Matchanalys: Tyringe SoSS – IF Troja/Ljungby

Nu vet vi resultatet. Efter 60 minuter av något som mest kan likna hockey med likgiltig prestationsångest utan just prestationsdelen så avgjordes till slut kvällens drabbning i slutet av matchen. Troja drog längsta strået denna afton efter att systematiskt malt sönder Tyringe ända till slutet.

 

Första Perioden:

Troja kom in piggt i matchen. Lika piggt som man gjort de senaste matcherna. Direkt skapar man lägen som borde resulterat i ett eller två mål framåt. Men i de avgörande lägen så kommer ångesten. Man får liksom gummiarm och pucken letar sig alla vägar utom in i mål.

Efter 08:36 kommer det som alla räknat att inte räkna med. Kevin Eriksson lyckas punktera Wictor Ragnewalls sköra ballongnolla och 1-0 till Tyringe stod att utläsa.

Sen fortsatte Troja sin prestationslösa ångesthockey resten av perioden. Man försökte men energin och den sista unsen av jävlar anamma saknades. Samtidigt ska man tänka på att Troja inte var där för skönspel utan för att bärga hem tre poäng. Man tillät sig sällan hamna på fel sida om motståndarna vilket också ger negativ effekt på offensiven.

Tyringe var dock inte ofarliga. Man fick sina chanser och Ragnewall fick visa att han inte tänkte sälja sig billigt.

Skott: 5-16

 

Andra Perioden:

Om möjligt blev andra perioden mer ångestladdad än första. Båda lagen hjälpte till att få tiden att rinna. Uppenbart var att när man kollade på spelarnas vilja att jobba färdigt situationen för att lämna över pucken till medspelare så saknades det där lilla extra. När man avslutar sitt arbete med att man lägger pucken halvlöst vidare så ger det inte optimala förutsättningar för nästa spelare. Dessutom ger det signalen att matchen ska spelas på lite halvfart.

Andra perioden jämnade ut sig betydligt utan att något lag tog för sig. Prestationerna uteblev faktiskt i hela 20 minuter förutom någon enstaka halvchans. Ja, Troja taktade pinnen men Tyringe behövde samtidigt inte slita ihjäl sig för att freda Joakim Strandbergqvistgrens nolla i protokollet.

För att beskriva hur känslolös som andra perioden kändes så måste jag ge underhållningsvärdet till Tyringes två kommentatorer och deras show angående sin egna målvakt. De lyckades nog titulera honom de flesta efternamn utöver det korrekta Joakim Strandberg. Det blev faktiskt den mesta underhållningen i andra perioden.

För ute på isen hände inte speciellt mycket noterbart.

Skott: 7-10

 

Tredje Perioden:

Forsberg hade nog tagit ordet prestationsångest och kastat ångestdelen i källsorteringen i pausen. Troja kom ut som ett bättre lag och agerade mer resolut. Ja, på det sätt vi är vana att se Troja när de har bättre dagar.

Redan efter 41:01 hade Mikael Roslund påpassligt petat in 1-1 vid Strandbergqvistgrens högra stolpe. Rättvist på alla sätt och den första manövern att få över ångesten till Tyringes bänk.

Efter det tryckte Troja på bättre och den som höll nere siffrorna var Tyringes bäste spelare i just målvakten Strandbergqvistgren – eller vad han nu hette. För första gången i matchen blev han nu satt lite mer på prov och tvingades bekänna färg.

Vi ska inte heller glömma bort att Ragnewall i Trojamålet också gjorde ett par bra räddningar i tredje. Tyringe var där med sina giftgaddar och försökte lönnmörda den trojanska hästens glädjekväll.

Men sett till sin helhet kröp ett ledningsmål allt närmare för Troja. Mattias Eriksson drar på sig kvällens andra två via en p-out och Troja började bygga tryck mot Tyringekassen. Mattias Åkesson kastade allt vad prestationsångest heter, smög in från högerkanten och drog trissan förbi Strandqvistberggren. Troja fick så sin efterlängtade ledning.

Mikael Roslund punkterade sedan matchen när han skickade in gummit i tom målbur till 1-3

Skott: 6-17

Totalt: 18-43

 

Sammanfattning:

Som jag skrev i införinlägget. Känslan var att Trojas primära uppgift var att säkra tre poäng och att det sannolikt inte ingick i planen att göra det på ett fint sätt. Jag skrev även att Troja nog kommer vinna skotten med marginal vilket de också gjorde.

Man får väl ödmjukt säga att Troja och Tyringe inte bjöd upp till nån hejdundrande match denna afton. Troja vann för att man i grunden är ett bättre lag som kan vinna matcher även när inte allt är på topp. Något Tyringe måste vara om man ska vinna. Troja bombarderade Strandqvistgrenberg med skott. Något man har för vana att göra med sina motståndarmålvakter. Idag räckte det till att tre av dessa passerade förbi även om det satt en bit inne.

Men det är väl på nåt sätt så man kan sammanfatta denna match. Två lag med lite lagom likgiltig prestationsångesthockey. Man körde inte på för fullt, man jobbade inte riktigt klart sitt innan man lite lojt skickade pucken till nästa uppsättning av likgiltiga gummiarmar som fick snurra vidare.

Helt klart var det varken den bästa eller sämsta matchen för något av lagen denna säsong. Där finns mer att hämta ur från båda. Vi kan väl enas i att kalla det en vanlig serielunksmatch som denna gång vanns av bortalagets aningen högre kompetens.

Jag måste även passa på att hylla kommentatorerna till denna tillställning. Man kör sin nordskånska dialekt fullt ut plus att man på ett underhållande och humoristiskt sätt tillrättavisar varandra – speciellt angående Joakim Strandbergs namn. Ni var bäst ikväll.

 

Betyg:

Tyringe SoSS:

⇑⇑⇑          Kommentatorerna

⇑⇑

⇑               Joakim Strandgrenqvistberg

IF Troja/Ljungby

⇑⇑⇑

⇑⇑              Carl-Johan Sjögren

⇑                 Mikael Roslund

// Mr Troy

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!