Matchanalys: Borås HC – IF Troja/Ljungby

 

Ett supereffektivt Troja pulviserar ett naivt BHC. Så kan man väl sammanfatta kvällens drabbning.

Får på något sätt känns siffrorna ändå för stora med tanke på hur matchen såg ut. Samtidigt är de inte chockerande, då BHC försökte spela lattjo-lajbanhockey som fungerade i tvåan – mot ett topplag i södra ettan. Det kan egentligen bara sluta på ett sätt. Det slutade också bara på ett sätt.

 

Första Perioden:

Ja, det vädrades bra start för BHC i denna match. Ett tidigt powerplay, luft under rören och kryddat självförtroende så väntade alla bara på ledningsmålet.

Det kom aldrig.

Dock ska vi vara så pass nyktra att vi ska ge hemmalaget de första sex minuterna i första perioden. Då pressade man faktiskt Troja riktigt bra sina stunder. Men så var det saken med lattjo lajban. Man får inte åka runt med glöggröda kinder och 0,6 promille i blodet – speciellt inte mot ett så pass bra lag som Troja.

Efter hemmalagets fina inledning på 6 minuter så kom raset. Hampus Olsson fick friläge – efter att BHC lattjat och lajbat på egen blå – och kunde ge Troja ledningen efter 06.07. Inte rättvist men helt klart en ledning.

Efter att spelet jämnat ut sig de kommande tio minuterna så ska vi ändå vara nyktra nog att ge BHC den tidsperioden också. Ja, Troja skapade sina chanser och BHC sina så det kunde lika gärna varit oavgjort runt matchminut sexton.

0-2 på klockan kom efter 16.20. Målet signerat av Mattias Elfström, fint framspelad av Öhman och Karlsson. Rättvist? Tja, inte helt orättvist heller för den delen.

Saken var att det var lika rättvist att BHC fick sin reducering 21 sekunder senare. Roman Andrejev fixar in trissan bakom Ragnewall och på nytt tändes hoppets låga hos hemmalaget. 1-2 på tavlan.

En låga som denna kväll släcktes, kvävdes och begravdes av Borås egna lattjo-lajbanhockey.

Strax efter reducering får hemmalaget läge i powerplay. När man till slut verkar nära att etablera lite tryck mot gästerna så tar man fram lattjo och lajban på samma gång. Man serverar helt enkelt Tobias Törnqvist en sån indianare att den hade räckt till eget reservat i Nordamerika. Det som blev helt unikt med Törnqvists friläge var faktiskt att han gjorde mål. Ännu mer unikt var sättet han gjorde det på. Först en skottfint, sen sidodragning och sist en enkel flipp tillbaka och inskick av pucken mellan Johan Lantz ben. 1-3 till Troja där målet görs shorthanded.

Min teori är att någon annan spelade i Tobias Törnqvists tröja. Detta hårt kämpande rivjärn har inte visat upp något av den tekniken på fem säsonger i Troja. Tobias är i normalfallet inte mer teknisk än att han med nöd och näppe kan få en semla att dämpa in sig mot klubbladet. Helt plötsligt visade han upp talang som Daytsuk visade i NHL. Något är skumt här.

Oavsett så var ”TT:s” 1-3 spiken i kistan för denna matchen.

 

Andra Perioden:

Om någon nu trodde att BHC skulle visa upp någon form av nyktrare lattjo-lajbanhockey så trodde nu fel. Ja, man fortsatte att pressa Troja högt och man fortsatte att skapa en hel del kvalitativa målchanser. Men vad hjälper det när man samtidigt bjuder bort en massa baklängesmål?

1-4 gör Mattias Åkesson efter 22.39

1-5 gör Jonatan Nielsen efter 34.51

Det signifikativa för alla Trojas mål ikväll var att de såg så otroligt enkla ut. Det bara small till som man säger. BHC fick inte sina puckar innanför målramen. Dels på grund av Ragnewall men också beroende på bristande kompetens.

För andra perioden såg ut som den första. Borås bjuder verkligen upp till dans. Man jobbar och sliter men hanterar inte den spelstilen mot ett lag som Troja. Ska man se till spelinnehav och skott så borde det kanske varit 5-5 efter fyrtio minuter. Men det var bara 1-5 tack vare BHC:s naiva lattjohockey där man gång efter gång serverade Troja till superlägen.

 

Tredje Perioden:

1-6 gör Kevin Karlsson efter 41.48.

1-7 gör Karl Olofsson efter 45.50

1-8 gör Victor Romfors efter 48.52.

Alla dessa tre målen tillkom på samma sätt. Borås är med i matchen men indianar på ett eller annat sätt till Trojas fördel. Troja nyttjar detta skoningslöst.

2-8, efter 52.07, görs av den gamle Trojasläktingen Henrik Eriksson. Ja, släkten brukar vara värst men i detta fall får nog Troja bjuda honom på detta tröstmål.

2-9 gör Karl Olofsson efter 55.37.

 

Sammanfattning:

Borås räckte inte till. Man vill spela ettanhockey med lite för dåligt material. Försöker man spela i detta höga tempo så får man inte hoppas på att man har en medspelare där man tänker lägga pucken. Man måste veta att den spelaren finns där. Ett antal av Trojas mål tillkom just på detta sätt. Boråsare som kastar iväg pucken mot en yta – utan att veta vem som finns där. Ett koncept som kanske inte är så farligt om ytan heter sarghörn. Ett koncept som dock är livsfarligt om ytan heter parallellt med offensiva blå eller det egna slottet.

Ja, siffrorna är större än vad de borde varit. BHC är inte såhär naiva i lajbanhockeyn. Idag ville man nog helt enkelt bara för mycket.

Troja fick dessutom maximal utdelning kan man säga. Så bra är man inte att man förtjänar nio mål. Men med kombon av lite tur och att en sån som Tobias Törnqvist visar upp helt okänd teknisk kunskap så kan det rinna iväg lite.

Men åter igen. Troja var inte så här överlägsna. Borås var inte så dåliga som resultatet visar.

// Mr Troy

Åsikter – Tips – Info? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!