Lag för lag: IFK Arboga

Tips på slutplacering: 9:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Conny Strömberg

Huvudtränare: Jonas Dufåker
Assisterande tränare: Hannes Öhling

Snittålder: 23.00
Snittlängd: 181.74 cm
Snittvikt: 81.96 kg

På Arbogas målvaktssida är det inga okända målvakter den här säsongen. Daniel Eriksson spelade i laget även ifjol där han spelade 21 seriematcher (89.9%) och 3 kvalseriematcher till Hockeyettan (76.5%). Lukas Klarström tillhörde förra säsongen Södertälje (där han spelade 1 match i Allsvenskan med en räddningsprocent på 66.7%), men var utlånad 18 matcher till Arboga. I Arboga spelade han 10 seriematcher (90.0%) och 8 kvalseriematcher till Hockeyettan (90.8%).

Backsidan består av 9 backar. Nya är Albin Johansson från allsvenska AIK,  Alexander Hellgren som återvänder till klubben efter en sejour i Sollefteå och Surahammar, Mathias Linnarud från Surahammar, Oscar Onsmar från Malmös J20 och norsken Martin Vaakanainen som även han återvänder efter en säsong hemma i Norge i Lørenskog. De som förlängt kontraktet är bland annat Jimmy Hellström (33 poäng på 30 matcher ifjol) och Simon Sandström.

På forwardssidan har Arboga fått tillbaka de två viktiga spelarna Alexander Kovalonok och Romans Semjonovs. Kovalonok är en pålitlig poänggörare som gjort över 350 poäng i Hockeyettan, han återvänder nu efter 5 säsonger i andra klubbar där den senaste var Kumla. Semjonovs är även han en poängspelare som gjort 140 poäng på 228 matcher i ettan, han återvänder efter två säsonger i andra klubbar och spelade för Mariestad ifjol. In har även mångerfarne och rutinerade Conny Strömberg kommit som spelat i både SHL, Allsvenskan och i utländska ligor och Strömberg spelade faktiskt i Arboga på 90-talet. Även Daniel Backman Moras J20 (25 poäng på 47 matcher), Wincent Blomdahl från Enköping (spelade även för Södertäljes J20, Nyköping Gripen och Järfälla förra säsongen), Pontus Edman från Brynäs J20 (12 poäng på 49 matcher), Marcus Ejdergård från HA74 (5 poäng på 21 matcher), Gabriel Erkers från Sollefteå (6 poäng på 25 matcher), Oscar Frestadius från Moras J20 (8 poäng på 36 matcher, spelade även 8 matcher med Örnsköldsvik), Kevin Jågas Hansson från Grästorp (5 poäng på 21 matcher) och William Wirtoft från Piteå (2 poäng på 15 matcher) är nya.

Värvningarna av Kovalonok, Semjonovs och Strömberg väger riktigt tungt för Arboga, där även Johansson kommer in med viktig erfarenhet. Frågan är dock, är det en motiverad eller omotiverad Strömberg som kommit? En motiverad Strömberg kan ha lekstuga, medans en omotiverad Strömberg inte är lika skrämmande. Annars har Arboga ett par intressanta spelare både på backsidan och på forwardssidan. Faktum är dock att laget består av väldigt många nya spelare som måste hitta sin plats i laget för att det här ska klaffa ihop helt.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Daniel Eriksson
Lukas Klarström
Backar:
Alexander Hellgren
Jimmy Hellström
Albin Johansson
William Kaijser
Mathias Linnarud
Oscar Onsmar
Eddie Sahlqvist
Simon Sandström
Martin Vaakanainen
Forwards:
Daniel Backman
Wincent Blomdahl
Pontus Edman
Marcus Ejdergård
Anton Ekström
Gabriel Erkers
Oscar Frestadius
Kevin Jågas Hansson
Alexander Kovalonok
Romans Semjonovs
Conny Strömberg
William Wirtoft

Västra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9. IFK Arboga
10. Grums IK
11. Malungs IF
12. Surahammars IF

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!