Matchanalys: Bodens HF – IF Troja/LjungbyAll heder till lagen som bjöd upp till en underhållande match. Det var då inget söndagsskoletempo att tala om – i alla fall inte i matchens första hälft. Då körde båda lagen som om det var kniven på strupen.

 

Första Perioden:

Bäst ut kom inte helt oväntat hemmalaget. Man hade ivern med sig att få ett tidigt ledningsmål och därmed framkalla svettningar i den trojanska kalsongen. Något man faktiskt lyckades med. Det enda lilla hack i kompositionen var när Max Pålholm fick kvällens första tvåa efter fyra minuter. För det var egentligen bara i dessa två minuter av matchens första halva som Troja kan säga att de kom undan med 100% kontroll.

När Karl Olofsson sedan fick nöta bänk så kom också hemmalagets – icke helt oförtjänta – ledningsmål genom Christian Nyman. Nyman styrde så brett att Ragnewall fortfarande stod och drack vatten sen avblåsningen fyra sekunder tidigare. För det var så lång tid Boden behövde i powerplay för att göra kvällens första kasse. Olofssons utvisning togs 07.26 och målet kom 07.31. På fyra sekunder vinner Boden tekningen, får pucken på back, backen skjuter brett och Nyman styr in den bakom Ragnewall. Snacka om att ha bråttom.

De följande tio minuterna var således hemmalaget i momentum. Man hade helt enkelt mer energi och körde igenom Trojas styrspel med viss enkelhet. Därför var det logiskt att Tobias Törnqvist kvitterade efter 18.06. Törnqvist får trampa in i zon och avfyra sin ofruktade kanon förbi Endre och kvitteringen var ett faktum. Ett mål som lugnade ner Trojas nerver.

Utöver målen så var det ganska jämnt rent chansmässigt. Troja skapade sina genom spelvändningar medans hemmalaget skapade sina genom bålgetingenergi. Man var helt enkelt hetare in i duellerna.

Det mest anmärkningsvärda i första perioden var annars Carl-Johan Sjögrens dragning på blå för att skaffa sig ett friläge. Var den finten kom ifrån tvistar de lärde. Det där var inget som Sjögren visat upp tidigare under sina två säsonger i Troja. Sjögren missade sedan sitt läge.

 

Andra Perioden:

Inledningen av andra perioden får också ges till hemmalaget. Man vann fler man-mot-mankamper än Troja. Därav så hade man också matchen i lite momentum.

Det osade inte mindre av den blöta katten när Boden dessutom fick PP efter 26.00. Detta efter att surrat på ganska friskt i några minuter. Man fick också in lite puckar på mål men som ni vet nu så är Ragnewall för tillfället on fire och räddar därmed puckar han inte ens ser.

Vi ska inte sticka under stolen med att det fanns känslor på banan. Arton tvåor i matchen varav flertalet för roughing. Det var också i samband med en uppgörelse mellan Trojas Törnqvist och Bodens Tamminen som matchen fick en ny vändning. I denna soppan så snackar Max Pålholm till sig en två vilket gör att Bodens PP bryskt förbyttes till BP.

Åtta sekunder efter att man blivit fulltaliga så kommer också Trojas ledningsmål. Jonatan Nielsen heter den lycklige kocken efter 29.24. Nielsen skickar på mål och trissan letar sig förbi en skymd Endre. 1-2 till Troja.

Det som sedan definitivt tog energin ur Boden var när Endre fick sälfett på klubbskaftet. En misslyckad stoppning bakom eget mål ledde till den bottenlösa katastrofen att pucken istället skickas in i slottet där en helt ren Hampus Olsson kan göra 1-3. Detta endast tretton sekunder efter ledningsmålet.

Här dog också matchen. Energin försvann ur Bodenspelarna och efter detta hade Troja full koll på händelserna.

Vi ska inte glömma bort att Carl-Johan Sjögren fick ett friläge även i andra perioden. Vi tar inte upp hur det slutade.

 

Tredje Perioden:

Kort och gott är det så att Troja tråkar av den här matchen de sista 30 minuterna. Tråkighet har ju blivit lite av lagets vinnande signum på slutet. För trots ett seriöst försök så kom aldrig Boden nära något som kan liknas vid ett spel där man kunde befara det värsta för gästerna.

Troja styrspelade skickligt sönder Boden i tredje perioden.

Den definitiva punktering kom också genom Noa Lindqvist-Muci som gör sitt första mål i trojatröjan efter återkomsten från Grums. 1-4 på tavlan efter 46.14.

Boden hade nu givit upp. Trots ett powerplay med fyra minuter kvar så lyfter man inte ut inbytte Krajcovic och satsar på sex man, utan man låter helt enkelt tiden bara rinna ut. Detta med förståelse. Varför ödsla onödig energi på det ouppnåbara när man kan spara den och ladda ur den i returmötet på fredag.

 

Sammanfattning:

Ska vi koka ner detta till en sörja som beskriver matchen så kan vi bara konstatera att Troja trots allt hade rätt bra koll på matchen. Man vinner den genom att vara tålmodiga och utnyttja de chanserna man får. För ögonen så såg inte Troja ut att vara så mycket bättre men man avväpnar och klär av Boden på ett ganska effektivt sätt.

Skillnaden denna kväll var att Troja gör en, i princip, felfri match medans hemmalaget super till det en gång – och det ordentligt. När 1-3 kommer så går också optimisttomten hem och drar täcket över sig. För matchen rann Boden ur händerna i just det ögonblicket.

På fredag är det dock match på nytt. Då gäller inte gamla meriter utan det handlar om att starta en ny match med nya förutsättningar. Det är bara att tugga på för båda lagen och hoppas på framgång.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.comDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!