Matchanalys: Nybro Vikings IF – IF Troja/Ljungby

Än en gång klarade inte spelarna att genomföra en match enligt min tanke. Inför matchen meddelade jag att Vikings skulle vinna behagligt med 4-1. Förmodligen läste de aldrig det inlägget.

Det som hände var att Vikings fick en lektion i novemberkåsan. Av de 60 minuter tillställningen varade så körde Vikings runt i ett ändlöst gyttjehål – skapat av Troja – i 50 minuter.

Efter en defensiv av hög klass så drog Troja det det längsta strået. Nybro körde fast i vart enda riggat gyttjedike som Troja minerade deras framfart med. Under de första 50 minuterna så skapade faktiskt inte Nybro speciellt mycket förutom vid tre-fyra tillfällen då Troja bjöd dem.

Det var nu andra matchen på raken där en övertygande defensiv tog hem segern till Troja. Det är också två lag med kapacitet som man vält omkull i gruset.

Nybro hade sin ljusa stund de sista tio minuterna. I samband med reduceringen så infann sig ny energi och man pressade stundtals ner gästerna i fotpinnarna. Det var faktiskt inte helt långt borta att man hade fått in en kvittering heller.

Men sammanfattat så gjorde inte Vikings sin bästa insats samtidigt som de hade god hjälp av Troja av förbli just uddlösa. Nybro hade förtvivlat svårt att ta sig från sarghörnen in i banan. På hela matchen hade man egentligen bara tre-fyra hetare chanser varav ett friläge är inräknat.

Sett över 60 minuter så var det helt rättvist. Troja hade bra koll. Noa Lindqvist sprätter upp ettan från slottet. William Romfors kör caramboleskott till 2-0. Två mål som inte kom från den avancerade skolan men mål är mål. Driver man mot mål och får in pucken på målrakan så kommer det hända grejer. Utöver det saknades inte chanser att få in en puck eller två till.

Trojasegern var i sin helhet rättvis. En bra defensiv vinner alltid över en medioker offensiv. Frågan är om det inte kommer vara just Troja defensiv som också kommer bli lagets tunga vapen i vinter.

// Mr Troy

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!