Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Borås HC

Ibland stämmer verkligheten ganska väl med hur verkligheten blev. Igår var min slutsats att matchens utveckling kommer ligga helt i Trojas händer. Får man med sig två-tre mål så kommer BHC också att ge upp den värsta ivern. Så blev också fallet. Dock tog det lite längre tid än jag trodde.

BHC stod upp riktigt bra första halvan av matchen. Man lyckades göra det obekvämt för hemmalaget och därmed gick det lite sirap i Trojas offensiv. En förenklande omständighet var att Borås också tidigt fick med sig en fem mot tre efter att Lukas Sjöblom och Carl-Johan Sjögren drog på sig varsin tvåa med minuten emellan. Inte för att gästerna fick ut så väldans mycket av det mer än känslan av att de är med i matchen.

Denna inspiration tog faktiskt 33 minuter att spräcka. 33 har också Daniel ”Trucken” Karlsson. Trucken satte nytt personligt rekord i offensiva räder igår. Inte mindre än tre gånger tog han fart och befann sig längst upp i banan. Han var inte heller helt långt ifrån att faktiskt också få göra ett mål.

Första perioden var den jämnaste av dem. Som vanligt när Troja spelar så hade man taktpinnen men denna gång var det lite tunnare och lite krokigare än vanligt. Borås var numret mindre men samtidigt inte alls ofarliga. Sett till chanser kunde första perioden slutat precis hur som helst.

Nu är det ju dock så att en period inte slutar hur som helst. En period slutar som den slutar. Denna gång slutade allt i Trojas favör efter att Emil Eriksson gett Troja ledningen efter 16.39. Emil snärtar in gummipaketet över Viktor Anderssons axel och vips fick sekretariatet vakna till liv och justera hemmalaget målnolla. Sett till 20 minuters spel så var det ingen kalldusch för något lag. Hade också kunnat vara tvärt om.

Om hemmalaget fick två utvisningar emot sig i första så kompenserade Domare Söderlund för detta i andra. Två raka utvisningar för gästerna och matchen började få slagsida i Trojas favör.

Martin Fransson – som denna kväll åter gjorde en gedigen insats – är en back som kan skjuta. Ju hårdare han skjuter desto bredare blir det. När X och Y både blir positiva heltal så blir ekvationens lösning jättekul. Gästernas Anders Eriksson får avnjuta ensamhet efter en slashing. Fransson får förtroendet att inleda powerplayet.

Målet tillkom efter tre identiska upplägg i PP. Karlsson/Romfors står och kastar gris med pucken tills BHC:s box vänt sig mot den högra delen av zonen. Då kommer passen över centrallinjen och Fransson har glidit ner mot tekningscirkeln när passen kommer. Fransson kan därifrån kruta på direkt.

Första försöket så skjuter han högt upp på Viktor Anderssons klubbsida, andra försöket skjuter Fransson lågt på Andersson klubbsida. Tredje försöket, efter 31.00, så drog han till – X och Y förenade sig i matematisk symbios – och pucken går in lågt på Anderssons plocksida. 2-0 till Troja.

3-0 bökar William Romfors in 33.55. Här var det goodbye, adios, see you later alligator, ridå, the end, hasta la vista och en massa mer för gästerna. Här gav man upp matchen. Resterande 26 minuter åkte man mest runt och funderade på om det skulle bli Max eller McDonalds när de passerar Hamburger Hill i Värnamo efter matchen.

Tim Bothén får direktdundra in 4-0 efter 34.42. Mer av kosmetisk betydelse då gästerna redan stod och grillade burgare.

38.36 in i matchen får BHC sitt tröstmål. Aleksei Sibirtsev drar Anton Hjalmarsson ner i spagatsplit. Dock består inte Hjalmarsson av 1,75m benlängd på varje sida. Därmed kan Sibiertsev lägga in pucken mellan skridsko och stolpe när Anton redan ligger nerdragen på mage. Inte mycket att säga nåt om. 4-1 på tavlan.

42.40 är det Trojas tur att låt benskydden glida isär. Denna gången dock på Viktor Andersson. Victor Gagic gör 5-1 efter att ha tvingat Andersson att låta benen lämna en glipa i mitten.

5-1 är ett ganska visande resultat för hur matchen faktiskt såg ut. BHC kände ingen hopplöshet förrän efter 33 minuter och efter det hade de inte mycket glädje att spela för. Men fram tills dess så var man i stora drag ungefär lika heta/vakna som Troja. Man spelar helt enkelt ganska smart och alert så länge man är med. Man ligger tätt på trojanerna och gör det svårt att få till något ordnat spel. Men när matchen rann gästerna ur händerna så gav man också upp.

Troja spelar av dessa 60 minuterna genom att mala på med sin gameplan. Åter igen visar man att tryggheten i grundspelet finns och att man kommer nöta ner motståndarna till slut. Därmed finns ingen anledning till panik. Bara gnugga på så kommer målen.

BHC tillhör ju inte de mest favorittippade till seriesegern. I den aspekten var det väl ingen bra värdemätare för Troja. BHC spelade en match ingen hade förväntat sig att de skulle vinna. BHC ska framför allt ta sina poäng i de sexpoängsmatcher man spelar mot sina bottenkonkurrenter. Att ta poäng mot topplagen är för optimistiskt.

Trojas värdemätare kommer istället på onsdag när man åker till Karlskrona för en direkt seriefinal. Tar man poäng behåller man serieledningen. Vid förlust hänger det på målskillnaden. Troja har just nu 25p och +16. KHK har 22p och +10. Vinner KHK med 3 mål eller fler så tar man över förstaplatsen på fler gjorda mål.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!