Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Kallinge/Ronneby IFTrojas tränare sa inför kvällens match att nyckeln mot KRIF kommer vara att hålla sig borta från utvisningsbåset. Forsberg klarade detta med bravur. Han höll sig borta men Wermelin fick sitta där istället. För ska man undvika att sitta i utvisningsbåset så hjälper det ju inte att man vrålar loss som en brunstig älg mot domaren. Denna reaktion blev ikväll matchavgörande.

För sett till matchen i sin helhet så blev den alldeles så jämn, tempostark och sevärd som vi alla önskade. Båda lagen bjöd verkligen till.

 

Första Perioden:

Efter de inledande fem minuterna så var det Troja för hela slanten. Fullt blås framåt och man fick långa fina anfall mot Edman i KRIF-kassen. Dock ska vi inte låta oss luras av detta. Visst vann Troja de flesta duellerna mellan matchminut fem och tolv men man skapade inga direkta heta chanser som tvingade Edman till okalkylerade blöjbyten i avblåsningarna.

Vi ska inte heller tro att KRIF var ofarliga. Även om man inte hade spelinnehavet så hade man faktiskt de hetaste chanserna. Det var endast tack vare Ragnewall som inte baklängesmålet kom.

I matchminut tretton så bröts Trojas momentum av kvällens första utvisning. Too many players och KRIF fick sitt första powerplay. Utav de tre KRIF fick ikväll var detta det sämsta. Man lyckades inte få till något speciellt jättehett under dessa två minuter. Men man fick i alla fall med sig att momentum för Troja var brutet och resten av matchen blev betydligt jämnare.

18.40 på matchuret så kommer hemmaledningen. Felix Wermelin slår in sin egna retur efter förarbete av Åkesson. Ett mål som kom av ett resultat att Troja drev på mål. Något som faktiskt saknades även i denna match och i den förra.

Första akten går ändå således ganska rättvist till Troja. KRIF bjöd upp bra men man fick tillbringa en hel del tid på tubsockarna i egen zon.

 

Andra Perioden:

Nu vädrades mer optimism än man kan hitta trimmade siffror hos BRÅ. Troja får ganska omedelbart en utvisning med sig när Oskar Brändström åker ut två minuter. Om KRIF:s första powerplay var sådär, så kommer detta PP för Troja aldrig att få en plats ens i en bortglömd och uppeldad historiebok. Man fick aldrig riktigt fast pucken i KRIF:s zon.

Åter till den olyckliga kombon av brunstig älg och hockeyettans kanske bästa powerplay. Efter 26.44 får Mattias Elfström en tvåa för tripping. Kanske inte den mest självklara utvisningen jag sett men domaren har väldigt kort om tid att ta ett beslut och ibland får man acceptera att det kan bli tveksamt. Men må den ringa i första klockan som i förväg såg att älgen skulle brunsta. Forsberg väljer i detta läge att uttala ett par ord till domare Karlsson. Som belöning för sin oplanerade brunst får Troja ett lagstraff och med detta två minuters spel i fem mot tre för KRIF. Det går nog inte att välja ett sämre tillfälle till brunst.

Med seriens bästa PP så blir också utgången ganska given. Den ledning Troja hade försvann och dessutom lämnade man detta boxplay med ytterligare en trissa bakom sig. 27.19 skickar Martin Ekström in kvitteringen från blå. Ragnewall ser inte denna puck. Faktum är att Ragnewall inte ens hade sett solen i detta PP, när Sebastian Magnusson parkerar sig framför. 44 sekunder senare kommer också KRIF:s ledningsmål. Denna gången är det ovan nämnda solsystemsblockare Magnusson som själv fiskar upp returen och lägger in 1-2 bakom Ragnewall.

Vad kan man säga. KRIF:s PP är riktigt bra och effektivt.

Vi behövde dock inte vänta länge på kvitteringen. 31.57 så skickar Alexander Edström in kvitteringen i Trojas andra PP för kvällen. Alexander lyckades träffa bortre stolpes innerinsida så pucken slank in bakom Edman. Ibland kan mål se enkla ut.

Efter Alexanders kvittering följde ett par minuter med väldigt böljande spel. Det kändes som båda lagen var på väg i minst fyra riktningar samtidigt. Med detta taktiska kaos kom också en hel del chanser ur all röra. Oliver Celec visade här upp hur man bäst rör till det för motståndarna. Han söker sig in framför mål – efter 33.20 – och passningen kommer från Oskar Brändström. Oliver sätter klubban i isen och 2-3 till gästerna är ett faktum.

Andra periodens signum blir därmed ett det var en ganska trevlig period där det hände en massa åt båda hållen. Trevligt och dessutom sevärt.

 Tredje Perioden:

Det var nu man trodde att Troja skulle ta fram sitt tyngsta jag. Det gjorde man inte. Man tog fram någon späd praktikantvarning till lag som mest åkte runt och letade fickparkering.

Vi ska inte heller ta ifrån KRIF den prestation den gör. De ser också till att Troja inte får till något extra hett i tredje – förutom ett par avslut som Edman får kasta kryckorna för att rädda.

Vi ska också komma ihåg att KRIF dessutom hade två frilägen i denna period som Ragnewall förtjänstfull räddade.

Med två minuter kvar så tar Troja ut målisen och kör sex mot fem. Det slutade som det brukar sluta i 6 fall av 10. KRIF gör 2-4 genom Ludwig Wistén.

Troja får sedan in en reducering av Åkesson med 22 sekunder kvar. Man lyckas efter detta skapa två tekningar i anfallszon men förlorar båda dessa tekningarna och KRIF kan ganska ohotat vinna matchen till slut.

 

Sammanfattning:

Det var den andra 50/50-matchen Troja förlorade på raken. Man ger sig själva chansen att vinna genom att inte släppa in så många mål. Men samtidigt sitter det just nu lite långt inne att få till målen framåt.

I kvällens match avgörs allt när KRIF får fem mot tre. Det är där man kommer tillbaka in i matchen och återtar momentum. En situation som Troja sedan inte lyckas vända på. När stressen sedan kommer har man svårt för att komma in på mål. Man slutar allt för ofta i nån taskig sarghörnshambo som inte ens hade fungerat som pausunderhållning i Let´s Dance.

KRIF gör en bra bortamatch. Man stressar inte upp sig utan ligger och väntar på sina chanser. Har man dessutom tryggheten i ett bra PP så hamnar aldrig nerverna på utsidan av kroppen. Man spelar hem tre pinnar och man gör det faktiskt med ganska bra kontroll.

Troja är nu också första lag ut där olyckskorpen börjar bläcka in krisstämpeln. Den är inte nedtryckt i pappret än men den är klar att användas. Bortamatchen mot Skövde kommer vara lite avgörande för Trojas fortsättning i serien. Ny förlust och det börjar kraxas duktigt.

KRIF kan åka hem och smälla i sig den fetaste gräddtårta som går att uppbringas. Man har inlett serien alldeles utmärkt.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!