Lag för lag: Hanhals IF

 

Tips på slutplacering: 7:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Ludwig Niederbach

Huvudtränare: Niclas Högberg
Assisterande tränare: Emanuel Åström

Snittålder: 22.25
Snittlängd: 182.5 cm
Snittvikt: 81.21 kg

Hanhals slutade förra säsongen på en femteplats vilket innebar en plats till Allettan. Den här säsongen tror vi faktiskt att laget backar lite, dels på grund av del tapp av den tyngre kalibern men även för att lagen vi rankar högre ser hetare ut på förhand.

Scott Hector finns kvar i kassen från förra säsongen då han fick chansen i 7 matcher där han hade en total räddningsprocent på 87.5%. Hans nya kollega i år är Mathias Israelsson som spenderat de senaste sex säsongerna i USA där han ifjol representerade Minnesota State Univ. i NCAA där han visade upp 91.5% på 11 matcher.

På backsidan finns tre backar kvar från fjolåret, och det är bland annat lagkaptenen Johan Holmberg som valt att stanna. Totalt har sex nya backar kommit in och det är Axel Björklund och Gustav Jäderberg från Helsingborg, Filip Persson är utlånad från Frölundas J20, Thim Skog från Grästorp i Division 2, Niklas Torgersson från Mörrum och Wilhelm Ytfeldt från Moras J20.På forwardssidan har desto fler spelare valt att stanna, närmare bestämt sju stycken. Bland de nya hittar vi Jesper Emanuelsson som spelat flera matcher i SHL och Allsvenskan, en intressant spelare som var utlånad 7 matcher till Hanhals förra säsongen där han gjorde 4 poäng och Ludwig Niederbach från Vännäs som gjorde hela 17 mål. Även Emil Backman från Tyringe (13 poäng på 34 matcher), Lucas Högosta från Trollhättan i Division 2 (32 poäng på 32 matcher), Melwin Sundén från Karlskronas J20 (30 poäng på 50 matcher) och Johan Zarwel från Helsingborg (22 poäng på 35 matcher) är nya.

Vi sätter det största frågetecknet på målvaktssidan. Hector stod förra säsongen 7 matcher, medans Israelsson spelat väldigt snålt med matcher de fyra senaste åren (15/16 spelade han endast 4 matcher och 6 matcher året därefter). Det känns inte alls säkert på förhand, men vi kanske blir överraskade. Annars har laget fått behålla ett par viktiga spelare i bl a Stenbacka, Holmberg, Rantanen och Willig och vi lyfter fram framförallt Emanuelsson och Niederbach bland nyförvärven. Som vi skrivit tidigare så är vi tveksamma till om laget klarar av att försvara sin allettaplats den här säsongen, och den känslan står kvar även efter genomgången.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Scott Hector
Mathias Israelsson
Backar:
Axel Björklund
Johan Holmberg
Gustav Jäderberg
Filip Persson
Kim Roussakoff
Anton Sandberg
Thim Skog
Niklas Torgersson
Wilhelm Ytfeldt
Forwards:

Emil Backman
Philip Elgestål
Jesper Emanuelsson
Lucas Högosta
Fredrik Johansson
Jonatan Lundin Andersson
Ludwig Niederbach
Ludvig Rantanen
David Stenbacka
Melwin Sudén
Lukas Wahlberg
Adam Willig
Johan Zarwel

Södra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7. Hanhals IF
8.
9. Mörrums GoIS
10. Tyringe SoSS
11. Borås HC
12. Halmstad HFDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!