Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Hanhals IF

Det gick som befarat. När Troja körde på så stod Hanhals mest och diskuterade vilken leksak de skulle välja på donken i Halmstad – där de fick trösta sig med varsitt Happy Meal. För det var det enda glada som kom ur gårdagen för gästerna.

Troja leker hem matchen med 7-1 efter att ha varit helt överlägsna i exakt 60 minuter. Inte genom chanser, puckinnehav och parkering i HIF:s zon men i tempo. När Hanhals drutta runt på trekvartsfart – ett tempo inte ens en kommunalarbetare är imponerad av – så körde Troja matchen igenom som tjugo arga ekorrar vars nötförråd just plundrats.

För var det något som vann matchen så var det just tempot. Troja blev sällan fastspelade i egen zon samtidigt som man bröt massor av puck på den offensiva delen av banan. Helt enkelt genom att alltid ha högre fart på rören.

Dock tog det ganska lång tid innan man fick hål på Mathias Israelsson. Det tog 19 minuter och 16 sekunder innan Sjögren kunde göra 1-0 med en långdragare över hans axel.

Hela första perioden såg för övrigt ut som tänkt. En ganska trevlig vildavästernhockey där offensiven kördes hårdare än defensiven. Troja gör detta bättre men Hanhals var absolut inte utan chanser. Dock sköt man på allt utom just i de luckorna där pucken skulle ha chans att gå in.

Om ändå gästerna kom undan med någon form av förskräckelse från första perioden så kollapsade korthuset i andra och matchen drog lika snabbt som ovan nämnda kommunalarbetare en fredag kl 16.00.

Gagic skickar in en retur efter 24.33. Lukas Sjöblom – som åter igen gjorde en bra och speedig insats – utökar till 3-0 med sitt första a-lagsmål. 4-0 fixar Gagic när pucken studsar runt på ben och skridskor innan den retfullt seglar in i mål.

5-0 gör Carl-Johan Sjögren efter att ha satt fart på sina hundra ångpannor. Han skiter helt enkelt i allt och skrinnar fram och skickar in pucken över Ragnevads liggande benskydd.

Det som nämnas ska och som nu nämns är Ragnewalls räddning efter 27 minuter. Hanhals hade satt upp ett bra spel djupt i Trojas zon. Från bakom målet läggs pucken långt och diagonalt på tvären till en helt omarkerad hanhalsare. Ragnewall satt i iscaféet och smaskade på årets första semla. Gästerna hade därmed helt öppet mål, får en bra direktträff på pucken och hela laget sträcker armarna i luften. Med den lilla men ack så viktiga detaljen att Ragnewall – som en stympad träskpadda – faktiskt hinner byta stolpe och nypa pucken i plocken. Kandidat till årets räddning.

För Hanhals del så var nu inte den feta damen bara färdigsjungen. Batterierna var urtagna ur micken, fallluckan i scenen öppnad och koncertens elsystem kortslutet. Det skulle inte bli någon mer sång här inte. Matchen var lika död som Linköpings chans att någonsin vinna något. Det tog Troja de senare 20 minuterna av den inledande 40 att släcka denna matchen.

Tredje perioden fortsatte ändå som de andra två. Mindre engagemang hos gästerna men Troja pinnade på.

Kelgrisen Bjurström utökar till 6-0 efter efter 44.51. Jesper Emanuelsson avslutar Trojas målskytte med en snygg handledare upp i krysset och därmed 7-0 på tavlan.

Med ett par minuter kvar får sedan Hanhals sitt tröstmål. Synd för Ragenwall att inte få hålla nollan – vad nu det egentligen har för uppsnackad betydelse – men samtidigt väldigt rättvist för gästerna som lika gärna kunde gjort 2-3 mål till.

Matchen gick som sagt helt till Troja. Hanhals bjöd till med en öppen och offensiv hockey som gjorde matchen sevärd. Det pangades på bra runt målburarna. Men ibland är det helt enkelt så att de två lagen håller en sådan kvalitétsskillnad att det rinner iväg. Ikväll var en sådan match.

Efter omgång 12 har då Hanhals hamnat i ett ingemansland på plats nio. Sista tåget om Allettan gick från Ljungby och det tåget missade man. Samtidigt är man med marginal mot lagen nedanför. Man kommer helt enkelt spela av de sista tio matcherna utan större panik.

Troja tog ett stadigare grepp om seriesegern. 31 poäng inspelade och nu jagas man närmast av KHK på 25p och Hammers 21p men med två matcher mindre spelade. Vore inte otroligt om Hammers tar dessa två och då skulle motsvara 27p i nuläget.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!