Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Vimmerby HC

Vilken jäkla match vi fick se. Bara att ödmjukt tacka Troja och VHC för underhållningen. Kanske den bästa matchen i södra Hockeyettan så här långt.

Båda lagen kom till matchen med boostat självförtroende. Båda lagen hade allt att vinna. Ett lag vann och gjorde utan att be om ursäkt.

 

Första Perioden:

Första perioden var Trojas från start till slut. I anfall efter anfall lyckades man ta sig in och skapa farligheter framför utmärkte Rydén i VHC-målet. Faktiskt så såg det ut som att VHCs matchplan faktiskt var att bli överkörda.

1-0 gjordes av Byström Johansson redan efter 36 sekunder. Efter detta öste Troja på som om alla spelade för nytt kontrakt. Detta gav sedemera utdelning till 2-0 efter att den utmärkte Rydén inte var utmärkt just i någon tiondels sekund. Hampus Andréen kunde enkelt raka in 2-0 efter en målvaktsretur som ingen kunde vara nöjd med.

Efter detta var det ännu mer Troja. Ett stolpskott kunde lika gärna seglat in till 3-0 och det var så det såg ut. Närmare utökad ledning än reducering.

Snacket på läktaren gick i samma tongångar. Frågan var mest om hur stora siffrorna skulle bli. Resterande 40 minuterna skulle bli en transportsträcka.

Skott: 19-11

 

Andra Perioden:

Troja skulle bara ställa in skridskorna i andra och avsluta redan påbörjat arbete. Det gick inte alls. Om Troja hade första perioden så var VHCs andraperiod minst lika imponerande. Gissningsvis stod någon högröd i ansiktet i bortalagets omklädningsrum och förklarade att såhär vinner man inga matcher.

VHC kom ut som ett nytt lag i andra. Troja fick stora problem medans VHC fick ett välförtjänt medflyt. När man dessutom gör mål i sina powerplay så ger man sig själv chansen att vinna, även på bortaplan.

2-1 skickade Måns Karlsson in i periodens första powerplay. Kompisen Alexander Andersson ville inte vara sämre än att göra 2-2 i periodens andra powerplay. När sedan Trojas målvakt, Anton Svensson, lämnar en liten lucka under armen så kröner Oliver Kempainen VHCs vändning genom att göra 2-3. Helt välförtjänt och med bud på större ledning.

Efter detta bytte Troja ut Anton och Wictor Ragnewall fick ta över målvaktsjobbet i hemmamålet. Inte för att Anton var dålig ikväll utan för att ge laget mer energi.

Två minuter senare blandade Jonatan Nielsen in sig i matchprotokollet med en signerad kanon från blålinjen, och ställning hade justerats till 3-3. Assisterad av Alexander Edström och Mattias Åkesson.

Fem minuter senare tog VHC åter ledningen, 3-4,  genom Pontus Johansson som kände att tre powerplaymål för laget kommer vara den vinnande modellen. Detta satte tonen och takten för hela perioden där VHC var det hetare och mer effektiva laget. Vinner man en period på bortaplan med 4-1 ska man också vinna matchen.

Skott: 9-13

 

Tredje Perioden:

VHC backar hem och spelar safe. Troja försöker framåt men fastnar gång på gång i den köttmur som VHC ställer upp på blå. Självklart lyckades Troja emellanåt spela sig igenom och skapa riktigt fina målchanser. Problemet var dock bara att Vimmerby hade Rydén i målet. Han var en starkt bidragande orsak till att det inte blev fler mål i denna match.

Troja försökte och skapade. Ju längre perioden gick, ju mer ensamåkningar blev det och ju mer hamnade man på utsidan av Vimmerby – som försvarade sig utomordentligt sista 20 minuterna.

Med dryga fem minuter kvar fick då Troja sin chans när Vimmerbys Robin Höglund fick besöka ensamhetsbåset. Trojas powerplay var inte dåligt. Troja skapade ett antal kvalificerade chanser. Rydén gjorde ett antal kvalificerade räddningar de sista minuterna och räddade därmed alla poäng till Vimmerby – välförtjänt.

Närmast mål i tredje var dock Vimmerby som fick ett friläge under sitt boxplayspel. Frågan är om en puck kan gå mer i underkant av ribba än denna puck gjorde. Mål blev det i alla fall inte. Inte för nåt lag faktiskt. Sistaperioden slutar mållös.

Skott: 13-3

Totalt: 41-27

 

Sammanfattning:

Vimmerby är ett tajt lag bakåt med en målvakt som storspelar. Då blir man svåra att slå. Troja hade VHC i brygga efter första perioden med en välförtjänt tvåmålsledning. Vimmerby bjuder in sig själv i matchen när de får Troja lite ur balans och således gör tre mål i de efterföljande powerplayen. Håller man tätt bakåt och gör fyra framåt – ja då vinner man.

För övrigt ska tilläggas att detta kanske var bästa matchen i Hockeyettan Södra för i år. En match som avverkas i högt tempo från båda lag. Bra passningsspel, fina kombinationer och få misstag. En mycket sevärd och underhållande match, oavsett vilket lag man håller på. Det är bara att tacka för spektaklet.

 

Betyg:

IF Troja/Ljungby:

⇑⇑⇑      Alexander Edström

⇑⇑        Gustaf Berling

⇑          Johan Lindholm

Vimmerby HC:

IF Troja/Ljungby:

⇑⇑⇑      Tomas Rydén

⇑⇑        Pontus Näsén

⇑          Resten av laget

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!