Matchanalys: Kallinge/Ronneby IF – IF Troja/Ljungby 

Det här blev ju en riktigt klassisk match enligt det KRIF-Trojanska receptet som är så väl beprövat. Som vanligt inget målkalas men samtidigt spännande och underhållande till match. För även om inget av lagen kanske gick på sitt max så bjöd man ändå till och gav alla tittare sådär lite lagom trevlig valuta för pengarna.

 

Första Perioden:

Kallinge är mest kända för sin flygflottilj. Inom luftfarten navigerar man med hjälp av fyrar som står placerade lite här och var. När man ändå pratar om välplacerade fyrar så får man inte glömma att nämna Sebastian Magnusson. Ikväll var det skenburna fyrtornet väldigt välplacerat efter 03.00. För det var då han styrde in 1-0 till hemmalaget. Det hela började nämligen med att Alexander Edström drar på sig en tvåminutersutvisning, ganska omgående, vilket ger KRIF ett powerplay. Ett powerplay man tar till full vara på genom att placera Magnusson framför gästernas Anton Svensson. Men fyren framför så ser en målvakt inte speciellt mycket.

Ledningsmålet gav hemmalaget lite extra energi och det var väl inte utan att man faktiskt hade matchen i stora delar av första. Inte för att Troja var ofarliga men man tog inte riktigt i lika mycket som hemmalaget.

Med tanke på att KRIF har lite kvar att spela för så var det inte från en solklar himmel som nästa blixt kom. KRIF tar ledningen med 2-0 efter 13.54. Åter igen på en styrning men inte från fyren Magnusson. Denna gång var det André Nordstrand som styrde in pucken efter William Wellén skickat trissat från blå. Ett klassiskt hockeymål där avslut på mål inte nödvändigtvis bygger på kraft utan på tillfälle.

Resten av perioden var tämligen underhållande. Hyfsat tempo och båda lagen som kommer till lite småfarliga avslut. Avslut på den nivån som är mer av mysfaktorn i ett kuddrum kryddat med lite extra feelgood än att man tokåker in mot mål och tar smärtan. I stora drag en ganska jämn period som går med lite fördel till KRIF

 

Andra Perioden:

Om första gick till KRIF så gick andra till Troja. Inte bara målmässigt utan även lite svagt spelmässigt. Troja rycker helt enkelt upp sig en aning. Fortfarande inte så man går på full maskin men man börjar spela färdigt situationerna på ett bättre sätt. Resultatet är att man skapar en del chanser. Bland annat får man en styrning i stolpen.

KRIF var inte heller helt iskalla.

Styrning var kvällens grej. Oscar Öhman styr in reduceringen, 2-1,  efter 32.58. Kevin Karlsson tar fram majonäs och räkor, bygger en macka som heter duga och serverar Öhman i slottet. Det vi lärde oss av detta är att man kan göra mål utan fyrtorn om man bara är frikostig med majonäs.

När vi ändå har räkorna och tuben framme så tar fyrens raka motsats fram sina skills. Trojas lille back, Alexander Edström, får chansen att skära ni i Isak Edmans högra tekningscirkel. Väl där, med handskarna doppade i finaste majo, så får han prickskjuta in kvitteringen bakom en skymd målvakt. 2-2 är ett faktum efter 37.13.

Det var också nu som Troja hade periodens bästa momentum. Det hade inte varit helt orättvist med ett ledningsmål också. Men ska man förtjäna ett ledningsmål så ska man jobba lite för det – vilket Troja var aningen för bekväma med ikväll.

 

Tredje Perioden:

Det finns två sanningar som är extra sanna i dagens Sverige. Oliver är bara genomvidrigt på alla plan och man ska se upp med KRIF:s powerplay. Om Troja äter oliver har jag ingen aning om. Både jag och Troja vet nu att KRIF kan spela PP.

Hemmalaget tar ledningen efter 44.22 när man på nytt får chansen i powerplay. Oliver Olsson gör sitt sjunde mål på säsongen när han sätter det så viktiga 3-2 målet. Faktiskt förtjänt dessutom. Krif började den sista perioden ganska piggt.

Troja får sedan ganska omgående en rabatterad biljett tillbaka in i matchen när Tim Henriksson blir utvisad för hemmalaget. Dock var inte Troja tillräckligt desperata utan man tog det bekväma i att försöka hitta Nielsen på blå för att han skulle skjuta iväg sitt omtalade slagskott. Ikväll var det lugnt. Nielsen fick aldrig igenom några skott. Troja spelade mest runt i sitt powerplay.

Dock gjorde överläget att man skapade sig matchens bästa momentum i detta. Enda problemet var att fyren Magnusson ännu inte talat till punkt. Efter att han tagit en åkning på 40 meter så är denna koloss den som är längst fram av alla i kontringen. Om Troja nyttjat överdrivet mycket majonäs så nyttjade här Erik Brissle ett helt mejeri. Mackan över till Magnusson – fri framför mål – höll högsta klass. 4-2 till KRIF efter 47.49.

Efter detta gjorde Troja lite försök att komma tillbaka. Men man kom aldrig helt nära. Man åkte mest runt och såg lite smånöjt sega ut. En seghet vi inte ska klandra dem för. Man får nog en liten rekyl efter Nybromatchen och orkar helt enkelt inte köra för fullt.

KRIF gör det däremot väldigt bra på slutet. Man släpper inte till Troja.

 

Sammanfattning:

Vi ska passa på att gratulera KRIF till Allettan.

Det blev ju trots allt en ganska mysig match. Två lag som ändå försökte men där hemmalaget var aningen hetare när det väl behövdes. Inget att säga om det. Brukar bli så ibland.

Därför vill jag bara sammanfatta detta kuddrumsmys som trevligt och familjärt. Två lag som bjöd på bra underhållning men som samtidigt besitter en högre växel att ta till om det skulle behövas.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!