Lag för lag: Kalix HC

 

Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Henrik Medhus och Johan Pettersson

Tränare: Niklas Dahl, Petter Christoffersson och Robin Lindqvist

Snittålder: 22.33
Snittlängd: 179.93 cm
Snittvikt: 80.37 kg

På målvaktssidan kör man vidare på samma målvakter som tidigare. Jacob Carlsson stod förra säsongen 22 seriematcher (91.8%) och två play off-matcher (92.2%), medans Gustav Griborn stod 16 seriematcher (93.0%) och en playoff-match (87.0%).

På backsidan finns giganten och lagkaptenen Johan Pettersson kvar och han vet vi alla vem det är (åtminstone om man följer Norra). Pettersson, som har meriter från Allsvenskan, fortsätter att vara Kalix trogen trots att han öser in poäng varje säsong och totalt har han dundrat till med 274 poäng i Hockeyettan. Minst sagt imponerande. Bland backarna hittar vi även ett par nya spelare i kanadensaren Caleb Eefting från Väsby, Oliver Nilsson från SK Lejon och Linus Kostet från J20.Framåt har de behållt merparten från förra säsongen och bland de som är kvar är det kanske ryssen Artyom Rasulov som sticker ut mest med sina 30 poäng på 41 matcher. Bland nyförvärven på denna position får vi ändå säga att det är norsken Henrik Medhus som känns allra mest intressant. Medhus har meriter från Norges juniorlandslag och har vunnit Norska högstaligan hela 4 gånger(!), men vi gillar även värvningen av Jesper Juntto från Boden (10 poäng på 41 matcher) som är en snabb spelare som fick på tok för lite istid förra säsongen. Nya är även finske Nicholas Nuuttila från Hudiksvall (3 poäng på 28 matcher), Edvin Ekström från Kumla (19 poäng på 37 matcher), William Halldén från Malung (10 poäng på 18 matcher) och Elias Forsberg från J20 (33 poäng på 30 matcher i Elit).

Kalix lär inte ha några större bekymmer att knipa en plats till Allettan. Men vi hade velat se några fler nyförvärv som stack ut lite extra, för ska vi vara helt ärliga så är det lite snålt med riktiga poänggörare i truppen. Kommer laget komma lika högt upp i grundserien i år? Det tror vi dessvärre inte, men kniper man inte en Allettaplats blir vi förvånade.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Gustav Griborn
Jakob Karlsson
Backar:
Jens Andersson
Caleb Eefting
Linus Kostet
Marcus Nilsson
Oliver Nilsson
Johan Pettersson
Anton Schou
Matej Svetlik
Felix Såsser
Forwards:

Aapo Alapuranen
Filip Ekervhén Lindbäck
Edvin Ekström
William Fellgård
Elias Forsberg
William Halldén
John Hansson
Jesper Juntto
William Juntto
Jacob Lindvall
Josef Lindvall
Henrik Medhus
Antonio Norberg
Nicholas Nuuttila
Artyom Rasulov
Martin Rova

Lag för lag i Norra serien:

Kiruna IF
Örnsköldsvik HF
SK LejonDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!