Matchanalys: IF Troja-Ljungby – Vallentuna BK (Träningsmatch)

På dagens agenda stod försäsongsmatchen mellan Troja och Vallentuna BK. Ett möte som de flesta nog hade på känn hur det skulle sluta. En känsla som visade sig vara alldeles korrekt. För när hesa Fredrik ljöd, strax efter klockan 18.00, så var alla tvivel undanröjda. Vallentuna hade inte en chans.

Första Perioden:

Det hela brakade loss i ett förvånansvärt lugnt tempo från båda lagen. De första minuterna såg mer ut som en illa organiserad scoututflykt än en batalj mellan två habila ettanlag.

När denna ansträngningslösa illusion hade lagt sig så släppte Troja lös alla sina hästkrafter på samma gång. Det hela började med att Kevin Karlsson slängde in 1-0 i powerplay. Ett effektivt skott där Trojas skymning gjorde det omöjligt för Vallentunas målvakt. Detta efter i runda slängar 4 minuters spel.

När ändå bullarna stod på jäsning så fanns det ingen anledning för Troja att slå av. Efter 8 minuter utspelar sig följande: Kevin Karlsson lägger en alldeles fantastiskt fin lobbpass över hela banan som kvällens gigant – William Romfors – snappar upp och ger sig själv ett friläge. Ett korrekt avslut ger Troja 2-0.

Nitton sekunder senare utökar Eric Henriksson till 3-0 efter att Trojas juniorkedja för kvällen vunnit tekningen i mittzon och sedan snurrat igång så hårt att gästerna inte längre hängde med.

Resten av perioden var sedan ganska hafsig och slafsig med ganska klar fördel för Troja. Vallentuna hade större problem att ta sig förbi Troja i mittzon än tvärt om. Dock inte utan att man fick sina chanser men i vägen samtliga gånger stod Ragnewall i trojamålet.

Skott: 17-5

 Andra Perioden:

Andra perioden inleddes som den första avslutades. Koncentrationen var kanske inte på topp då matchen i princip var avgjord. Det böljade lite fram och tillbaka och pucken fick studsa lite som den ville. Det mest anmärkningsvärda var att Vallentuna fick ett powerplay efter fyra minuter som de förvaltade på allra bästa sätt – sett ur trojaögon. Man uträttade nämligen ingenting.

Kvällens målkung – William Romfors – klev för andra gången fram efter 28.02. 4-0 dödade matchen en gång för alla. Assisterad blev han av Elfström och Ernstig.

Efter Trojas utökning steppade faktiskt gästerna upp och fick till några fina sekvenser. Inbrott över blå gav Marcus Andersson ett sådant där fint läge lite från sidan men Ragnewall lurar min inte så lätt.

Istället kom reducering fyra minuter senare när Erik Stenbacka putsade till siffrorna med sitt 4-1. Nu kanske man hade en förhoppning att matchen skulle lyfta och ge gästerna lite energi. Den energiballongen fick omgående gashaveri.

Ikväll hade Troja släppt lös Herr Romfors på allvar. 5-1 fixade han in efter 36.25 efter assist av Elfström och Olofsson.

6-1 kom halvminuten senare, 36.54, när man bytte roller. Elfström stod för detta mål där assisterna tillskrevs Romfors och Olsson.

Ja, man kan säga att Troja tuggade på i andra och fick in sina puckar utan större ansträngning. Jo, det kanske ser väldigt enkelt ut ibland men när det ser ut så, så brukar förklaringen vara lika enkel som tråkig. Troja är helt enkelt en eller kanske två klasser bättre än motståndaren för kvällen. Andra perioden således till hemmalaget som fixar fram sina chanser och förvaltar dem när läget dyker upp.

Hur var Vallentunas period då? Jo, man hade svårt att komma in på mål. De få gånger man tog sig över blå så träffades men ovillkorligt av sarghörnets eviga melankoli. Man kom dit men sen stannade allt upp i någon grå soppa som endast en uppgiven engelsman kan uppskatta.

 

Tredje Perioden:

När det såg som mörkast ut för gästerna så fick de lite oväntad hjälp av hemmalaget. Man kommunikationsmissar i uppspelet från egen zon och vips får Jacob Lundin öppet mål efter förträffligt förarbete av Gustav Jansson. Klockan hade tickat till 46.20 när detta hände.

Men nu var det saken med klasskillnad igen.

51.23 så utökar Olofsson till 7-2 på assist av Ernstig.

Någon minut senare är det Mattias Åkessons tur att presentera sig. 8-2 kommer efter ett klapp-klappspel som skulle fått den ryska röda maskinen att ge utslag på EKG-mätaren. Jonatan Nielsen är med fram i kontringen, serverar Oscar Öhman som egentligen borde skjutit men som frispelar en framrusande Åkesson. Målet var då så öppet att alla trodde att han missa. Men icke så var fallet. Det var kvällens vackraste mål.

Nu var det ju det där med gigant. Om ni trodde att William Romfors var färdig för kvällen så trodde ni fel. Avslutande 9-2 fixar Hampus Olsson in efter 57.19. Firma Elfström/Romfors tog fram sitt magiska spö och serverade till slut en fristående Olsson vid högra stolpen. Om Hampus var självsäker eller arg vet ingen, men han klappa till trissan så distinkt att nätmaskorna fick säsongens första stresstest.

Med andra ord så var tredje perioden som de andra två. Troja lekte sig igenom matchen medans Vallentuna mest var tvåa på pucken.

Skott 9-5

 

Man kan nog säga som så att utfallet av bataljen var två icke så nöjda tränare. Fredrik Svensson, i Vallentuna, gav nog sina adepter en lektion i kaktusars anatomi. Roger Forsberg var nog nöjd med resultatet men mindre nöjd med det periodvisa slarvet.

Vad kan man dra för slutsatser av matchen då? Egentligen inga alls. Vallentuna såg lite sega ut och har nog en del pass i benen. Troja gjorde sitt jobb men behövde inte ta i med fotknölarna för att vinna matchen.

Vi får väl kort och gott se denna match som en bra genomkörare för båda lagen istället för ett svar på lyckan i det tänkta taktiska upplägget.

Framträdande spelare i lagen:

I Vallentuna stack Erik Stenbacka och Gustav Jansson ut aningen över mängden.

I Troja går mycket cred till William Romfors (3+2) och Mattias Elfström (1+3). Dessa två herrarna hade en mycket trevlig kväll på isen. Juniorkedjan med Erik Henriksson, Simon Wester och Lucas Sjöblom gjorde en väldigt bra insats. Ständigt surrande som bålgetingar så gav dem gästerna huvudbry. Bakåt bör Kevin Karlsson känna sig nöjd tillsammans med Ragnewall i målet.

Imorgon, däremot, kommer värdemätaren i form av Nybro. Det kommer bli en helt annan match.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Tips – Åsikter – Synpunkter? Mail to: mr.troy@div1hockey.seDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!