Lag för lag: Segeltorps IF

Tips på slutplacering: 11:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Muhammed Kücükyildiz och Johannes Yücel

Huvudtränare: Joakim Gustafsson
Assisterande tränare: Jesper Eriksen

Snittålder: –
Snittlängd: –
Snittvikt: –

Segeltorp Segeltorp Segeltorp. Är förmodligen det laget i hela Hockeyettan som det kommer skilja sig mest åt från förra säsongen jämfört med kommande säsong. Gjorde succé under sitt första år i ettan ifjol, men har tappat nästintill hela laget sedan dess(!). Vad sägs om de här tappen: Måns Krüger, Dennis Nordström, Adam Hansen, Gustav Björklund, Oliver Forsberg, Nicklas Nilsson, Robin Sjörén och Matthias Sundberg? Det svider, garanterat.

Vi hittar ett helt nytt målvaktspar. Victor Öjdal har värvats in från degraderade Trångsund och har spelat två säsonger i Hockeyettan utan att riktigt sticka ut. In kommer även Ludvig Christoffersson från Piteås J20 som nu ska testa på seniorhockey för första gången. Stod endast 10 matcher ifjol.

Backsidan består i nuläget av sex backar. Faktum är att ingen back från fjolåret är kvar och att det är sex nyförvärv. Det är Jakob Bäckman från Växjö J20, Seán Goliats och Filip Lindgren från Trångsund, Jonas Vidlund från Åker/Strängnäs, Patrick Wulff från Nacka och Tomass Zeile från Tibro. Här sticker två spelare ut – allsvenskmeriterade Vidlund och Zeile som var uttagen till Lettlands landslag så sent som ifjol.Forwarssidan har just nu bara 9 spelare. Adam Lindgren och Michael Raynee är kvar och är de enda spelarna i laget som spelade i Segeltorp från ifjol. Nya är Oskar Ahlholm (28 poäng på 50 matcher), Linus Borgman (21 poäng på 47 matcher) och Alexander Tärnström (18 poäng på 46 matcher) från Trångsund, dansken Søren Dietz-Larsen från Malmös J20 (6 poäng på 29 matcher), Gustav Klingström från Djurgårdens J20 (5 poäng på 47 matcher), Muhammed Kücükyildiz från Haninge (28 poäng på 36 matcher) och Johannes Yücel från Wings HC (37 poäng på 33 matcher).

Det är inte meningen att dra fram stora sågen, men här är samtliga positioner försvagade. Rejält. De enorma spelarförlusterna är ersatta av spelare från J20-lag och från Division 2. Vi ser inte hur det här laget ens ska komma i närheten av bedriften som Segeltorp lyckades med förra säsongen. Tränarna Gustafsson och Eriksen kommer helt klart ha en del att jobba på här.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Ludvig Christoffersson
Victor Öjdal
Backar:
Jakob Bäckman
Seán Goliats
Filip Lindgren
Jonas Vidlund
Patrick Wulff
Tomass Zeile
Forwards:

Oskar Ahlholm
Linus Borgman
Søren Dietz-Larsen
Gustav Klingström
Muhammed Kücükyildiz
Adam Lindgren
Michael Raynee
Alexander Tärnström
Johannes Yucel

Östra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. Segeltorps IF
12. Tyresö/Hanvikens SKDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!