Lag för lag: Surahammar

Tips på slutplacering: 12:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Rasmus Fahlander

Huvudtränare/Assisterande tränare: Stefan Andersson och Håkan Böös

Snittålder: 21.13
Snittlängd: 183 cm
Snittvikt: 80.63 kg

Surahammar har haft det kämpigt i Hockeyettan men har lyckats kvala sig kvar under de fyra senaste säsongerna. Till kommande säsong har man värvat ett helt gäng med nya spelare, samtidigt har man tappat spelare med och i den högen ett par viktiga sådana.

På målvaktssidan den här säsongen satsar man på tre målvakter. Både Anders Olsson och Philip Olsson är kvar från förra säsongen där Anders är den som stod flest matcher (29 seriematcher med en total räddningsprocent på 88.9%). De får i år konkurrens av Rasmus Fahlander från Sollefteå, som jag personligen tror kan utmana rejält om förstaspaden. Förra säsongen spelade han 24 matcher och hade 91.1% i Norra serien, och bland dessa matcher finns det ett par som Rasmus gjorde det riktigt bra i.

Backsidan är 100% ny från förra säsongen. Sex nya backar och det är bland annat Pa-Mansu Janneh från Tyringe, Tom Olsson som varit assisterande lagkapten i Sollefteå, Robin Gren från Moras J20 som har fem allsvenska matcher på meritlistan och Anton Ahlin som gjorde hela 57 poäng på 60 matcher i Long Beach Bombers i WSHL i Nordamerika.

Framåt har man fått behålla desto fler spelare. Här har bla ass.kaptenen Jakob Forslund (22 poäng på 32 matcher ifjol) och Oscar Sinnby (25 poäng på 42 matcher) förlängt sina kontrakt. Klubben har även fått in Charlie Hellström och Oliver Nordmark från seriekonkurrenten Arboga (32 poäng på 40 matcher och 14 poäng på 24 matcher), William Sandsten från Division 2-laget Älvsby (28 poäng på 23 matcher) och Tim Werner från Skedvi/Säter i Division 2 (27 poäng på 38 matcher) plus ett par till.

Anledningen till varför vi tippar Surahammar på sistaplatsen är för att laget känns väldigt osäkert även i år. Det är många nya spelare utan kanske någon särskild erfarenhet tidigare. Tycker att värvningarna av Fahlander, Hellström och Nordmark är bra och jag tror att de kommer få stora roller i laget. Backsidan har ett par spelare som känns intressanta. Dock har man tappat bland annat Rasmus Kronstrand, ass.kaptenen Alexander Hellgren, ass.kapten Christofer Udd, Mathias Linnarud och Niklas Hjalmarsson och där finns spelare som är tunga att tappa. Sen har vi den stora händelsen för någon vecka sedan där en tidigare spelare avled och där mycket riktats mot Surahammar. Hur har klubben påverkats? Hur har laget och spelarna som spelade med spelaren påverkats? Väldigt oklart i nuläget.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Rasmus Fahlander
Anders Olsson
Philip Olsson
Backar:
Anton Ahlin
Viktor Burman
Robin Gren
Pa-Mansu Janneh
Tom Olsson
Elias Silfver
Forwards:
Erik Alsdal
Kevin Berglund
Jakob Forslund
Oscar Forsman Larsson
Charlie Hellström
Joakim Landkvist
Oliver Nordmark
Philip Panérus
Erik Sallhag
William Sandsten
Oscar Sinnby
Jesper Törnblom
Eric Viklund
Jesper Voss
Tim Werner

Västra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12. Surahammar

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!