Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Kallinge/Ronneby IF

Flödet genom en strypning är ett resultat av öppningsstorleken på strypningen och tryckfallet över den samma. Om Δp är stort, påverkar strypningen flödet i mindre utsträckning än om tryckfallet är måttligt. Öppningens utformning, samt längd, spelar in gällande hur stor flödesförändringen blir. På svenska innebär det där att ju högre tryck man har i systemet – desto mindre inverkan har strypningen över flödet. Ikväll kom KRIF till Ljungby med en väl nedskruvad strypning i kombination med måttligt systemtryck. Resultatet blir ett blygsamt flow.

Men nu är det så att en strypning bara påverkar hastigheten och inte kraften ut på arbetsenheten. För oavsett hur stor flödesförändringen är så kommer systemet fortfarande utveckla full kraft till slut. Det tar bara lite längre tid. Men den fulla kraften kommer.

Återkommer till KRIF, strypningar, Δp och slutgiltig kraft.

Churchill sa en gång att det här är inte början på slutet – utan slutet på början. Gamle Winston kunde vid vissa tillfällen vara visare än en gammal get.

Att detta är början på slutet – eller i alla fall slutet på mellanakten beror på att transferfönstret är öppet i princip hela vägen fram till upploppet. Lag som under 36 matcher varit medelmåttiga kan helt plötsligt bli ett rejält hot mot topplagen. Allt hänger på vilka spelare som värvas in i den fullkomliga parodin av fax och e-mail som utspelar sig mellan 21.30-23.59 sista kvällen för övergångar.

Troja värvade ihop tre spelare under sista dygnet. Återkommer till den domen.

I kvällens potentiella Shakespeareduell med vem som var, och inte var, så reste sig ett halvt utropstecken och ett mindre bekymrande och?

Ser man till tabellen så borde denna match avverkats enligt tabell 1A för KRIF. Överlägsna seriesegrare och obesegrade efter sexton omgångar. Det kan ju bara sluta på ett sätt.

På andra sidan stod Troja som under säsongen varit mer skadeskjutna än USS Enterprise blev under kampanjen i Stilla Havet 1942 – 1945.

 

Första Perioden:

Man såg nästan i första bytet att detta inte skulle bli KRIFs kväll. Inställningen den första minuten var inte på topp. Visst, man deltog i matchen men man var inte där.

Troja påminde däremot lite mer om fornstora dagar. Man uppvisade en energi och en aggressivitet som vi bara sett stundtals i Allettan. Nu ska man inte dra för stora växlar av det då alla lag ser överlägsna ut när motståndarna går på sparlåga.

Man kan säga som så att KRIF deltog i matchen i exakt 17 minuter och 45 sekunder. Det var då som Mikael Roslund smällde in 1-0 efter en fin kombination i powerplay. Hockey kan se enkelt ut när motståndarna inte riktigt är där.

Då ska vi ha i åtanke att Oscar Öhman redan bränt sitt första totala friläge mot KRIF-keepern Isak Edman.

För första perioden gick till Troja. Ja, på poäng snarare än knock. Men helt klart till hemmalagets favör. KRIF valde att spela bekvämt utan att förta sig. Visst ryktas det om att de tränat hårt denna veckan för att toppa formen till play-off. Visst kan det ligga sanning i detta. Dock borde inte energilösa ben vara så tydligt i första halvan av matchen. Förklaringen ligger snarare i att KRIF visste de var klara. Förklaringen ligger i att KRIF inte spelade 100%.

Skott: 9-4

Andra Perioden:

Bra lag med självförtroende får ofta konstiga mål med sig. Kvitteringen efter 27.26 var ett sådant mål. Viktor Holmqvist får på något märkligt sätt in pucken bakom Wictor Ragnewall. Som tur är, för Victor, så räknas även konstiga mål. 1-1 var i detta läget inte helt logiskt men ändå förklarligt när ett lag med självförtroende står på banan.

En annan person med ökande självförtroende är Trojas Mikael Roslund. Roslund hade något av en lyckokväll. Efter 36.15 gjorde han sitt andra mål för kvällen efter en ny assist av Oscar Öhman. 2-1 på tavlan och nytt hopp tändes för det jubilerande hemmalaget.

