Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Vimmerby HCJa, det blev som förväntat. En match som inte kommer gå till historien som den mest välspelade eller underhållande. Dock ska vi ge båda lagen att man faktiskt bjöd på vettig underhållning i förhållande till förutsättningarna.

För när allt var slut så kändes det som två ganska nöjda lag. Mest nöjt var så klart VHC som fick med sig en pinne men Troja såg inte för nedslagna ut heller. För trots allt så var det en match utan större betydelse.

 

Första Perioden:

Gästerna kom ut piggast. Man körde på i fem minuter och skapade faktiskt några halvchanser. Halvchanser är just nyckelordet för denna match. Med två lag som kanske undvek de mest obekväma åkvägarna så återstod just mest halvchanser. De första fem var just VHC bäst på detta.

Ju längre sedan perioden led – desto mer tog hemmalaget över. Man fick fram sina halvchanser och de bestod av plockmat från långt håll. Förutom någon enstaka styrning från Troja så hände där inte speciellt mycket runt mål. De hände mer i sarghörnen dock. Där var båda lagen nära att få parkeringsböter i första.

Det finns egentligen inte mer att säga om första perioden än att det såg ut som ett gäng ynglingar som gick på trafikskola. Man körde runt med säker marginal till sina motspelare och tog helt enkelt inga risker. Därmed blev perioden ganska hafsig med ett passningsspel som lämnade en del att önska.

 

Andra Perioden:

Till andra akten hade Troja nog pratat igenom saker och ting. För hela perioden dominerades av hemmalaget. VHC blev sittandes fast i egen zon på ett sätt som fick kriminalvården att komma på besök. För så fast satt VHC i denna period. Man var helt enkelt inte med i svängarna alls.

Inte blev det heller bättre av att gästerna fick ett par utvisningar mot sig. Detta hjälpte Troja att bygga på sitt momentum. Man toppade detta momentum med utvisningen på gästernas Pelle Ström. Pelle drog på sig en ganska onödig crosschecking när han tryckte in trojaspelaren i sargen. Men powerplay byggde Troja upp den bästa sekvensen på hela matchen och detta utmynnade några minuter senare i ledningsmål.

William Romfors gör 1-0 efter 32.56. Detta efter en flera minuter lång och tung trojapress. William får till slut stå omarkerad i slottet och sprätta in sitt sjätte mål i år.

2-0 gör Alexander Edström på pass av Åkesson och Öhman. Klockan då på 38.40. Ett helt logiskt mål för Troja körde över gästerna i andra.

Faktum är att den enda anledningen till att matchen inte avgjordes i andra var att gästernas lillhelikopter,  i mål, gjorde en väldigt bra insats. Oscar Walldén övertygar och håller gästerna kvar i matchen.

Men en tvåmålsledningen efter andra var nog de flesta nöjda med. Speciellt Vimmerby som kunde haft både trean och fyran i baken till periodpausen.

 

Tredje Perioden:

Även denna period inleds bäst av Troja. Man har nu kört matchen på sitt sätt i 40 minuter – mer eller mindre – när domaren Mikael Söderlund vill  jämna ut kulorna i fickan. VHC hade fått tre utvisningar och Troja ingen men det justerade Söderlund efter 44.02 i tredje perioden. Faktiskt inte så mycket att säga om då Carl-Johan Sjögren faktiskt använde klubban lite för aggressivt.

Vimmerby behövde bara dryga 20 sekunder på sig för att reducera. Jacob Karlsson håller sig väl framme med klubban och styr in 2-1 efter 44.28. Detta efter att ett par Trojaspelare druttat omkring som en dålig Disney on Ice och hamnat efter i backcheckingen.

Med 50.20 på klockan får Troja ett lagstraff. Här går åsikterna isär om domartrions insats. Alexander Edström får ett skott på skridskon och börjar bege sig mot båset. Samtidigt dumpar VHC ner pucken i Trojas zon. Edström är nästan framme vid båset när hans avbytare hoppar in. Troja tjänar någon liten meter på detta tilltag och får sex man. Det fanns inget pågående spel, ingen var nära pucken och Troja fick egentligen ingen större fördel av tjuvandet men belönas ändå med en tvåa. Aningen okänsligt av domartrion.

Någon som inte var känslig i frågan var åter igen Jakob Karlsson. Han gör sitt andra mål för kvällen och kvitterar efter 51.12. Inte alls förtjänt men ändå en belöning för att ta till vara på sina chanser.

Resten av perioden så jagar Troja ett vinstmål. Man är inte heller långt borta. Det hade nog inte funnits så många som hade blivit ledsna om fallet också hade blivit så.

Men som ni vet så hade Lillhelikoptern Walldén en ganska bra kväll. Oscar gjorde en solid insats mellan stolparna och gav chansen till VHC att hämta in poäng.

 

Förlängning:

Troja avgör sedan på straffar när Victor Romfors avgör i sjätte straffrundan.

 

Sammanfattning:

Det blev en ganska avslagen och härlig tillställning. Inget av lagen krigade för fullt men man försökte samtidigt vinna matchen. Resultatet blev en hel del alibiskott utifrån, som varken Ragnewall eller Helikoptern hade några större problem att avstyra. Det som gjorde matchen mer intressant var att det faktiskt förekom lite känslor. Vid ett par tre tillfällen så kom det upp lite handskar i ansikten och känslorna fick komma fram.

Lite känslobubbel var annars det mest exalterande med denna match. Troja försökte och Vimmerby försvarade sig bra. Gästerna utnyttjade sedan sina två PP på bästa sätt. Något ett alldeles för rundspelade Troja inte lyckades med.

Båda lagen får således tacka för sig och broderligt vara nöjda med delad poäng.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!