Matchanalys: Halmstad Hammers HC – IF Troja/Ljungby

Det här blev ju inte som det var tänkt. Detta blev en match som avvek å det starkaste från hur det har sett ut i tidigare möten mellan Hammers och Troja. Absolut inget fel i det. Det var trots allt underhållning på en ganska bra nivå.

Båda lagen bjuder upp till spel.

Hammers var svåra att föranalysera. De har visat att de både kan vara seriens bästa köttmur men samtidigt lika chanstagande och vilda som ett gäng rallare i Nebraska. Frågan har bara varit om de väljer Berlinmur eller Bröderna Dalton. Ikväll valde man att gå vilt.

Troja fick därmed problem. Troja vill ha förutsägbara motståndare som aldrig hamnar utanför den grå skalan de brukar spela i. Nu satte Hammers färg på denna tillställning och vips var det en match som kunde slutat hur som helst.

Den första kvarten gick helt till Troja. Tror Hammers hade två organiserade anfall fram till utvisningen på Trojas Linus Andersson. Detta efter 15.27. Fram dit surrade Troja som de brukar surra. Högljutt och med pondus och i år även med puckar in framför mål. Dock avvärjde utmärkte Jacob Hellsten alla Trojas försök. Hellsten gör en bra match i hammersmålet denna kväll.

I samband med Hammers första PP tar man också över matchen. Denna nyvunna energi utmynnar i 1-0 efter 19.52. Oliver Olsson hittar en lucka mellan Ragnewalls arm/axel och stolpen.

Det är dock inte målet som mål som gör detta målet. Det är upptakten till det. Stenbacka, Pärna och Olsson river ner en hel applåd till klapp-klapp när de rullar upp Trojas försvar genom att låta pucken åka gummiband mellan klubbladen. Efter att ha bjudit på ryskt hockeygodis – på ett sånt sätt att Stalin nog slog huvudet i kistlocket – så sprätter Olsson dit den med åtta sekunder till vila. Ett oerhört vackert ishockeymål som Lasse Granqvist skulle vrålat.

Hammers dominans fortsatte i andra. Det är endast och tack vare några vassa räddningar av Ragnewall som ledningen inte gick till 2-0 för hemmalaget. För nu gjorde man något så unikt som att föra matchen mot det lag som man inte lyckades föra något mot i fyra matcher förra året.

Hammers håller lika bra kvalité i år. Det kommer vara mer än ett lag som kommer få självförtroendet stukat i Halmstad Arena i år.

Troja kommer tillbaka in i matchen i andra perioden. Jonas Fredriksson sätter en klubba i ryggen på lille Lukas Sjöblom när det rullat knappa 37 minuter på klockan. Troja får sitt andra PP för kvällen. Knappa minuten senare så har Kelgrisen Alexander Bjurström presenterat sig. Hugo Johansson får smaka på Kelgrisens klubbteknik när han blir dragen vid yttre tekningscirkeln. Kelgrisen trycker ett par skär och snärtar upp pucken i bortre krysset på ett sätt så man tror att han aldrig gjort annat än snärtat puckar i bortre krysset.

1-1 efter två perioder får nog ses som ett ganska juste resultat sett till matchbilden.

I tredje åker pang-pang-slafshockeyn fram. Båda lagen skapar riktigt bra chanser att ta ledningen. Enbart och endast tack vare två bra målvakter så håller resultatet fram till 52.53. Det är då Karl Olofsson nyttjar fartvind och nedförslut för att runda hammersförsvaret. När han väl var igenom och förbi så kom där ett par efterslängar. Domare Robin Ferngren korsar armarna över huvudet och straffen är ett faktum.

NLM (Noa Lindqvist-Muci) får förtroendet att förvalta straffen. NLM väljer en variant som är totalt riskfylld. Sätter man straffen – som NLM gjorde – så ser straffläggning väldigt enkelt ut. Löjligt enkelt faktiskt. Missar man den ser straffen väldigt väldigt dålig ut. Skillnaden mellan succé och fiasko är ibland hårfin.

Det lite mer chansartade spelet fortsatte resten av matchen. Chansartat för att det var två lag som drev upp tempot ganska ordentligt. Det ska båda lagen ta med sig.

Dock lyckades Hammers aldrig skapa den där ordentliga pressen på slutet. Trots försök med sex utespelare så hettade det inte till på allvar nere hos Ragnewall. De gånger de började osa katt så stod Wictor där och var omutlig.

Därmed cashar Troja in ytterligare tre poäng. Hammers går lottlösa. Troja befäster sin andraplats moch HH nu har tre poäng upp till Allettan och den femteplats jag förutspått dem att sluta på. Men som sagt. Hammers kommer ta en hel del skalper i år.

Troja visar på nytt en moral att hitta utvägar att vinna jämna matcher. Det tyder på styrka. Speciellt om man vinner dessa matcher utan att nödvändigtvis vara det mest dominanta laget på isen.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!