Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Kallinge/Ronneby IF

Det här blev ju en spännande batalj med en utveckling få såg komma. Mycket trevligt att se två lag som bjuder upp till lite lagom kamp/grinhockey redan i omgång fyra.

För kamp blev det. Ända in i det berömda kaklet. När den tjocka tanten till slut slutat yla så stod Troja där till slut som ägare av samtliga tre poäng. Men resan dit var både krokig och oförutsägbar.

Först ut av allt så ska vi berömma Isak Edman och Wictor Ragnewall. Utan dessa två målvakter hade siffrorna växt sig större. Båda gör en bra match och direkt avgörande räddningar i matchen.

För den förväntade matchbilden där Troja kör optimistjolle runt motståndarmålet sprack totalt. Detta var faktiskt båda lagens fel. Troja var försiktigare med sitt presspel och KRIF lät faktiskt inte Troja komma till i detta. Resultatet av att Troja var tråkiga och att KRIF var roliga blev att inget blev som det skulle.

Efter 27 sekunder hade det ramlat in två mål. Först öppnar Marcus Jörgensen med att skicka pucken 30 meter, svagt diagonalt, över banan så Andreas Nordfeldt kan göra 0-1 på friläge. Eftersom KRIF öppnade lite försiktigt så lät man det gå 11 sekunder innan man valde att ta ledningen.

Detta hade varit en kanonstart för vilket lag som helst. Om det inte vore för att Troja accepterade utmaningen. 16 sekunder senare hade årets nyfunna kelgris, Alexander Bjurström, tagit sig igenom och kvitterat. En start med två mål på 27 sekunder är faktiskt sällsynt. Aldrig tidigare har KRIF eller Troja fått en sån bra start för att få matchen till basketsiffror.

Alexander Bjurström är inblandad i väldigt mycket av Trojas offensiv denna säsong. Kelgrisen ser till att göra 2-1 efter rundning och inbryt på Edmans vänstra stolpe. Kelgrisen AB avslutar iskallt med att sprätta upp trissan i nättaket så distinkt att man trodde han packade kassler.

KRIF har sina lirare. Bjässen Magnusson, som av någon jäkla anledning alltid måste ställa till det mot just Troja, kvitterade till 2-2 efter 14.23. Kanske inte helt rättvist då första perioden ändå gick till Troja rent spelmässigt.

Nu behöver man inte vara stor för att ha tur. Ställer man Trojas Kevin Karlsson jämte Bjässen Magnusson så får man en svensk pilsnerversion av filmen Twins. Kevin hade aldrig omtalats på detta sätt om det inte vore för att han ikväll fick sin första lyckoträff i trojadressen. 3-2, efter 25.59, var en lagom hård, direktavfyrad raket i Edmans högra kryss. Något säger mig att han blev lika chockad som oss andra. Oavsett lyckoträff eller inte så var det ett rasande vackert hockeymål.

Det var här det roliga för Troja också tog slut. Det var nu som KRIF började ställa allvarliga och utmanande frågor till Trojas stresspåslag. De följande 30 minuterna så var gästerna det bättre laget. Man gjorde något så bra som att pressa opressbara Troja på sin hemmaplan. Troja såg faktiskt ängsliga ut och inte alls som den skinande spanska ridskola man ger sken av i sina nya dräkter.

För förutom att Kelgrisen AB missade en straff så hade Troja problem med gästernas jäklar anamma. Det så fina varumärket att snabbt få pucken ur egen zon gick i baklås och jag tror till och med att vi fick se Trojas första burskydd i år. Stundtals var man stressade.

Därför var det helt logiskt att Victor Romfors kunde utöka den ängsliga trojanska ledningen. Han gjorde det förlösande 4-2 målet med tio minuter kvar att spela.

Problemet var bara att Eddie Levin inte hade talat färdigt för kvällen. 4-3 ramlar in endast tre minuter efter Trojas utökning. Om stressnivåerna kortvarigt kom ner på ickeskadlig nivå så studsade de tillbaka upp fortare än en raggmunk i omloppsbana.

Upplösningen skulle komma att bli dramatisk. Huvudrollen i denna dramatik får tillskrivas Trojas Hampus Gustafsson. För lyckas han hålla pucken utanför det vidöppna målet efter att KRIF tagit keepern. Sedan får han en stenhård tackling, tappar humöret och ger en hel handske i present till tacklingsexekutatorn. Belöningen blev 2+2 när 1.23 återstod av matchen.

Om det var riktigt tufft innan så blev 5 mot 6 just 4 mot 6 när Hampus satt i skamvrån. Att inte kvitteringen kom här kan bara Ragnewall ta ansvar för. Alexander Hiever skjuter direkt efter passning över centrallinjen. Det är helt klart ett potent skott. Dock spände Ragnewall ut hela sin torso och lyckades snuva Hiever på hjälterollen.

Upplösningen av uttagen målvakt hos KRIF blev att man den sista minuten inte lyckades få till någon jättepress. Mest för att man olyckligt slår en icing mitt i allt och får stoppa tillbaka Edman i målet, vid tekningen. En tekning som Troja dessutom vinner och därmed kan döda 30 sekunder av det prekära läget.

Matchen slutar således 4-3.

Om man ska belysa någon form av rättvisefaktor i detta så hade nog oavgjort varit att föredra. Det som oväntat var var att KRIF faktiskt lyckas få Troja konfunderade och stressade. Det fanns saker som inte fungerade för Troja ikväll. Det hade också blivit förlust om det inte varit för att Kelgrisen AB gjorde sina två mål på egen prestation. En spelartyp vi inte sett i Troja sen Åslins tid. Just den där spelartypen som kan skapa sina egna lägen ur egentligen ingenting.

KRIF tycker jag gör en riktigt bra bortamatch. Fortsätter man spela såhär ska vi inte räkna bort dem från Allettan. Det är nämligen inte många lag som åker till Ljungby Arena och spelmässigt lyckas störa Troja. Vilket KRIF gjorde ikväll. Därför var man inte heller långt ifrån att få med sig poäng hem till Blekinge. Faktiskt var man så nära att ingen hade opponerat sig om det hänt.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!