Matchanalys: Mörrum GoIS – IF Troja/Ljungby

Varningsflaggens hissande visade sig vara högst befogad. Mörrum tar hem vinsten efter en match med öppna svängdörrar.

För det är inget snack om saken. GoIS vinner rättvist. Det hade varit lika rättvist om Troja vunnit. För inget lag ägde matchen. Båda lagen slarvade däremot betänkligt i försvaret.

Det är inte många matcher man ser 6-7 frilägen i. Plus alla omarkerade avslut som fick krutas på från slottet. Skillnaden var att GoIS utnyttjade Trojas slarv bättre än Troja utnyttjade GoIS.

Annars började det bra för Troja. 0-1 efter ett par minuter. När sedan utökningen ska komma i PP så super man till det och drar på sig en straff. En straff som Khalid Ibrahim inte förhandlar bort. Detta onyktra beteende har vi sett hos Troja ett antal gånger denna säsong. Det är numera inget smickrande facit laget har i PPGA (PowerPlay Goal Against). Man är typ sämst där.

Adam Bäckstrand ger minuterna senare GoIS ledningen med 2-1 efter att hemmalaget faktiskt tagit över matchen. Ett övertagande man höll från andra halvan av första till och med första halvan av andra.

William Romfors skjuter Troja tillbaka in i matchen med sitt powerplaymål. Kevin Karlsson lägger en fin puck genom hela zon och William klipper till direkt. Otagbart för Cederlund.

Det var nu också som matchen svängde tillbaka och Troja började se ut som vinnare igen. Resten av perioden så hängde ett ledningsmål i luften – dock utan att något sådant infann sig.

Victor Romfors blir istället exekutatorn till 2-3 när Troja på nytt gör mål i PP efter fyra minuter i tredje. En ledning som man nu såg ut till att vilja utöka.

Det tyckte inte Marcus Paulsson om att höra. 3-3 efter knappa femtio och matchen var tillbaka på ruta ett.

Troja får på nytt PP och denna gången gör Kevin Karlsson baljan till 3-4. Åter igen matchen till Troja. Minuten senare får Andreas Anarp sin karriärs bästa träff när han knallhårt slagskottar pucken i Ragnewalls högra kryss. Det skottet gör han inte om på 1000 försök. En lyckoträff kommer alltid ensam och åldras likaså på samma sätt. Men 4-4 på tavlan med dryga fyra kvar.

Khalid Ibrahim hade talat färdigt för dagen. 5-4 skickas in med 2.47 kvar av matchen. Detta efter ännu ett tveksamt försvarsspel av Troja. Till Mörrums stora glädje förstås.

GoIS vinner alltså rättvist. Troja gör om insatsen man gjorde mot Hanhals där man helt enkelt tokkörde. Ingen större tanke på strukturerad defensiv utan lite grekisk olivåkning slumpvis över banan. Mot Hanhals gick det vägen då HIF i nuläget är ett lag med lägre kapacitet än GoIS. Mot GoIS gick detta på arslet. GoIS är helt enkelt för bra just nu för att inte utnyttja detta till sin fördel.

Dock ska inte GoIS ropa på stor tuva under stjälpt hölass så länge man befinner sig på den sidan ån. För GoIS var minst lika slarviga på egen planhalva. Det slarvet hade väl kunnat räcka till förlust igår.

Det är jättetrevligt att titta på matcher där två lag bara kör. Som åskådare är det bara att bocka och tacka. För coacherna är det däremot rena mardrömmen. För både GoIS och Troja innebär det att man måste slipa på dessa detaljerna. Vill man fortsätta vinnarspåret kommer det inte hålla att släppa genom tre-fyra frilägen mot sig i varje match.

Det positiva för Trojas del är tre fina mål i PP. Det ska de absolut ta med sig in i nästa match. Mot Vimmerby kommer det bli tightare och ett mål eller två i PP kan lägga grunden för poäng där. Det huvudlösa försvarsspelet ska de inte ta med sig.

Det positiva för Mörrum var de fina tre poängen som nu gör att de är med i absoluta striden till AE. Som Mörrum spelade igår så kommer man ta fler matcher de avslutande tio omgångarna. Se upp ni andra lag.

Men som sagt. Denna gången var Mörrum det skickligare laget i detta spel. Den laxpaté jag såg på menyn blev istället hamburgare igår. En hamburgare med rätt trevlig initiär smak men som lämnade en distinkt ton av beska efter en stund.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!