Lag för lag: Piteå HC

Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Victor Edström, Calle Behm

Huvudtränare: Andreas Karlsson
Assisterande tränare: ?

Snittålder: 23
Snittlängd: 181.05 cm
Snittvikt: 80.09 kgDet är som vanligt ganska tyst gällande Piteå under silly season. De bygger sitt lag och värvar sina spelare mycket i det tysta, får man väl ändå lov att säga. Till kommande säsong finns det en del nya spelare, och även ganska många spelarförluster. Ett par tunga sådana.

Målvaktssidan den här säsongen är förändrad. Ut har Joel Vännström gått efter fem säsonger och i hans plats har Aron Hansson kommit. En ung målvakt som valt att flytta hem till Piteå igen efter en säsong i USA (Philadelphia Jr. Flyers i EHL). Har visat upp ganska fina siffror under karriären, även om det inte är i de bästa serierna. Uttalad förstemålvakt lär däremot John Westermark vara som är en helt okej målvakt, där nivån dock är ganska blandad.

På backsidan har man ett ytterst tungt tapp i Oskar Matushkin som fått chansen i Allsvenskan. In har bland annat intressante Calle Behm kommit, som visat upp poängkvaliteér tidigare i Luleås J20 och meriterade Ludwig Stenvall som gjort matcher i både SHL och Allsvenskan kommit. Viktor Nilsson är även en fin förlängning.

Framåt har klubben återigen lyckats behålla poängmaskinerna Magnus Isaksson och Joakim Högberg som står för en stor del av lagets mål framåt. Högberg har däremot varit skadedrabbad och är han nu 100% skadefri och ostörd är han garanterat revanschsugen efter förra säsongen. Petter Mäkitalo, Erik Wikgren och Emil Wrenman är tre andra viktiga poängspelare som också valt att stanna. Bland nyförvärven är det främst en spelare som sticker ut lite extra och det är Victor Edström som spelat flera SHL-matcher för Luleå. Han har visat på poängkvaliteér (även om fjolåret inte var det starkaste på den fronten), men på sina 7 matcher som han var utlånad till just Piteå gjorde han 6 poäng.

Ja, Piteå kommer säkerligen ligga kring topp 5 även den här säsongen i den Norra serien. Laget sitter på en ganska stark forwardssida, en backsida med utvecklingspotential och en hyfsad målvaktssida. Det ska bli intressant att se hur nye målvakten Hansson lyckas prestera i Hockeyettan med tanke på sina tidigare siffror, om Behm kan bli poängstark även i Piteå och om Edström kan fortsätta sin poängsuccé i Hockeyettan.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Aron Hansson – NY från Philadelphia Jr. Flyers
John Westermark
Backar:
Calle Behm – NY från Luleå HF J20
Andreas Boman
William Carlén
Viktor Eriksson – NY Comeback
Nils Gustafsson – NY från SK Lejon
Viktor Nilsson
Elias Pirttimaa
Ludwig Stenvall – NY från IF Björklöven/Tegs SK
Emil Wikström
Forwards:
Jakob Berglund – NY från Piteå HC J20
Joakim Blomqvist
Marcus Collin – NY från Enköpings SK
William Edholm
Victor Edström – NY från Luleå HF J20
Joakim Högberg
Magnus Isaksson
Joakim Landkvist – NY från Surahammars IF
Petter Mäkitalo
Albin Nylund
Erik Wikgren
Emil Wrenman

Spelare som lämnat: Joel Vännström – Klubb ej klar, Carl Björnfot – Klubb ej klar, Hannes Lindström – Hudiksvalls HC, Olof Lundberg – Klubb ej klar, Oskar Matushkin – Tingsryds AIF, Jonathan Tordhall – Wings HC Arlanda, Tim Kämpeberg – Huddinge IK, Måns Lång – Hudiksvalls HC, Simon Nilsson – Klubb ej klar, Ludvig Vännström – Vimmerby HC, Pontus Wikström – Tegs SKDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!