Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Mörrums GoIS IK

Ni som krävde pengarna tillbaka redan i samband med biljettköpet kan återlämna pengarna. Någon sömnig tillställning á la senaste matchen fick vi inte se. Snarare fick vi se en match med lite raffel ända till straffarna var lagda.

Första Perioden:

Matchen inleddes med något som bäst kan beskrivas som ett ställningskrig. Båda lagen såg till att det var säkert bakåt innan man gick på framåt. Hanteringen av detta skötte Mörrum absolut bäst som fick taktpinnen de inledande minuterna. Faktiskt så såg Troja lite spända ut och lyckades inte stoppa upp GoIS anfallsförsök i tid.

Som ett resultat av att Troja inte riktigt fått av skridskoskydden så spelade Mörrum till sig ett par PP i matchens första sjättedel. Detta var inte heller oförtjänt. När klockan slagit 08:56 fick GoIS också utdelning genom Martin Fransson som tryckte iväg ett skott från blå som en skymd Wictor Ragnewall inte kunde stoppa. 0-1 till GoIS och bortaledningen var ett faktum.

Vid upprinnelsen till målet gick Trojas tränare från balanserad till rosenrasande aningen snabbare än ljusets hastighet. Vid passagen in i offensiv zon ansåg Forsberg – och resten av Troja – att GoIS åkte offside. Linjedomaren friade och just denna friande dom fick Forsberg att se så rött att till och med Ferdinand sakta smög iväg för att inte störa. Till saken hör att det var en sådan situation som är helt 50-50 i bedömningen. Pucken var precis i gränslandet mellan offside och korrekt, det vill säga att det hade krävts inmätning för att kunna avgöra. Att som linjedomare i denna situation ta ett beslut på några tiondelar är inte lätt och jag tycker han gjorde rätt som friade denna gång.

Ju längre perioden gick – ju mer togs den sedan över av Troja som sakta men säkert började få liv i maskinen. Ljungbypubliken höll givetvis inte med om detta utan la all sin energi på att gå runt i pausen och delge budskapet över hur dåliga Troja var för kvällen.

Skott: 11-5

Andra Perioden:

Troja kom ut som ett piggare lag och tog taktpinnen direkt. Här vädrade man morgonluft och känslan sa att den stora röda elaka maskinen nu skulle starta på allvar – vilket den delvis gjorde.

Den för kvällen alldeles utmärkte målvakten i GoIS – Tim Hultstrand – var den enda personen på banan som höll Mörrum kvar i matchen. Denna afton fick han göra skäl för sin förmodade medelmåttiga ersättning. Om Tim väljer att löneförhandla idag så har han skaffat sig ett utomordentligt fint utgångsläge. Han var i särklass bäst på banan.

Jag räknade in minst fem kvalificerade räddningar i andra perioden från Tims sida. Allt ifrån styrningar, skott från slottet till frilägen. Tim avstyrde allt och var den bärande pjäsen när GoIS för övrigt började hamna lite väl lågt i egen zon. Detta då Troja visade upp både högre fart och energi än sina motståndare.

Efter 37 minuters spel fick Mörrum så en av de få kontringarna i andra perioden. Trojas Anton Johansson var inte helt vaken i backcheckingen utan Frank Landqvist kunde smyga upp bakom hans rygg och trycka in 0-2 till gästerna. Helt oförtjänt men sån är hockeyn ibland.

Resten av perioden avslutades som den började. Troja körde på men Tim skötte sitt jobb och höll rent från påhälsning.

De mest frekventa gnällarna i publiken hade nu fått ett helt kärnkraftverk av energi. Troja nu var så dåliga och usla att de inte var värda mer än kärnbränsleavfallet som skall grävas ner. Fast var verkligen Troja så dåliga för kvällen?

Skott: 12-6

 

Tredje Perioden:

Troja fortsatte att försöka placera skåpet där det skulle stå. Detta resulterade i att Mörrum, redan efter 41:11, gjorde 0-3 genom Andreas Silverberg. Andreas bröt sig loss bakom mål, fick fram pucken köksvägen och lyckades på nåt märkligt sätt lirka in den över/under/genom Ragnewalls vänstra benskydd. Den trojanska kallduschen var ett faktum och Mörrums moral steg för stunden till ytterligare en nivå.

Resultatet av GoIS utökade ledning blev att Troja inte bara tryckte hårdare på gasen utan dessutom agerade mer distinkt. Jonatan Nielsen satte upp spelet på blå, skickade pucken mot mål och Alexander Edström styrde in 1-3 efter 44:56.

