian Bodini Schmitt från Arboga (28 poäng på 36 matcher), Marcus Collin från Boden (5 poäng på 32 matcher), SHL-meriterade André Fredriksson från Färjestads J20 (25 poäng på 35 matcher), Tim Ljungberg Kenttämaa från Södertäljes J20 (26 poäng på 45 matcher) samt Glenn Guttelvik från Almtunas J20 är på try out.

Vad säger vi om Enköping i år? Laget har en hel del tapp och en del tunga såna. Ska vi vara helt ärliga så känns inte Enköping lika heta som förra säsongen och vi blir inte helt förvånande om de inte når en Allettaplats. Viktigt att Robin Nilsson finns kvar på en annars nästintill helt ny backsida. Bland nyförvärven lyfter vi fram William Kaijser och Zebastian Bodini Schmitt. Ska även bli intressant att se vad SHL-meriterade André Fredriksson kan åstadkomma under en hel säsong i Hockeyettan.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Pontus Hagman
Simon S:t Cyr
Backar:
Filip Andersson
Marcus Johansson
William Kaijser
Kevin Lidström
Robin Nilsson
John Petersson
William Svärd
Forwards:

Ludwig Ahlin
Daniel Andersson
Zebastian Bodini Schmitt
Marcus Collin
André Fredriksson
Glenn Guttelvik
Adam Lidström
Tim Ljungberg Kenttämaa
Dennis Näslund
Niklas Rigelius
Tobias Smids
Hampus Wallin
Ludvig Wallin

Lag för lag Östra serien:

Vallentuna BK
Wings HC Arlanda
Strömsbro IF
Segeltorps IF
Tyresö/Hanvikens SKDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!