Lagen inför Playoff 3 klara!

Så var det avgjort. Lagen som kommer spela Playoff 3 och sista anhalten innan kvalserien är nu klara – det blir Mariestad, Vimmerby, Hudiksvall, Troja/Ljungby, Visby/Roma och Tranås som kommer göra upp om de tre platserna i kvalserien.

Mariestad – Östersund
Precis som jag tippade så gick Mariestad vidare med 2-0 i matcher, om än betydligt jämnare än vad jag trodde det skulle bli. Första matchen slutade 2-3 efter förlängning och den andra 2-1. Lucas Jidenius blev stor matchvinnare efter att ha gjort båda Mariestads mål i det som blev den avgörande matchen. Vi ska heller inte glömma målvakten Tobias Sandberg som gjorde två strålande matcher.Hudiksvall – Nybro
Här trodde jag faktiskt att Nybro skulle ha en bra chans att knipa platsen, men de körde ihop det själva tillslut med att tappa båda matcherna i slutminuterna. Hudiksvall gjorde två strålande vändningar, speciellt i den andra matchen när de låg under med 0-3 med mindre än fem minuter kvar av tredje perioden. Inom loppet av fyra minuter gjorde Hudik tre snabba mål och i förlängningen kunde sedan Erik Flood göra 4-3 och vändningen var ett faktum. Tungt tungt tungt avslut på säsongen för Nybro.

Halmstad – Tranås
Som jag skrev inför playoffen så fanns det två scenarion gällande Halmstad – antingen knöt de ihop nävarna efter finalförlusten med en jävla revanschlust, eller så har de säckat ihop. Det blev det sistnämnda. De lyckades inte repa självförtroendet och Tranås tog hem duellen med 2-0 i matcher där målvakten Victor Johnson var framträdande.

Huddinge – Vimmerby
Jo ni, vi varnade för Vimmerby och vi tyckte att Vimmerby var ett helgalet val av Huddinge. Det fick de känna själva också. Vimmerby är GLÖDHETA just nu och bör nog vara laget man allra minst vill välja i PO3. I den andra matchen ledde Huddinge med 3-2 inför tredje perioden, men Vimmerby gjorde två snabba mål inom loppet av en minut vilket Huddinge inte lyckades vända. Återigen: Vimmerby har något bra här.

Borlänge – Visby/Roma
Borlänge tyckte det skulle bli kul att få möta ett nytt lag, det säger de nog inte i efterhand. Speciellt inte efter ikväll. Visby vann första matchen med 3-2, Borlänge vann sedan med 4-3… men vad hände i den tredje och avgörande matchen?! Visby blev som ett gigantiskt monster och Borlänge blev fullständigt krossade med 2-8 där heta Teemu Huttu gjorde fyra nya poäng. Jag varnade för Visby/Roma och jag fick rätt. Räkna inte bort gotlänningarna.

Troja/Ljungby – Boden
Ja ni Troja, och Mr Troy. Boden skulle bli en relativt enkel nöt att knäcka, men de spretade emot bra och visade återigen att de inte är ett enkelt lag att slå. Troja vann ganska enkelt första matchen med 1-4, men Boden visade sitt i matchen efter och vann med 1-2 efter en grym match av Claes Endre i målet. Ikväll gjorde Endre återigen en jättematch där han lyckades rädda 69 av 74 skott(!). Starkt av Troja att vända ett 2-4 underläge till seger, även om den satt långt inne. Närmare bestämt enda till den sjätte perioden.

Summa summarum, inga större skrällar i playoff 2 även om vissa är mer förvånande än vissa. Imorgon görs valet till playoff 3, återstår att se hur nästa spännande dueller ser ut.

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!