Matchanalys: Nybro Vikings IF – IF Troja/Ljungby

Ni ska bara veta hur svårt ett tangentbord är efter ett antal friska fredagsdricka. Det är tur det finns röttstavning i detta program.

Nu har vi facit hur det gick ikväll. Vikings vinner rättvist med Staffan Ling-siffror.

Dock tänker jag faktiskt inte såga något lag.

Vikings gör det Vikings ska göra på hemmaplan denna säsong. Man tar tre poäng. Inget snack om saken efter 60 minuters kamp av titanmöte. Vikings är i nuläget ett mer habilt lag än Troja.

För Trojas del så är det bittert. Man får inget med sig från Nybro denna afton och därmed finns all anledning att ta fram sågen. En såg jag lika fort stoppar ner i fickan igen. En såg som faktiskt inte ska ingå i kvällens verktygslåda. För trots förlusten –  för det är bara den obotlige optimisten som förväntar sig tre pinnar i Liljas – så är matchen ett fall framåt för IFTL.

Hela tillställningen börjar fantastiskt bra när Romfors boxar in 0-1 tidigt i matchen. Hela tillställningen utvecklas till det bättre när Vikings får en snabb replik på det hela.

Missuppfatta mig rätt nu. Hela tillställningen ikväll var ett museum i tristess. Om en människa på Sankt Sigfrids har sömnproblem så löser man detta med att visa kvällens match. Den som inte somnat efter 60 minuter är sjuk på riktigt.

För det var en riktigt tråkig match för åskådarna.. Därför är den bra för Trojas del. Det är stor skillnad på att förlora mot ett skickligare lag som spelar sig till målen än att förlora för att man själva begår misstag. Om en match är lika tråkig som en riksdagsmotion så är det för att det är två lag på banan som antingen är skitdåliga eller såpass bra att man kan göra varandra dåliga.

Vikings vinner fullständigt rättvist men 5-2 efter att ha visat upp ett självförtroende som kommer räcka långt. Man har en spelidé som man i nuläget tror på och som maler ner motståndarna.

Troja har just nu inte den självkänslan. Tydligaste beviset på det är William Romfors fullständigt idiotiska – tillika helt oförklarliga tilltag – när han väljer att attackera Vikingsspelare trots PP i tredje. Fem mot fyra blev istället fyra mot fyra. Enda säkra tecknet man kan dra från det är att Troja just nu är ett frustrerat lag. För det finns ingen vettig förklaring till dumheten i detta beslut.

Men så är det i matcher mellan två bra lag. Det lag med bäst självförtroende kommer vinna. Därför casha jag in mer än 3100 spänn på Vikings ikväll. Ett hårdspelat system där kvällens vinnare är Vikings, VHC och KHK ger massor av deg till mig. Deg jag ska spendera på vin, kvinnor och sång…. Resten ska jag slösa bort.

Oavsett så vinner Vikings detta helt rättvist. Man är i nuläget bättre och ska bara njuta.

Troja ska dock inte skämmas. När det gått skit i klaveret så måste man på något sätt ta fram notboken igen. Något man faktiskt gör ikväll. Vikings mål tillkommer för att de själva gör något bra – inte för att Troja fuckar upp det som John McClains antagonister i Die Hard. Troja gör faktiskt en bra bortamatch efter de förutsättningar de har. Endast en dåre hade förväntat sig vinst ikväll.

Det snackas om att detta var en otroligt tråkig match. Ja, det var en tråkig match där två lag åkte runt som om det vore handuppräckning på de blindas årsmöte. Det var en tråkig tillställning. Målarfärgen i Liljas Arena blev ikväll lite mjukare.

Men ibland krävs tråkigt spel för tre pinnar. Ikväll var Vikings bättre på tråkigheter än Troja. Är man tråkigare men med bättre målskyttar så vinner man matcher. För trots allt så måste man släppa in färre mål än vad motståndaren gör för att vinna. Den saken hade NVIF fattat ikväll. Om NVIF och IFTL kört helöppna spjäll i alla fyra riktningar så hade det slutat som den meningslösa matchen för några veckor sen. Det vill säga massor med mål men men frågetecken inte ens CNN vs. Trump hade fått rätsida på.

Fortsätter Troja tråka på detta sätt så kommer trepoängarna att ramla in. Var så säkra. För ikväll bjöd man på väldigt lite. Vikings fick faktiskt lösgöra lite av remmarna i byxan för att ro hem detta.

Med detta kan man bara gratulera Vikings för en ny prestation. Man är i serietoppen för att man förtjänar det.

För Trojas del kan man bara bryta ihop och komma igen mot Mörrum på söndag. Tar man med sig de positiva delarna in så kommer det inte hjälpa att laxarna swisha laxar innan match. Man kommer vinna ändå.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!