Lag för lag: Surahammars IF

 

Tips på slutplacering: 11:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Charlie Hellström

Huvudtränare: Conny Grundström
Assisterande tränare: Daniel Carlsson

Snittålder: 22.48
Snittlängd: 183.67 cm
Snittvikt: 80 kg

Surahammar tvingades kvala för att hålla sig kvar förra säsongen, precis som de varit tvungna att göra de senaste fem åren för att vara exakt. Vad ska Surahammar göra för att vända den här trenden? Ska vi vara ärliga så är det tyvärr inte jättemycket som tyder på att kommande säsong kommer att se annorlunda ut.

På målvaktssidan finns Philip Olsson kvar, som stod 14 seriematcher (90.7%) och 4 kvalmatcher ifjol (89.9%). Kollegan är däremot ny och i år får han göra upp med Christoffer Hanning som är värvad från seriekollegan Köping (88.0% på 20 matcher).

På backsidan finns fem spelare kvar från ifjol, bland annat 39-årige Nicklas Larsson med sitt enorma klubbhjärta som spelat hela sin karriär i klubben. Nya är Jonathan Karlsson från Värnamo i Division 2 som visade upp poängkvalitéer förra säsongen genom att göra 19 poäng på 32 matcher, samt Oscar Onsmar från Arboga.Forwardssidan består av 12 spelare i nuläget. Även här finns många spelare kvar från förra säsongen, hela 10 st. Assisterande lagkaptenen Jakob Forslund som gjorde 31 poäng på 49 matcher och Charlie Hellström (38 poäng på 43 matcher) är de som sticker ut här. Förstärkningarna är hämtade från Arboga och Division 2-laget Hallstahammar och det är Marcus Ejdergård (10 poäng på 40 matcher) och Jesper Hedman (32 poäng på 44 matcher).

”Det ständiga kvallaget Surahammar” har 16 av 21 spelare kvar från förra säsongen. Är det positivt? Både ja och nej. De bygger upp en viktig stomme, samtidigt som man kanske behöver byta ut fler om man varit i en negativ kvalserie de senaste fem åren. Dock så är det säkerligen inte enkelt att locka till sig de där spelarna som verkligen kan göra skillnad och bryta trenden om klubben inte gör en tydlig satsning. Så men fokus på laget de har – något som är positivt är att de inte har särskilt många tunga tapp. Att de dessutom lyckats behålla Hellström och Forslund är väldigt bra. Viktigt framförallt. Bland nyförvärven ska det bli intressant att se om Karlsson kan producera poäng även i Hockeyettan. Men ser vi det där som kan tyda på att Surahammar bryter den negativa trenden den här säsongen? Vi önskar vi kunde svara ja på den, men det kan vi inte.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Christoffer Hanning
Philip Olsson
Backar:
Anton Ahlin
Johan Ekström
Adam Holmkvist
Jonathan Karlsson
Nicklas Larsson
Oscar Onsmar
Elias Silfver
Forwards:

Kevin Berglund
Marcus Ejdergård
Jakob Forslund
Oscar Forsman Larsson
Jesper Hedman
Charlie Hellström
Joakim Landkvist
Oliver Nordmark
Philip Panérus
Jesper Törnblom
Eric Viklund
Marcus Wahlgren

Västra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. Surahammars IF
12. Malungs IFDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!