Lag för lag: Tyringe SoSS

 

Tips på slutplacering: 10:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Oliver Celec och Bálint Horváth

Huvudtränare: Joakim Andersson
Assisterande tränare: André Reimer

Snittålder: 21.96
Snittlängd: 183.04 cm
Snittvikt: 84.35 kg

Tyringe är ett svårtippat lag som vi länge diskuterade vart vi skulle placera i tabellen. Tillslut enades vi om en tionde plats, MEN kanske kan skrälla.

På målvaktssidan är Joakim Strandberg kvar. En målvakt som sina bästa dagar är en riktigt bra målvakt i Hockeyettan, men tyvärr är dipparna lite väl för djupa och många. Hans nya kollega är Oliver Tornerefelt som är utlånad från Kristianstad där han fick sparsamt med speltid förra säsongen.

Backsidan är nästintill helt ny. Endast två spelare, Anarp och Hedlund, är kvar från förra säsongen. De nya som fyller resterande platser är Ludvig Adamsen från Hvidovre i Danmarks högstaliga, Marcus Englund från Kongsvinger i Norges andraliga, Gabriel Jammeh från Malmös J20, Johan Nordling från Färjestads J20 och Melker Persson från Kallinge/Ronneby.På forwardssidan finns det också mycket nytt. Men bland de som valt att stanna är det Oliver Celec (32 poäng på 33 matcher) som sticker ut mest. Bland nyförvärven hittar vi speciellt två stycken som känns extra intressanta. Det är Axel Blomqvist från Pantern som förutom spel i Allsvenskan även spelat i AHL och ungraren Bálint Horváth från Rögles J20 (26 poäng på 40 matcher) som varit given i Ungerns juniorlandslag de senaste åren och som även spelat 9 SHL-matcher. De andra är Gabriel Altberg från Mörrum (16 poäng på 38 matcher), Zeke Back från Kristianstad (4 poäng på 46 matcher), Anton Bengtsson från Karlskronas J20 (18 poäng på 39 matcher), Simon Morberg från Troja/Ljungby och Oskar Sjögren från Tingsryds J20 (13 poäng på 29 matcher).

Målvaktssidan ÄR ett frågetecken på förhand. Tornerefelt har inte stått särskilt många matcher, ens någon säsong under sin karriär (det låter elakt, men det är sant) och Strandberg är svår att veta vart man har. Han är en en jävel i målet när han har bra dagar, men är inte en lika stor jävel i målet andra dagar. Han måste bli stor nu. Det är väldigt många nya spelare i truppen som ska spela ihop sig och visst finns det spelare som är intressanta, medans vissa kanske är något mer tveksamma.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Joakim Strandberg
Oliver Tornerefelt
Backar:
Ludvig Adamsen
Andreas Anarp
Marcus Englund
Isac Hedlund
Gabriel Jammeh
Johan Nordling
Melker Persson
Forwards:

Gabriel Altberg
Zeke Back
Anton Bengtsson
Isac Bexdal
Axel Blomqvist
Oliver Celec
Kevin Ericson
Sebastian Freed Karlsson
Bálint Horváth
Felix Lidgren
Belmin Mesanovic
Simon Morberg
Adam Ringdahl
Oskar Sjögren

Södra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10. Tyringe SoSS
11. Borås HC
12. Halmstad HFDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!