Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Vimmerby HC

Dra på trissor. För andra gången denna säsongen fick Troja VHC att ge upp innan det var för sent. Förklaringen till detta var två. En stekhet Karl Olofsson som gör tre fina kassar. En mycket stabil Ragnewall som överträffade Helikopter-Tomas i motståndarkassen. Tro dock inte att Helikoptern var dålig. Det var bara en sån kväll där ett par puckar gled igenom istället för att räddas.

Utan Ragnewall och Rydén hade det inte slutat med enbart 4 mål i matchen. Båda gjorde några fina räddningar och höll siffrorna nere.

Dock var detta Trojas match. Återstudsen efter fadäsen i Mörrum blev både hård och brutal för VHC. Trojas maskineri hade fått nytt klet i smörjnipplarna och då är man ett lag som kan kontrollera matchen på ett balanserat sätt.

Olofsson inleder redan efter 18 sekunder. Ett tidigt mål som satte tonen för matchen. Direkt energi in i Troja medans VHCs utropstecken – som skaffats de senaste matcherna – kröktes till ett frågetecken. Ett frågetecken som kvarstod hela matchen.

Första perioden var således till Troja. Vimmerby hade absoluta kvitteringschanser men när stekflottet blev hett så stod Ragnewall där och hällde vatten på brasan.

Vimmerbys bästa tid i matchen var de fem första minuterna i andra. Då satte man bra press på Troja. En press som absolut kunde gett syre tillbaka via en kvittering. Hade kvitteringen också kommit är jag säker på att resultatet i matchen sett annorlunda ut. Men nu rann forceringen ut i sanden och när Troja utökade efter halva perioden var det rökt.

I andra perioden kom dock ridån ned. Tre mål av Troja och VHC var ett slaget lag. Speciellt eftersom man faktiskt fick kämpa rätt hårt för att vaska fram sina chanser och speciellt för att det inte är många lag som kommer göra 4 mål i Ljungby Arena denna säsong.

Olofsson gör alltså ett hattrick. Kort och gott håller han sig framme och petar på det som petas kan. Olofsson – tillsammans med V. Romsfors och C-J Sjögren – har varit den mest framträdande trojanska formationen de senaste matcherna. En formation som gör det jobbigt för motståndarna. Därav belönas man också med mål framåt.

Kelgrisen Bjurström såg argare och argare ut för varje byte igår. Han försökte och försökte men fick inte igenom speciellt mycket första halvan av matchen. Man får inte heller igenom speciellt mycket när man möter VHC. Två byten efter att han dragit klubban i spelarbänken och vrålat ut sin frustration så åker han två minuter på charging.

Från utvisningsbåset serveras då Kelgrisen med en riktigt flottarmacka från Enberg. Friläget är köpt, betalt och levererat. Kelgrisen gör inget misstag utan lägger 4-0 mellan benen på Helikopter-Rydén. Bjurström fick därmed utlopp för sin frustration.

Självklart var också 4-0 efter 37.48 den definitiva spiken i den vimmerbyska brudkistan. Om hoppet försvann redan vid 3-0 så ströddes salt i såren vid Kelgrisens mål.

4-0 mot ett formstarkt VHC visar faktiskt hur bra Troja är i år. När man spelar som man ska – det vill säga med pressen lite lagom högt i banan – så är det inte många lag som kan hota. VHC fick erfara det igår.

När Troja spelar med huvudet under armen – som mot Hanhals och Mörrum – så får man också onödiga spelvändningar mot sig.

Vimmerby är ett bra lag. Vimmerby kommer ta sig till Allettan. Frågan är bara på vilken plats. Inte omöjligt de kan klättra förbi KHK och norpa andraplatsen.

Det jag såg av Vimmerby igår var att man inte är dåliga. Man mötte helt enkelt bara ett för bra Troja. Skrev inför matchen att detta är två lag som är svåra att göra mål på. När Troja fick 2-0 började uppdraget bli svårt. Olofssons 3-0 gjorde det hopplöst. Ridå.

Det var kanske inte den mest spektakulära hockeymatch vi fick se igår. Det var dock en välspelad match där båda lagen minimerade misstagen. Det är lovande för båda lagen inför framtiden.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!