Roslund var dock inte klar för kvällen. Med ett nyväckt självförtroende, som endast en getingstucken Ferdinand kan uppvisa, så smällde han in 3-1, tre minuter senare. Med endast fjorton sekunder kvar av mellanakten så såg Mikael till att släcka matchen en gång för alla. Hans tredje och tjusigaste mål för kvällen. I de flesta fall när ett lag utökar sin ledningen med fjorton sekunder kvar så vinner man matchen med det målet. Om inte annat för att den psykologiska effekten är blytung.

Roslunds handledsskott efter 39.46 var just blytungt. Edman kunde inte ens se den pucken gå i mål. Han hann inte rotera atlaskotan i den hastighet som det skottet kom.

Skott: 11 – 10

Tredje Perioden:

De sista tjugo minuterna var en enda lång transportsträcka för hemmalaget att säkra sina tre poäng. KRIF kom aldrig i närheten av att lukta poängtjuveri. Poäng på bortaplan tar man inte om man spelar 80% av sin kapacitet i 60 minuter.

Tredje perioden kontrollerades full ut av hemmalaget. Ja, det var mer bud på utökad ledning än reducering.

Troja tog in tre nya spelare igår. En av dem var Khalid Ibrahim. Efter 49.59 presenterade han sig för hemmapubliken med en vacker delikatess. Ingen vet – inte ens han själv – hur han kunde få Marcus Karlström och Melker Persson att bli så lurade. Men i samma ögonblick som tidigare nämnda backar valde att interfera bort varandra så drog Ibrahim pucken med sig och förvaltade friläget prickfritt. 4-1 till hemmalaget och matchen var död och släckt en andra gång.

För KRIF var aldrig nära att vända på steken. De chanser man fick plockade Ragnewall ner med pondus.

Skott: 7-4

Totalt: 27 – 18

Sammanfattning:

Skjuter man 18 skott på 60 minuter ska man normalt inte vinna en match. Ibland händer det men oftast slutar det i negativ sorti. En sorti som KRIF fick smaka på denna kväll.

Troja sköt 27 skott denna kväll. Kanske minst antal skott i en match på hela säsongen. Skillnaden var att man i denna match gjorde fyra mål. Därmed vann man matchen.

Åter till Δp. Tryckfallet över två punkter i ett fluidsystem får stor inverkan på hastigheten. KRIF körde med strypt hastighet denna kväll. Förväxla nu inte detta med att laget är på dekis. Kraften finns fortfarande. Nedtränade och klara seriesegrare gav denna kväll att tryckfallet över de två punkterna var större än den energi som laget kunde tillföra. Därför förlorar man.

Troja tog in tre nya spelare igår. Hur skötte de sig?

Den nykomponerade kedjan med Romfors, Venuto och Ibrahim utgjorde ett frekvent hot mot KRIF. Man skapade åtskilliga lägen att smälla dit pucken. Det vi ska komma ihåg är att nyförvärv har en tendens att alltid göra extra bra ifrån sig i just första matchen. Utav det vi såg i kväll så finns det helt klart potential i denna formation. Återstår är att se om de kommer börja leverera. Chanserna saknades i alla fall inte.

För övrigt är det ingen underdrift att påstå att matchen helt var Trojas men att vi samtidigt inte kan dra några större slutsatser av utfallet. Visst var Troja på banan och gjorde jobbet. Ett jobb som bådar gott inför play-off. Samtidigt var inte KRIF ett värdigt motstånd denna kväll.

Tendenser kommer kunna ses först efter bortamatchen mot Visby/Roma. Innan dess så kan man bara säga att det såg trevligt ut, men trevlighet räcker sällan till kvalserien.

Betyg:

Kallinge/Ronneby IF

⇑⇑⇑

⇑⇑

⇑              Johan Schreiber, Isak Edman

 

IF Troja/Ljungby

⇑⇑⇑         Mikael Roslund

⇑⇑           Oscar Öhman, Mattias Åkesson

⇑              Lucas Venuto, Khalid Ibrahim, Victor Romfors, Carl Ernstig, Wictor Ragnewall

//Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Tips – Åsikter – Synpunkter? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!