Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Herlev Eagles

Säsongens tredje bortamatch är härmed avklarad. Efter två raka torskar mot KIK och KHK så gästade ikväll danskarna Ljungby Arena för säsongens första hemmamatch.

En match som också blev en studs uppåt för Troja efter en solid insats.

 

Första Perioden:

Troja kom in och tog kommandot direkt. Man körde helt enkelt ner danskarna i knät på sin egna målvakt. Det tog alltså sex minuter innan Herlev kom över offensiva blå i någon form av anfall. Det såg faktiskt ut som att tränaren blandat ihop busschauffören och spelarna för så loja var de i inledningen.

Troja presterade en bra period där man spelade till sig åtskilliga lägen att sätta första hemmakassen. Dock brann det aldrig riktigt till utan man lyckades bara få iväg ett par halvtama avslut som renderade i ingenting.

Dock ska vi ha klart för oss att detta var Trojas period från början till slut. Enda gång en som Herlev visade på någon form av form var när sverigebekantingen Johan Skinnars fick ett friläge efter 15.45. I mål ikväll stod Wictor Ragnewall och det krävs lite mer än ett halvdassigt avslut för att överlista honom.

Men kort och gott så hade Troja hela perioden utan att lyckas smäcka dit den. Herlev hade ett friläge och ett ribbskott första tjugo men det var också exakt precis allt de åstadkom.

Skott 12 – 6

 Andra Perioden:

Hemmalaget inledde direkt med en parkering i anfallszon. Emil Eriksson var skapade sig själv en vettig halvchans som han inte förvaltade. Strax efter fick Sebastian Hansson chansen och gjorde en Jarl Kulle genom att ringa in den nya säsongen med ett kliniskt ribbskott. Åkesson var hjälten som grävde fram pucken till Hanssons läge.

Men trösta icke den som slutat gråta. Victor Romfors ordnade hemmaledning efter 28.50 efter en fin inbrytning från målvaktens vänstra sida. Detta assisterat av Mattias Elfström – som för övrigt gör en bra insats ikväll.

Ja, vi ska inte tro att detta på något sätt väckte ett slumrigt Herlev. De fortsatte att ha malten på snoozejäsning resten av perioden.

Ovan nämnde Elfström fick sina ”ten seconds of fame” efter 34 minuter. Först glömmer han att förvalta sitt friläge efter 34.10, för att sedan kopiera Kulles paradgren i stolpringing endast tio sekunder senare. Inte ofta man ser en spelare missa två så fina chanser i samma byte. Trots detta så var nog Elfström ändå bäste spelare på banan.

Perioden spelas av enligt tidigare beskrivning. Trojas presspel tvingar Herlev på hälknölarna och gästerna får därmed väldigt svårt att ta sig ur egen zon. Inte hjälper det heller att man drar på sig en del utvisningar när man väljer att använda klubban istället för skridskorna.

Skott: 16-8

 

Tredje Perioden:

Hockey är en av de mest ologiska sporterna som finns. En av de få gångerna som gästerna faktiskt gjorde att avtryck – egentligen kvällen första – var när Brett Thompson fick ett friläge, i powerplay, direkt på nedsläpp. En kanadix som fått upp farten gör oftast mål av bara farten. Så även denna gång. 1-1 efter 40.10 och Herlev fick lite luft under bettskenan. Ja, ett orättvist mål men med kvalité på prestationen.

Detta mål gav faktiskt syre åt den slöpyrande danska sisun. De första fem-sex minuterna av tredje perioden så var det Troja som spelade i egen zon. Framför allt tillbakapressade vid de tillfällen ovan nämnde Thompson var inne på banan.

Men så var det grejen med ologiken. Mitt i denna press så får Troja istället läget och skyfflar in 2-1 genom Åkesson – läckert assisterad av Sebastian Hansson. Det som gör detta mål lite extra minnesvärt är den vidriga huvudtackling som Herlevs Magnus Kock ger Åkesson en sekund efter avslutet. En tackling det inte finns någon som helst ursäkt för och som han kommer skämmas för en tid och som också är den andra saken som man kommer minnas från Herlevs insats denna kväll.

Troja fick spela fem minuter powerplay och detta vände matchbilden.

Med 12.48 på tavlan så utökar Hampus Olsson till 3-1 efter en delikat flipp från Emil Eriksson. Inget att hymla om utan ett klassiskt hockeymål som grundades i arbetet bakom motståndarkassen.

Herlev var nu ett uppgivet lag.

46.38 punkteras matchen definitivt när Jonatan Nielsen skjuter ett av karriärens hårdaste felskott. Klubban går av och klubbladet får en högre hastighet än pucken. Dock orkar pucken, i curlinghastighet, nå en omarkerad Oscar Öhman som skickar trissan i mål. En av Nielsen mer konstiga assists kan man säga.

Minuten senare hinner också Victor Romfors sälla sig till skaran som brände ett friläge denna kväll.

Kort och gott så var tredje perioden kanske aningen jämnare än de två första även om utdelning uteblev första halvan av matchen.

Skott: 12 – 6

Totalt: 40-20

 

Sammanfattning:

Ja, Troja var en klass bättre än gästerna. Den går inte att snacka bort. Man visade faktiskt upp ganska positiva signaler denna kväll och det märks att nyförvärven lyft laget sen förra året.

Några som bör omnämnas extra är:

Mattias Elfström som gör en bra match. Han visar på ett härligt passningssinne där han styr och ställer ifrån högra tekningscirkeln i powerplay. Han ligger dessutom bakom en hel del farligheter i spel fem mot fem.

Emil Eriksson visar upp en bra energi och urskiljer sig positivt i denna match.

Kevin Karlsson visar upp att han kommer bli den toppback många hoppas på. I princip felfri hela matchen igenom trots att han håller en hög teknisk nivå på sitt spel.

Resten av laget gör i sin helhet en bra match.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!