Lag för lag: Mörrums GoIS

Tips på slutplacering: 8:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på:

Huvudtränare: Andreas Ernebrand
Assisterande tränare: Torbjörn Svensson

Snittålder: 22.8
Snittlängd: 184.4 cm
Snittvikt: 85.76 kg

Nykomlingarna Mörrum satsar på ett nytt målvaktspar inför sin första säsong i Hockeyettan. Sebastian Eriksson är kvar sedan tidigare, och han spelade förra säsongen 20 seriematcher med en total räddningsprocent på fina 93.6% och 5 kvalmatcher till Hockeyettan (88.6%). Vid hans sida har de värvat in Hampus Alexandersson från Tranås där han ifjol spelade 18 matcher (91.3%).

Kvar från förra säsongen på backsidan är lagkaptenen och meriterade Dave Lindarv (49 poäng på 48 matcher), Fredrik Edvardsson (26 poäng på 37 matcher) och Arvid Sahlsten. Nya är Linus Björk som varit assisterande lagkapten i Linköpings J20, Johannes Dennertoft från Division 2-laget Sörhaga/Alingsås, Martin Fransson från Karlskronas J20 (27 poäng på 51 matcher), Max Pernhem som varit assisterande lagkapten i Augsburg College i USA (16 poäng på 23 matcher), Kevin Striborn från Tingsryds J20 (spelade även 12 matcher med HA74 i Hockeyettan ifjol och 3 matcher med Tingsryd i Allsvenskan) och Niklas Torgersson från Karlskronas J20.

På forwardssidan finns bland annat Markus Eriksson (54 poäng på 47 matcher), Tom Mäkitalo (56 poäng på 40 matcher) och Andreas Silfverberg (56 poäng på 41 matcher) kvar från förra säsongen. Här har klubben värvat in Gabriel Altberg från Karlskronas J20 (var även med 6 SHL-matcher och var utlånad 2 matcher till Nybro), kanadensaren Daniel Clairmont som ifjol inledde säsongen i EHC Timmendorfer Strand 06 i Tysklands tredjeliga (38 poäng på 35 matcher) och avslutade den i Herlev i Danmarks högstaliga, Khalid Ibrahim som spelade 30 matcher (24 poäng) med Tyringe och 7 matcher med Kristianstad ifjol, Sonny Karlsson från Kristianstad (17 poäng på 25 matcher), tjeckiske Tomas Rubes från Mulhouse i Frankrikes högstaliga (32 poäng på 47 matcher) och Malcolm Zander från Kiruna IF (3 poäng på 27 matcher).

Mörrum har en spännande trupp. De har ett intressant målvaktspar i Eriksson och i Alexandersson som har lite mer erfarenhet av spel högre upp än i Division 2. Dave Lindarv är en blytung förlängning och extremt viktig för laget med all sin rutin, erfarenhet och med alla poäng han gör. Även förlängningarna av Eriksson, Mäkitalo och Silfverberg som tillsammans gjorde 166 poäng förra säsongen väger tungt. De har dessutom fått in en rad intressanta nyförvärv i bland annat Clairmont, Ibrahim, Karlsson och Rubes. Mörrum har en tillräckligt intressant och bra trupp för att inte ligga i botten i Södra serien, men frågan är hur långt det kan bära. Kring en åttondeplats känns rimligt.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Hampus Alexandersson
Sebastian Eriksson
Backar:
Linus Björk
Johannes Dennertoft
Fredrik Edvarsson
Martin Fransson
Dave Lindarv
Max Pernhem
Arvid Sahlsten
Kevin Striborn
Niklas Torgersson
Forwards:

Gabriel Altberg
Daniel Clairmont
Markus Eriksson
Andreas Grönqvist
Jesper Hultberg
Khalid Ibrahim
Adam Ingvarsson
Sonny Karlsson
Frank Landqvist
Tom Mäkitalo
Tomas Rubes
Andreas Silfverberg
Joakim Sydegård
Malcolm Zander

Södra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8. Mörrums GoIS
9. Tyringe SoSS
10. Hanhals IF
11. Halmstad HF
12. Helsingborgs HC

Dela inlägg:

One thought on “Lag för lag: Mörrums GoIS

  • 7 september, 2018 kl. 18:46
    Permalänk

    BARA GOISARE !!!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!