Matchanalys: Huddinge IK – IF Troja/LjungbyDet blev precis så spännande och rafflande som man hade hoppats på. Enda anledningen till att det bara blir ett mål var i denna match var två storspelande målvakter. Ragnewall och Hedström var de bästa spelarna på banan.

 

Första Perioden:

Första perioden var den utav de tre som var spelmässigt jämnast. Inget lag dirigerade matchen utan man spelade kontrollerat. Huddinge får dock inledningen genom en två på Trojas Kevin Karlsson och kan därmed få lite övertag. Dock fick man inte till något vidare powerplay utan Troja kunde freda sig utan större bekymmer.

Finns egentligen inte så mycket att säga om första. Det var som sagt en kontrollerad period. Inte tråkig och avslagen men två lag som kände lite på varandra. Ungefär den känslan som finns när någon ska träffa svärföräldrarna första gången. Man vet inte riktigt om de kommer vara accepterande eller fullständiga idioter utan man behöver lite tid för att få grepp om det.

Huddinge visade upp vilken offensiv man besitter när man vill. Troja visade åter upp att man kan stänga mittzon när man så önskar. När två lag kan var för sig bestämma vad de vill göra och när de gör det så brukar det vara ett tecken på att det är två lag med kvalité. Detta visste de som sagt om och därför kom svärföräldrarädslan in i handlingen.

 

Andra Perioden:

Om det var någon period som Troja vann så var det andra. Man tråkade på ännu bättre i denna mellanakt och det var enbart på grund av Hedström i Huddingemålet som man inte fick det att rinna iväg.

Ganska omgående så kommer också ledningsmålet genom Martin Fransson. Efter 23.45 skickar han in pucken efter assistans av Öhman och Åkesson. Sett till inledningen på andra så låg detta målet i röret.

Det var också nu som Huddinge började visa att man såg narcissistiska svärpäron överallt mellan de blå strecken. Man körde helt enkelt fast i Trojas tråkhockey. Om momentum inledningsvis var till gästernas fördel så ökade den också ju längre perioden gick.

Filip Norman drar på sig en tvåa efter 33.20. Tio sekunder senare har Huddinge kvitterat – shorthanded – genom Jesper Cederberg. Jesper går med pucken över blå och får till slut handleda in den bakom Ragnewall och sekreteriatet får uppdatera resultattavlan till 1-1. En starkt bidragande orsak var också att Trojas Jonatan Nielsen hade lagt räkost på skridskorna i pausen. För precis i fel ögonblick så tar han ett snedskär och säckar ihop på samma sätt en påse vetemjöl skulle göra – utkastat från Eiffeltornet.

Trojas powerplay var inte ofarligt i denna period. Både i sitt första och andra så får man in puckarna på mål och det är lika stora portioner tur som skicklighet att Hedström inte behöver vittja fler gånger.

Vi ska dock inte glömma bort att Huddinge också skapade några vassa chanser.

Andra perioden således till gästerna men resultatet tillika oavgjort.

 Tredje Perioden:

Om andra perioden gick till gästerna så kan man lugnt säga att den röda förortstigern slipa klorna i pausen. Inledningsvis var det en ganska jämn period men ju längre den led desto mer vägde den över till hemmalaget.

Det enda som höll på att stjälpa Huddinges försök till ledningsmål var när Rasmus Hedström gjorde kvällens enda misstag. Som den gode målis han är så skulle han bara åka ut och ta hand om pucken bakom mål men hamnar i tidsnöd. Rasmus skickar den då högt med sikte på den prick där blålinjen möter sargen. Problemet var bara att pucken inte blev högre utan att Trojas längsta dvärgväxta forward – Sebastian Hansson – kunde fånga in pucken och få fri lejd mot mål. För att rädda upp allt detta fick nu spelare från båda lagen bråttom mot mål. Huddingespelarna för att hindra Sebastian att göra mål och några Trojaspelare för att hjälpa till. Det hela utmynnade i en simmande kompott av rött och vitt för att stoppa nåt svart från att gå fel väg. Huddinge redde ut denna soppan med lite tur.

Åt andra hållet så gjorde Ragnewall sin räddning för säsongen. Huddinge tog som bekant över mer och mer ju längre det gick. Med några minuter kvar så räddar Ragnewall med klubbskaftet på Jesper Cederbergs stenhårda handledare. Det var ett sådant där skott som är så snabbt och hårt att målvakten bara stelnar till och hoppas att det ska träffa nåt. Det gjorde Ragnewall. Den finaste räddning han gjort utan att behöva röra sig en millimeter.

Tredje perioden således till hemmalaget. Vi ska dock inte glömma bort att Troja också skapade några riktigt stekheta chanser.

 

Förlängning/Straffar:

Förlängningen var inte så mycket att hänga i julgranen. Närmast kom gästerna Mattias Åkesson som fick ett friläge men blev distinkt nobbad av Hedström i målet.

Straffläggningen drog ut till nio omgångar innan det var klart. Matchvinnare blev hemmalagets Victor Andersson som sätter tre av sina fyra straffar. Det som dock var roligast att se var Ragnewalls räddning på Niclas Lehmans straff. Om ni någonsin har undrat vad resultatet blir om Michelinmannen skulle para sig med en sköldpadda så illustrerade Ragnewall detta när han tog Niclas straff. Först trodde man Wictor skulle göra en Salo – slänga sig ner och kasta upp ett benskydd. Det gjorde han inte. Han slängde sig bara ner och plaskade runt som en upp- och nervänd sköldpadda iklädd vaddering värdig ett psykboende. Jag förmodar att Lehman blev så skärrad av denna syn att han glömde göra mål. Inte ens Däckpaddan Ragnewall hade en aning om han hade räddat, eller inte, utan inväntade domarsignalen.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!