Lag för lag: Tegs SK

Tips på slutplacering: 9:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Elias Edström och Anton Tano

Huvudtränare: Jonas Norman
Assisterande tränare: Patrik Rainersson

Snittålder: 21.62
Snittlängd: 181.14 cm
Snittvikt: 79.9 kg

På målvaktssidan i Teg har vi den här säsongen två nya målvakter. Den ena är Arvid Stenmark som värvats från Helsingborg i Södra Hockeyettan. 24-årige Stenmark är troligtvis den som kommer axla rollen som förstemålvakt och har spelat de tre senaste säsongerna i Helsingborg (90.6% på 25 matcher ifjol). Den andre målvakten är 18-årige William Nylander som flyttas upp från Tegs J20 där han ifjol stod 24 matcher och hade en total räddningsprocent på 90.4% i J20 Elit.

På backsidan har man endast 4 backar offentligt klara i nuläget. Det är Samuel Lundberg från Kiruna IF, Axel Nordlinder som varit assisterande lagkapten i Brynäs J20 samt Max Stenman och Andreas Söder som är kvar från förra säsongen.

Framåt har man desto fler spelare, rättare sagt 15 st. Här har Teg ett par intressanta nyförvärv i bland annat Elias Edström från Troja/Ljungby som har både juniorlandskamper och SHL- och Allsvenska matcher på meritlistan, Oliver Lindgren från Boden (4 poäng på 7 matcher och 15 poäng på 28 matcher i Helsingborg 17/18), Isak Nilsson från Björklövens J20 som var utlånad ett par matcher till Teg ifjol (3 poäng på 7 matcher i Hockeyettan), Andreas Vikström från Björklöven och Anton Tano från Kiruna IF (3 poäng på 3 matcher och 16 poäng på 17 matcher i Lindlöven 17/18).

Teg slutade på plats 11 förra säsongen och laget kan ha ett par kännbara tapp i bland annat lagkaptenen Kim Sehlstedt, Roger Lundmark och de två assisterande kaptenerna Hampus Lindberg och Agust Wendt. Vi tycker dock att man framförallt på forwardssidan känns intressantare i år än ifjol för där har man faktiskt ett par riktigt intressanta spelare. Även målvakten Arvid Stenmark är en bra värvning. Vi tror att om det faller väl ut, så kan Teg ta ett steg framåt den här säsongen.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Arvid Stenmark
William Nylander
Backar:
Samuel Lundberg
Axel Nordlinder
Max Stenman
Andreas Söder
Forwards:
Elias Edström
Marcus Eklund
Patrik Enberg
Petter Grefve
Alexander Jonasson
Victor Jonasson
Oliver Lindgren
Joar Moilanen
Mattias Moström
Isak Nilsson
Joakim Nilsson
Oscar Possler
Filip Sehlstedt
Anton Tano
Andreas Vikström

Norra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9. Tegs SK
10. SK Lejon
11. Asplöven HC

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!