Maj – fortfarande knäpptyst i vissa klubbar

Vi är nu inne i månaden MAJ och silly season är i full gång. Vissa klubbar är nästintill klara med sina lagbyggen, sedan har vi klubbar det fortfarande är knäpptyst i och jag måste säga att det är lite förvånande gällande vissa av dessa klubbar. Nu kan förvisso spelare vara klara utan att de gått ut med det, men vi kan ju bara gå efter vad de har valt att gå ut med offentligt.

Vad händer i Borlänge? Klubben som varit på framåtmarsch de senaste säsongerna har fortfarande inte en enda spelare klar, utan det är bara spelare som lämnat. Här hör man heller inte särskilt mycket rykten utan det är mest bara helt tyst. Man blir ju nyfiken, vad är det som händer här egentligen?

En annan klubb som inte har några spelare klara är Lindlöven. De har säkert fulla muggar med att försöka jaga en ny tränare då Jens Brändström lämnade (som förövrigt verkar hamna i utlandet), men några spelare bör man ju ändå ha lyckats behålla eftersom att säsongen tog slut för flera månader sedan? Eller varför har ingen kritat på?

Segeltorp finns också. De har tappat sina tränare, men har nyligen fått in två nya i Joakim Gustafsson från Haninges J18 och fd hockeyspelaren Jesper Eriksen som gör debut som tränare. De kommer säkert få fart på lagbygget nu, annars är det bara spelare som dragit från Segeltorp hittills.

Sen har vi Malung, som också är utan spelare enligt vad de gått ut med. Det enda som faktiskt hänt utåt är att de tappat sin målvakt Robin Christoffersson till Östersund, vilket får ses som ett tungt tapp.

Dessutom har vi Borås som också står utan spelare. Men i Borås fall har de ganska nyligen fått 100% klartecken om en plats i Hockeyettan, så här finns det lite mer förståelse.

Sex klubbar helt utan spelare, vad vi vet. Men förutom just Borlänges noll spelare, är vi även förvånade över att det är totalt knäpptyst om ett av Hockeyettans topplag – Piteå. Hur står det till i föreningen där? Ett gäng spelare har valt att lämna klubben samtidigt som de inte har en enda förlängning än. I dagarna gjorde de iallafall klart med sitt första nyförvärv i återvändaren Petter Mäkitalo, så något verkar de jobba med i det tysta. Men det är just det – i det tysta. Det är så t y s t om Piteå. Inte ens surret mellan Piteåsupportrarna ger särskilt mycket väsen av sig. Inget snack om klubben, inga rykten om spelare. Vi är vana att bli bortskämda med snack om Piteå, så lite rätt har vi ju att få reagera över ovanlighetens tystnad.

Framförallt silly season i Piteå och Borlänge förvånar oss hittills och inte heller snackas det något större om kvalserielaget Hudiksvall. Vart är de heta ryktena, värvningarna och snacket som vi blivit bortskämda med tidigare säsonger? Nu är det iskallt. Vi är ändå inne i maj och snart sommarmånaderna. Vi vill ha hetta.

Dela inlägg:

3 thoughts on “Maj – fortfarande knäpptyst i vissa klubbar

 • 2 maj, 2019 kl. 21:10
  Permalänk

  Lindlöven har gått ut med ny tränare redan 2v(?) sedan.
  Samma sida nämner ett par förlängningar.
  /IO

  Svar
  • 3 maj, 2019 kl. 08:11
   Permalänk

   Vart hittar du denna infon? På deras hemsida står det ju ingenting om varesig tränare eller spelare.

   Svar
   • 3 maj, 2019 kl. 08:55
    Permalänk

    24i.se, deras hemsida har inte skrivit ut något.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!