Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Karlskrona HK

Då har vi facit på kvällens drabbning mellan Troja och KHK. Två lag som kommer husera på övre halvan när måsen slutar skräna. Med 17 omgångar kvar är det givetvis en lång resa men samtidigt inte så lång att man kan åka runt och tappa poäng här och var. Varje match räknas.

KHK sålde sig inte billigt ikväll. De ska ha en eloge för att de gav Troja en ordentlig match. TIll och med en sådan match att det en bra bit in såg ut som att Troja var på väg att ge upp. Tack vare en bra insats av Hellgren, lite tur och en stor dos vettigt försvarsspel så var inte KHK alldeles för långt ifrån att stjäla med sig utdelning hem.

Inför skrev jag att Trojas svaghet är att man ibland blir lite för ivriga. En ivrighet som ger kontringar emot sig. Så även denna afton.

Vid tekning i KHK:s zon uppstår en klassisk 50-50 situation. Trojas Fransson väljer att stöta istället för att backa. Linus Pettersson vinner duellen, serverar Roslund till bra läge i man mot man i mittzon. Skillnaden mellan Fransson och Roslund är att Roslund denna kväll lagt lite mer tigerbalsam där solen sällen skiner. Han åkte helt enkelt ifrån. Fri med Ragnewall visar Roslund sin kapacitet genom att snäppa in 0-1 efter 03.27. Det man brukar kalla en bra start för vilket lag som helst.

Det som sedan följde i första och inledningen av andra var ett distinkt övertag av Troja. Man sköt på allt, spelade sig igenom, flippade puckar, floppade puckar och flackade puckar. Ingetdera hjälpte. KHK täckte skott och de få som gick igenom kunde Hellgren lägga lädret på. Ja, man kan säga att det osade katt gällande kvittering men ändå inte. Det glödde men tog liksom aldrig eld för Troja.

Till saken ska sägas att det kräva ett bra lag för att göra Troja dåliga. Underskatta inte KHK.

Det var för andra halvan av andra perioden som KHK började komma i längre anfall mot Troja. Här var matchen verkligen på väg att ändra riktning. Vid detta laget hade trojanerna provat allt utan att degen blev till bullar. Man började se lite trötta och. Intensiteten försvann. Det bjöd in KHK i matchen.

Hampus Karlsson var den räddande ängel som Troja behövde. Med totalt sex minuter utvisning i andra fick Troja andhämtning från det som var på väg att glida dem ur händer. Ja, ni kan visan om räven. Men om första perioden gick klart till Troja var det mer jämnt skägg i andra. KHK började få tryck.

Tack var Hampus olyckliga klubba i ansiktet på Trojas Emanuelsson så får hemmalaget inleda med Powerplay i tredje. Ett powerplay där Troja – med lite naggat självförtroende – först spelade runt pucken en minut i anfallszon innan man spelade runt egen bur i ytterligare en minut. Det hände alltså inte mycket i detta powerplay.

En stor skillnad i Troja i år mot föregående två år är att man nu har spelare som inte behöver materialarens hjälp att lägga tigerbalsam i solskuggan. Ikväll var det precis vad Karl Olofsson gjorde. Med 40 sekunder kvar av det fyra minuter långa powerplayet så åker han själv in o smäller upp kvitteringen i Hellgrens vänstra kryss. 1-1, efter 42.56. En kvittering som satt långt inne.

Nu började matchen väga betydligt mer. 1-1 i sista brukar innebära att alla blir lite försiktigare med vad de gör.

Segermålet kommer när Victor Romfors får träff på en död duva som singlar ner i slottet. Högt upp i nättaket flyger pucken med en simmande Hellgren under. 2-1 efter 54.21. Inte ett på något sätt orättvis ledning.

Resten av matchen kommer det lite ströchanser som mycket väl kan rendera i mål. V. Romfors gör en soloåkning som var värd ett bättre öde. Tobias Törnqvist skjuter en buckla i stolpen. KHK har ett antal puckar som visslar förbi Ragnewall i hemmakassen och även ramträff.

Men oavsett så slutar det 2-1 till Troja. I stora drag välförtjänt då man visade upp en större bredd i laget. Tre femmor som alla kunde skapa offensiva chanser utan att spela rysk roulette med defensiven. För vi ska i detta sammanhang också komma ihåg att KHK inte är något inkontinent lag. De släppte bara in dryga 50 mål i höstserien så varje mål måste det faktiskt kämpas för. Skillnaden ikväll låg snarare i offensiven. Troja ser lite vassare ut där och framför allt har man fler spelare som kan ställa till det.

Kvällen ger alltså en bra start för Troja medans KHK får ta nya tag i omgång två.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!