Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Nybro Vikings IF

Då var det klart. Vimmerby, Troja, Kristianstad, KRIF och Hanhals tar platserna till Allettan. Detta efter att Troja ikväll tagit fram hela den tomtiska släden och fullständigt kört över Nybro sett till 60 minuter. Ett Nybro som hade allt att vinna men lyckades prestera som sämst när de behövde det som bäst. Även om Hanhals ledde med 4-0 efter första perioden så lyckades Tyringe äta sig ifatt och nästan ikapp. Ett kvitteringsmål för Tyringe hade öppnat upp för Nybro att knipa sista platsen men som man genomförde dagens match så har man inte i Allettan att göra.

 

Första Perioden:

Det som förväntades bli en period som dominerades av Vikings blev istället raka motsatsen. Vikings började matchen riktigt avvaktande och lojt. Detta gjorde att Troja fick all energi och fullständigt och totalt utklassade Nybro de första 10 minuterna. För så illa var det. Troja – sett till spelövertaget – gjorde sina bästa tio minuter i år medans Vikings slarvade betänkligt över hela banan.

Hur kan en sån sak sluta? Jo, bara på ett sätt. I andra matchminuten gjorde Mikael Roslund 1-0 för Troja. Efter 06.52 fixade Johan Lindholm 2-0 efter att ha sprätt upp pucken i nättaket med en välriktad backhand. Med detta kommer mersmak på trean, fyran och femman. Så dominanta var Troja de första tio. Pavel Krajcovic var den som höll Nybro kvar i matchen.

I båset stod Sami Lehtinen och såg denna förnedring gå av stapeln. Efter 09.33 tog han timeout för att väcka Vikings. Då pratar vi inte om att väcka dem såsom man kan göra med en morgontrött och lite kaffe utan att väcka laget från den kollektiva narkos man befann sig i. Så illa var det.

Helt orättvist kom därför 2-1 genom Erik Lindström efter 11.33. Troja räknade fel i försvaret och vips stod han där med sitt läge som han förvaltade på bästa sätt.

Resten av perioden var lika mycket Trojas som tidigare. Näst intill spel mot ett mål.

Skott: 22-4

 

Andra Perioden:

Eftersom Vikings hade allt att vinna denna kväll så trodde man att de skulle komma ut som ett nytt lag i andra. Det kan man säga att de gjorde. För att bevisa sin kapacitet denna kväll valde man att öka antalet skott med 25% i andra perioden. Man valde att skjuta hela fem skott.

För övrigt valde Vikings att slarva ännu mer i arbetet med puck. Blindpasss upp mot defensiva blå gav Troja spelvändning efter spelvändning. När man sen inte orkade gör sitt jobb så valde man att vila på utvisningsbänken.

Efter 35:20 kom också 3-1 genom Carl-Johan Sjögren. Helt rättvist. Ännu mer rättvist var det när Mikael Roslund satte 4-1 på friläge efter 36:39. Två mål som torpederade det redan sänkta vikingaskeppet.

Ja, ni kan historien nu. Resten av perioden var Trojas.

Skott: 19-5

Tredje Perioden:

Som vanligt när ett lag leder sådär lagom mycket och har full koll på matchen så börjar man spela lite mer safe. Det gjorde Troja också i tredje.

Nybro fick lite hopp när Erik Lindström gjorde sitt andra mål för kvällen och reducerade i PP efter 49:41. Efter detta fick faktiskt Vikings mer energi och började åka skridskor. Man började få mer kontrollerade anfall mot Troja. Ni ska dock inte tro det var någon större fara på taket. Troja försvarade sig med bravur och de skott som Nybro fick igenom hanterade Anton Svensson klockrent.

Matchens räddning stod Pavel Krajcovic för när han räddade Roslunds skott. Roslund drog rappt iväg trissan efter en crosspass och det är väl fortfarande inte många som förstått hur Pavel han ta den.

Med knappa tre minuter kvar tog Vikings ut målvakten för att jaga reducering. Det slutade som det oftast gör. Hampus Olsson vinner en åkduell och trycker sig förbi Roni Rukajärvi och lägger in 5-2 i tom kasse.

Nybro gör sedan ett andra försök att ta ut målvakten men skapar inte något av värde.

Skott: 9-9

Totalt: 50-18

 

Sammanfattning:

Bara genom att se på skottstatistiken så kan man förstå hur fantastiskt ojämn denna match var. Förvånande ojämnt då Vikings faktiskt hade något att spela för. Men känslan som gavs var att man kom till Ljungby Arena denna kväll utan att tro på det man skulle göra. Det såg ut som man mentalt bestämt sig för att förlora.

Detta hade kunnat bli ödesdigert då Tyringe till slut gav Hanhals en match. Man vill inte ens tänka tanken på hur känslan hade varit Nybros omklädningsrum om Tyringe fått in den där kvitteringen och sedan tagit bonuspinnen. Finns nog en och annan Nybrospelare som varit argare efter det.

Tilläggas kan att Trojas senaste nyförvärv – Lucas Venuto – ikväll gör sin bästa match i den rödvita dressen. Han visade upp ett par härliga dragningar samt något avslut på mål som inte såg helt ofarligt ut. Vi får hoppas att denna formkurva är stigande då han inledde ganska anonymt mot Vimmerby och KRIF borta.

 

Betyg:

Nybro Vikings IF

⇑⇑⇑

⇑⇑

⇑            Pavel Krajcovic, Johan Järlefelt

IF Troja/Ljungby

⇑⇑⇑

⇑⇑         Johan Lindholm, Mikael Roslund

⇑            Jonatan Nielsen, Anton Svensson, Lucas Venuto

 

//Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Tips – Åsikter – Synpunkter? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!