Efter detta fick Mörrum allt svårare att stå emot. Det var endast Hultstrand i mörrumsmålet som såg till att Troja inte gjorde mål i vartenda anfall.

Med matchuret på 49:10 satte Nielsen än en gång upp spelet på blå. Skott mot mål och Johan Lindholm kunde styra in 2-3 till Troja. Helt rättvist sett till matchbilden.

Nu stod alla Trojas flodluckor på vid gavel. I anfall efter anfall kom man till kvalificerade avslut och kvitteringen hängde i luften. Det var mer en fråga om när än om.

Ni kan proceduren nu. Efter 54:36 satte – ja gissa vem – upp pucken på blå och serverade Hampus Olsson som gjorde 3-3 i powerplay. Helt välförtjänt.

Efter detta slogs det av en aning på takten och även GoIS fick möjlighet att komma upp i något enstaka anfall. Fast i ärlighetens namn skall säga att Troja pressade på in i det sista. Om det var tur eller skicklighet som avgjorde så att Troja inte fick in ytterligare ett mål kan diskuteras. Det man inte kan diskutera är att Troja gjorde sig förtjänt av ett ledningsmål. Hela perioden ut skapades ånyo fler möjligheter som Hultstrand – ibland med vissa svårigheter – fick avstyra så gott han kunde.

För i ärlighetens namn hade Troja kunna vinna tredjeperioden med fem sex mål. Så överlägsna var man i kombinationen att Troja jagade och Mörrums försvarade sin ledning.

Skott: 20-4

 

Förlängning:

Under de fem minuter som förlängningen fick fortgå så var det Mörrum som levererade. Trojas energi verkade som bortblåst och GoIS fick åka runt lite som man ville. Utan ett par riktigt kvalificerade räddningar utav Ragnewall hade Mörrum vunnit detta i SD. Troja då? Jo, de fick ett par halvchanser men inget som man kände att det luktade riktigt hett om. Troja ska istället vara glada att man faktiskt fick detta till straffar.

Skott: 1-4

Totalt: 44-18

 

Straffar:

GWS görs av GoIS Marcus Ericsson som gör sitt ”andra” mål för kvällen och således avgör straffläggningen till GoIS fördel.

 

Sammanfattning:

Inledningen av matchen stod o vägde – sen var det Troja för hela slanten. Man vinner åter igen skotten i utklassningsstil och utan en storspelande Hultstrand hade detta runnit iväg till en komfortabel seger för Troja. Mörrum utnyttjar de få chanser de har och lyckas i denna match att få större utdelning än de kanske förtjänade.

Men så är GoIS i år. De lyckas spela till sig lite poäng här och där när hela laget står upp. Detta ska de ha all heder för och en gratulation till sina två poäng.

Troja lyfter sig avsevärt jämfört med kalmarmatchen. Vissa domedagsprofeter har nu utsett Troja till krislag vilket jag inte gör. Fortsätter de med samma energi mot Tyringe så kommer det bli oerhört tufft att möta Troja. För att påstå att de är dåliga är just inget annat än en bristfällig analys. Troja hamnar i läget att puckarna studsar ut istället för in och då blir det svårt att vinna matcher. Oftast tyder det på lite avsaknad av spets i laget och stundtals kan avsluten hålla lite för låg kvalité. Men som lag ser Troja mer komplett ut. Man äger sina matcher och motståndare får verkligen spela bra för att vinna. Det är också anledningen till att man ligger trea i tabellen trots att ganska många anser att laget är dåligt och att de är dåliga just nu.

För så dåliga är de faktiskt inte. Det finns mer att slipa på för Forsbergs grabbar men att kalla dem dåliga baserat på enbart ett enstaka matchresultatet – som många gör – är att visa upp vilka bristfälliga hockeykunskaper som finns bland de som yttrar sig. Troja är för stunden inte ettans bästa lag men kvalificerar sig lätt för att vara topp sju bland de 48 lagen som finns. Är man inte nöjd med att Troja fått ihop ett topp-sju lag efter att princip bytt ut hela laget från föregående säsong – ja då är frågan om man någonsin kommer vara nöjd.

 

Betyg:

IF Troja/Ljungby:

⇑⇑⇑

⇑⇑             Jonatan Nielsen

⇑               Johan Lindholm, Gustaf Berling

Mörrums GoIS IK:

⇑⇑⇑          Tim Hultgren

⇑⇑             Khalid Ibrahim

⇑               Marcus Ericsson

// Mr Troy

Åsikter – Synpunkter -Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!