Lag för lag: Grums IK

 

Tips på slutplacering: 6:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Noa Lindqvist Muci

Huvudtränare: Erik Koskela
Assisterande tränare: Martin Johansson och Oscar Södergren

Snittålder: 21.48
Snittlängd: 180.8 cm
Snittvikt: 81.3 kg

Förra säsongen slutade Grums på en femteplats i grundserien vilket innebar spel i Allettan. Vi tippar laget i år sexa, mycket tack vare att vi känner att de har en del tyngre spelartapp och hade velat ha lite mer kraft i laget.

På målvaktssidan är Martin Svedberg kvar i målet som ifjol stod 38 matcher och hade en räddningsprocent på 90.6%. Han har fått en ny kollega i Gustav Bågenvik från Södertäljes J20 där han spelade 24 matcher förra säsongen (89.5%).

Bland backarna finns bland annat Jerker Vestberg kvar, som spelat många säsonger i laget. Annars är det mest fokus på nyförvärven där Jesper Appel har återvänt från Västerås i Allsvenskan (han var dock utlånad 13 matcher till Grums ifjol) Andra nya är Ludwig Danielsson från Nyköping, William Eriksson från Färjestads J20 och Jonathan Widén från Färjestads J20, som även han var utlånad ett gäng matcher till Grums under förgående säsong.Om vi istället tar en titt på spelarna som ska producera framåt så är det väl egentligen bara Pelle Hedlund och Jesper Norbäck som är kvar som gjorde ganska fint med poäng förra säsongen. Annars har de fyllt på med Victor Augustsson från Viking i Division 2 (26 poäng på 29 matcher), Johan Hedlund från Hisingen i Division 3 (29 poäng på 29 matcher), Filip Karlsson från Mörrum (2 poäng på 21 matcher), Noa Lindqvist Muci från Skövde (17 poäng på 38 matcher), Simon Sjöberg från Kovland i Division 2 (51 poäng på 28 matcher) och Viktor Magnusson är uppflyttad från J18.

Det är något som saknas här. Nyförvärven har potential men det är många spelare från lägre serier och även om de gjort bra med poäng där så är det en helt annan sak i en högre serie så det går inte ta för givet att alla dessa även kommer bidra även i ettan. Appel är den värvningen som står ut mest, vilket ju inte är helt konstigt. Vi är liiite besvikna att de inte roffat åt sig fler spelare som man vet vad de går för i ettan redan efter lagets utveckling förra året.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Gustav Bågenvik
Martin Svedberg
Backar:
Jesper Appel
Ludwig Danielsson
William Eriksson
Martin Nilsson
Emil Persson
Jerker Vestberg
Jonathan Widén
Forwards:

Victor Augustsson
Felix Bråtner
Philip Gustafsson
Johan Hedlund
Pelle Hedlund
Filip Karlsson
Noa Lindqvist Muci
August Lundquist
Axel Lundqvist
Viktor Magnusson
Jesper Norbäck
Simon Sjöberg

Västra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6. Grums IK
7.
8.
9. Forshaga IF
10. Linden Hockey
11. Surahammars IF
12. Malungs IFDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!