Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Tranås AIF



Ni vet vid det här laget vad jag tycker om ekvationen ful gris + mycket smink. Man ska inte sminka grisen. Grisen blev ikväll inte heller sminkad. Grisen blev avklädd och förnedrad mitt framför sina supportrar. Det var en gris som faktiskt gjorde en habil match men mötte en make-up artist som var bättre. Då spelar det ingen roll att man har marknadens bästa smink. Det går på arslet i alla fall.

 

Första Perioden:

Det hände egentligen inte så mycket i denna match. Det hände egentligen bara tre saker. Men alla tre sakerna hände till ett lags fördel.

Som vanligt så slappnar Troja av de första minuterna och låter Tranås ta kommandot. Ett kommande som utmynnar i ett antal halvchanser. Halvchanser som Wictor Ragnewall – eller vi ska bara kalla honom Wall denna kväll – sätter stopp för.

Efter inledningen är det Troja som har kommandot i matchen. Efter inledningen är det Troja som har kommandot i 55 minuter. Ett kommando man inte utnyttjar.

Första perioden slutar 0-0 och det mest spännande inträffar när Mattias Åkesson blir högreligiös och myndighetstestar stolpklangen hos utmärkte Victor Johnsson i tranåsmålet. Ett klangtest som också förblev det hetaste Troja skapade på hela matchen. Då ska man ha i åtanke att det inte är många lag som gjort Troja chanslösa på hemmaplan i år.

 



Andra Perioden:

I andra perioden avgörs matchen. Inte för att Taif gör en bättre period än Troja utan för att Troja inte lyckas förvalta de powerplay man får. Visst var det PP som man skapade en del i men inte på den nivån att strumpebandshållaren började påverka adamsäpplet i negativ riktning.

För, liksom första perioden, så var det en match som var tight. Inget av lagen fick några lägen gratis utan man fick spela sig till de chanser man fick.

Det tog också till 39.18 innan första målet kom. Fredrik Lindström styr in 0-1 bakom, för kvällen, utmärkte Wictor Ragnewall. Orättvist tyckte många hemmasupportrar men jag påstår snarare att det var resultatet av ett excellent bortaspel av Taif.

Man spelar nämligen av hela matchen på ett smart och avstressat sätt. När Troja inte får hål på Johnsson så växte självförtroendet hos gästerna och man visste att denna matchen kunde landa i egen favör utan att behöva ta fram smink och make-up artist.

 

Tredje Perioden:

De flesta trodde nu att Troja skulle forcera. Men ack som man bedrog sig. Trojas forcering blev lika vass som en teaterkniv. Trojas forcering blev lika skräckinjagande som en kinapuff i en oljecistern. För det hjälpte nämligen inte att förhoppningen var så – man mötte ett Taif som spelade det bästa bortaspelet jag sett i år. Man gav inte Troja många ”röda” chanser på hela matchen. Icke så heller i tredje.

När David Ojamäe gjorde 0-2, efter 50.20, så kom ridån ner för Troja. Där gick man ifrån att ha presterat absolut ingenting till att producera om möjligt mindre. Mindre än ingenting är fortfarande mindre än den absoluta nollpunkten.

Som ni vet har jag hyllat coacher som vågar ta målvakten. Forsberg vågade. Resultatet blev 0-3 i arslet. Ivar Arnesson stämplar ut matchen efter 57.42 med sitt 0-3.

Game over!

 

Sammanfattning:

Tro för allt i världen inte att Troja gör en dålig match. Det gör man faktiskt inte. Men ibland får man som hemmasupporter bara glatt ta smaken av ättika och erkänna att man förlorade rättvist.

Det finns en anledning att Tranås nu vunnit sex av sina sju senaste matcher. Man har åter hittat en spelmodell som alla tror på. Ett troende som man hade som senast förra året.

För kort och gott är det så att Taif manövrerar ut Troja på ett sätt jag inte kan minnas ha skett i Ljungby Arena i år. För med lite objektiva ögon så var Troja aldrig nära att vinna denna matchen. Man skapade helt enkelt för lite heta chanser mot Johnsson. Man skapade framför allt alldeles för lite i powerplay.

Därför vinner Tranås helt rättvist. Efter att ha sett Taif ikväll så kan jag lova att det inte finns NÅGOT lag som vill möta dem i PO. Man väljer hellre WO än Tranås. För det Taif vi såg ikväll kan välta vilket lag som helst.

Frågan är bara om Taif lyckas bibehålla detta eller om man får hybris? En hybris man hittills har lidit av i 32 matcher i år.

Men ingen ska komma och säga att man inte vann rättvist i Ljungby ikväll. Det credden ska vi ge Taif. Ett Taif som nu utgör ett direkt hot mot alla som tänkt sig framgång i playoff.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!