Lag för lag: Trångsund

Tips på slutplacering: 12:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Muhammed Kücükyildiz

Huvudtränare/Assisterande tränare: Emil Fürsten och Carl Wendt

Snittålder: 21.68
Snittlängd: 181.27 cm
Snittvikt: 79.27 kg

Nykomlingarna i Östra serien, Trångsund. Har tappat många av sina spelare som var med och tog upp laget till Hockeyettan i våras vilket såklart inte är jättebra, med det följer även att man måste plocka in en del nya spelare och i nuläget har man 9 som är nya.

På målvaktssidan har man förlängt med målvakten Rasmus Stigson som stod 3 matcher med A-laget förra säsongen med en total räddningsprocent på 90.7% och han spelade även ett par matcher i Division 4 med Kallhäll. Hans målvaktskollega är nye Edvin Olofsson som värvats från Vålerengas U20 i Norge där han på 17 matcher hade 90.0% (91.9% på 4 play off-matcher). Han stod även två matcher med Vålerengas A-lag i Norges högstaliga (84.9%) och var utlånad två matcher till Grüner i andraligan (84.1%).

Framför dessa två burväktare har man i dagsläget klart med sex backar. Det är tre backar som valt att stanna och tre backar som är nya. De som förlängt är Jonatan Seger som spelat i ”Trånkan” hela sin hockeykarriär, Andreas Klint och Marcus Hellman. De nya är Martin Björklund från Wings HC, Seán Goliats från Huddinges J20 och Lawrence Parsons från Vännäs.

Framåt är det Jens Berg, Linus Borgman, Viktor Dahl, Muhammed Kücükyildiz, Michael Lindberg och Douglas Nordström som sticker ut mest som samtliga kunnat stoltsera med en fin poängskörd tidigare. Jag skulle även vilja nämna Vicktor Kihlberg som en intressant spelare. Tyvärr så är några av spelarna som lämnat truppen spelare som Trånkan hade behövt ha kvar, men några av de nya spelarna kan mycket väl fylla deras platser så det är inget man ska hänga läpp över.

Till det stora hela tycker jag Trångsunds trupp känns lite för tunn och lite för svag i nuläget. Laget är dessutom nykomlingar och har den pressen på sig också. Det största orosmomentet jag anser just nu är målvaktssidan. För Trångsunds del kommer målvakterna vara oerhört viktiga, men här känner jag tyvärr att det är en ytterst osäker sista utpost att förlita sig på. Där hade man helst behövt en målvakt som spelat i Hockeyettan ett tag, eller som haft lite mer erfarenhet. Men de kanske överraskar? Laget har ett par intressanta spelare framåt och det är just forwardssidan som känns som det starkaste kortet.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Edvin Olofsson
Rasmus Stigson
Backar:
Martin Björklund
Seán Goliats
Marcus Hellman
Andreas Klint
Lawrence Parsons
Jonatan Seger
Forwards:
Oskar Ahlholm
Jens Berg
Linus Borgman
Viktor Dahl
Kalle Forslund
Rasmus Frisk Silvferplatz
Vicktor Kihlberg
Muhammed Kücükyildiz
Michael Lindberg
Oscar Lindberg
Douglas Nordström
Joel Robling
Gustav Steen
Jesper Wallenholm

Östra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12. Trångsund

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!